Kolejne 8tys akcji PKC i mamy kurs 3,75 wiec kazde 8tys akcji robi robote. Pytanie, czy w wynikach uwzglednione sa koszta skupu akcji ? Bo co jak co , troche ich tez bylo w 2021 skupionych. Czy to inaczej jest rozliczane
Za slaby jestem, zeby pojac ten mechanizm na bananowej: - za kazdym razem,gdy jakas spolka podaje w wynikach zyski, kurs leci na leb na szyje, za to, gdy pokazuja strate, natychmiast podnosi sie, a trole odrabiaja nieslychany sukces. na GLC nawet inwestycje z zywej gotówki jak widac, zostaly odczytane jako strata. Zarzad chyba ma racje, ze sie z takim rynkiem nie komunikuje, bo rosna tylko te spolki, gdzie wchodza spekulanici i propaganda, co chyba jest rownoznaczne. Takze chyba mozemy sobie pogratulowac liczenia jeszcze wiekszych strat w tych sukcesach firmy :)
Ważne, że fundamenty są mocne i coraz mocniej firma przepycha się łokciami na trudnym, co by nie było, rynku fmcg. Cierpliwość się tu opłaci. I nie zdziwię się jak ta dzisiejsza końcówka to próba wywołania negatywnych nastrojów celem zebrania akcji po niższych cenach przed rozpoczęciem wzrostòw.
Agnieszka? widywalem sciemiare/nagaiacza o tym nicku juz na kilku spolach. ciekawe, czy to ta sama osoba? a co do wynikow: 28 milionow plus 4 mln euro inwestycji pewnych plus skup akcji + zatrzymany skup na jakies kolejne inwestycjie to lekko 10% marzy produkcyjnej. to malo? to pomysl, ile teraz "zarabia sie" na lokacie: minus 7%? czyli ile marzy ma kosic firma produkcyjna? 50%? 150%? to niestety nie bigpharma wypuszczajaca choroby, na ktore sprzede "leki" sprzedajnym politykom. ale na phizerze podczas pandemi chyba tez "inwestorzy" sie nie oblowili. tam zarabiaja prezesi, dyrektorzy, politycy, ogolnie "smietanka" i dla choloty tez nie wystarcza, a cholota potem ma rozszenia, za 10% marzy produkcyjnej to im malo.
Jestem Agnieszka ta co często pisze sprawdźcie IP a zawsze pisałam ze tutaj potrzeba cierpliwości a przyniesie to sukces pozdrawiam i czekam na raport za 1 kwartał