• Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: racjonalista0220 [89.64.119.*]
    To jest mega rynek dla OZE. Jakby Minutor spróbował wejść w ten rynek z magazynami (wspominali o Czechach i Słowacji) to byłby strzał w 10 !
    Tam do większości instalacji fotowoltaicznych Niemcy stawiają od razu magazyn energii.

https://biznesalert.pl/trzy-razy-wiecej-oze-i-likwidacja-atomu-niemcy-uparcie-brna-w-zielona-energie/

https://gramwzielone.pl/trendy/107680/niemcy-chca-mocno-przyspieszyc-z-inwestycjami-w-oze
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~spekulant [188.33.240.*]
    MTE stawia na skale - wieksze zamowienia partiami beda - popytajcie ich na chacie. Do prosumentow pojedynczych zamowien nie bedzie, a wiele po kilkaset partii magazynow energi dla firm/posrednikow z ktorymi juz maja wylacznosc tez na spredarz. Czekamy na umowy wieksze takze spoza Polski i pierwsze farmy i jeszcze kilka niespodzianek projektow, ktore realizuja juz od x miesiecy - listy intencyjne m.in. usprawnnione turbiny wiatrowe.. Juz w maju, moze koncowka kwietnia spodziewam sie kilka zl na kursie jak dojda odpowiednie INFA.. Czekamy dalej cierpliwie do skutku az wystrzeli kursik wkoncu, doczekamy sie. Zawsze wychodzi na moje wystarczy byc ciepliwym i czekac czasem latami na swoj kurs/zysk co mi sie zawsze udaje, a po drodze usredniam zawsze w dol ile wlezie za zyski z innych spolek, by na koncu oddac z zyskiem na duzej podbitce czesto o ok 1tys % wyzej z tym ze max kilkaset % wyciagam, bo nie mam sredniej zakupu idealnie w dolku zebrane i na gorce oddane.. :)
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~Koń [88.156.133.*]
    Którego roku ten wyszczał?
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~XD [188.146.37.*]
    Wystrzał to był skrzydle 100 metrów przed brzoza, to była zamach tzn. wymach…
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~Info [5.184.240.*]
    Znowu dwóch mitomanów nadaje swoje brednie. To samo nadawaliście przy 90gr, 80gr, 70gr a najwięcej przy 55gr. Może byście przeprosili ludzi, którzy wam uwierzyli w wasze rekinowe proroctwa i wiszą na hakach. Ludzie nowego pokolenia bezwstydni dalej piszą to samo chociarz kapitał mają swój już mizerny.
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~Vit [89.64.53.*]
    @spekulant - z tego co pamiętam z twoich doniesień to już w październiku? listopadzie? miały być mega infa i kilka zł?
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~dobradusza [91.237.139.*]
    Czechy na początek to też bardzo dobry kierunek, choć czytałem już tu nieuzasadnione drwiny z tego rynku. Około 80% nowych instalacji PV, dofinansowanych z rządowego programu, jest tam zakładanych od razu z magazynem energii. W Polsce temat jeszcze raczkuje, ale ten rok powinien być przełomowy.
    https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/107076/wiekszosc-dotacji-na-fotowoltaike-w-czechach-od-razu-z-bateriami 
    Trzymam kciuki żeby udało się tam znaleźć porządnego partnera handlowego.
    Spekulant jak ta się zarabie u ciebie milion złotych to nie powierzyłbym Ci nawet 1 pesos kolumbijskiego. Zarobił ćwierć bańki i stracił cwierć bańki co za lama hahah. Możesz kupić teraz solarinov z twoim kapitałem. A wczasy w tym roku gdzie? Na balkonowym hamaku albo na ławce przy monopolowym? Inwestorzy co jeden to lepszy od 2lat liczą wirtualne bańki hahah co tu się odwala.
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~bubuzubu [31.61.248.*]
    Odezwał się wielki inwestor który zamiast wirtualnych zysków ma tylko realne straty bo wywalił w dołku po 28 groszy, a tymczasem nie chce spadać i odbiło 40% od tego czasu. Best deal everXD Nie dziwię się że teraz żałośnie kwiczysz codziennie. Giełda najwidoczniej nie jest dla ciebie, spróbuj ze skarpetą i materacem bo z frustracji może żyłka pęknąć:P
    Ooo kolejny wypełz z nory. Rozumiem, że jesteś spokojny? Jak byłeś spokojny przy 60gr i spadło na 28 to spokojnie mogę czekać na 18gr. Tylko napisz proszę czy jesteś spokojny na tą chwilę czy już tak nie zabardzo.
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~cewek [212.75.105.*]
    A ty błaźnie czego tu szukasz? opinia przynajmniej miał trochę honoru i jak został zdemaskowany to przestał się błaźnić dalej
    Ale ty nawet na to chyba za gupi jesteś a honoru nie miała twoja stara jak na wsi byle komu dawała. I powstał de.ilek info.

info jeszcze większy bajkopisarz niż opinia. Pozycja na rachunku mte-0

Dziwię się dlaczego ten twój prymitywny komentarz nie został usunięty. Widać kto jest prostakiem i kto po polsku nie potrafi poprawnie pisać. Typowe polaczek brakuje argumentów to ubliża. Wiesz o tym, że zniesławianie kogoś publicznie to przestępstwo? Myślisz, że jesteś anonimowy? Żal mi cię, twoje zachowanie umacnia mnie w przekonaniu, że jesteś mocno w plecy z prawie nic nie wartymi akcjami. I na koniec skwituje twoim najbardziej rozbudowanym i wyszukanym wyrazem tj. buhaahaha.
  • Re: Niemcy to jest kierunek gdzie powinni probowac Autor: ~cewek [212.75.105.*]
    Nie został usunięty, bo napisałem prawdę o tobie chłopcze z wioski co go na bilet do miasta nie stać.
    Mam dosyć twojego bełkotu a ciebie pustaku mogę kupić z twoją rodziną 2 pokolenia wstecz i do przodu.
    Nie strasz nie strasz...
    Lepiej, żebym ja ciebie nie znalazł, bo może sie, to dla ciebie źle skończyć.
    Hahha przypominają mi się czasy młodzieńcze. Chyba się tam zatrzymałeś wtedy tak pisali jak cię znajdę to co komu kto nie zrobi. Szukaj leszczyku, a jak znajdziesz to żebyś nie rozpłakał jak mnie zobaczysz bo to już nie będzie takie męskie jak tu się kreujesz na herosa. Tacy są mądrzy zawsze w pisaniu. Zmień nick na Cep to będzie lepiej pasowało do twojej osoby. Niestety nie masz tyle pieniędzy, jakbyś miałej nie inwestowałbyś na giełdzie bananowej i nie na takich spółkach. Ale rozumiem twoją decyzję bo pewnie spekulant to twój sąsiad. Niestety 26zl nie było, nie ma i nie będzie.
    Mam gdzieś takie wypierdy umysłowe jak ty do tgo jeszcze puste bez kasy naganiające, żeby wyżebrać 5 złotych.
    Jakbyś miał jakikolwiek honor to byś zamilkł jak zostałeś zweryfikowany. Ale czego wymagać od śmie.ia bez honoru.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.