Spośród wielu stron internetowych dotyczących kursu euro - złoty znalazłem stronę: https://sprawdzeuro.pl/ , gdzie jest prognoza na jutro, na tydzień, miesiąc na kolejne lata.
Przyszłość jest bardzo trudna do przewidzenia, ale z powodu niestabilności w krajach europejskich spowodowanej wojną, inflacja rośnie. Może to więc wpłynąć na ceny w najbliższej przyszłości.
Google News wystarczy, abym był na bieżąco z najnowszymi wydarzeniami na rynku. Nie zagłębiam się w wiadomości, ponieważ nie ma to znaczenia dla traderów krótkoterminowych.
Euro i USD są prawie na równi. W związku z obecną sytuacją w Europie - z wojnami, niestabilnością polityczną, sankcjami handlowymi, wartość euro została podniesiona. Ważne jest nie tylko śledzenie wiadomości, ale także śledzenie wykresów i wskaźników price action.
Jako inwestor na rynku Forex musisz być na bieżąco z najnowszymi wydarzeniami. Ze względu na awangardowy stan rzeczy w Europie dotyczący wojen, niestabilności politycznej, sankcji kupna i sprzedaży, koszt euro został podniesiony.
Chociaż nie interesuję się długoterminowymi transakcjami, nadal obserwuję bieżące ruchy rynkowe i wiadomości, aby upewnić się, że moje transakcje są zgodne z rynkiem.
Kurs funta do euro znajduje się w pobliżu górnej granicy swojego 5-letniego zakresu handlowego, co oznacza, że jest to dobry czas na kupowanie euro w oparciu o ostatnie lata.
Jeśli mnie zapytasz, myślę, że większość walut w tej chwili podlega wahaniom, a przyczyny są jasne. Powinieneś albo poczekać, albo być bardzo ostrożnym podczas handlu.
Ostatnio szefowa banku centralnego Christine Legarde mówiła także o inflacji w strefie euro. Euro jest w tej chwili niestabilne z powodu różnych czynników, ale stanie się bardziej stabilne, gdy inflacja zostanie opanowana.
Widzimy, że aktywność konsumencka rośnie. To naprawdę jest sprzeczne z wszystkimi ostrzeżeniami, że nadchodzi recesja. Przynajmniej euro zyskało na sile przed danymi o inflacji.
Od czasu brexitu kurs euro nieustannie się zmienia. Jednak ta zmienność euro od 2022 r. była zawsze wysoka z powodu wojny rosyjsko-ukraińskiej i niestabilności politycznej. Najmniej prawdopodobna jest stabilizacja euro w najbliższym czasie.
TAk. Euro z pewnością będzie się bardziej wahać. Obecnie EUR i USD są na poziomie 1:1, co może wydawać się nieźle na pierwszy rzut oka, ale w rzeczywistości nie jest to dobry znak. Euro ma kłopoty z powodu niestabilności politycznej na kontynencie europejskim, a także niestabilności podwyżek stóp procentowych. Rząd USA również dość szybko podnosi stopy procentowe.
Ponieważ jestem inwestorem krótkoterminowym, zgadzam się z aktualizacjami, które otrzymuję w Google News. Prowadzę rozmowy z innymi traderami i staram się nie handlować na wysoce niestabilnych rynkach.
Dostaję wystarczająco dużo informacji o rynku od Yahoo Finance. Dołączyłem do grupy, w której traderzy dzielą się najnowszymi aktualizacjami rynkowymi, które bardzo mi pomagają w dokonywaniu świetnych transakcji.
Pod koniec lipca widzieliśmy, że złoty był o 0,41% mocniejszy niż euro. Istnieją pozytywne aspekty złotego, takie jak wzrost kosztu pozycji w stosunku do złotego oraz wskaźnik inflacji, który zachęca do napływu na lokalny rynek obligacji. Euro, zgodnie z oczekiwaniami, jest kruche z powodu podwyżki stóp FED.
W stosunku do dolara euro osłabia się od lutego 2022 roku. Europejski Bank Centralny nie podniósł stóp procentowych i pozostaje w tyle za innymi bankami centralnymi. W efekcie euro dalej się osłabia.
Słabość euro jest obecnie głównym zmartwieniem Europejskiego Banku Centralnego. Prezes EBC Lagarde stwierdził, że inflacja może pozostawać przez jakiś czas niepożądanie wysoka. A jeśli mówimy o złotym, to może on również pozostać słaby ze względu na powiązania gospodarcze Polski ze strefą euro.
Od czasu do czasu sprawdzam wiadomości, aby zobaczyć, co się dzieje i określić, czy w jakikolwiek sposób zaszkodzi to moim transakcjom. To tylko przegląd, który biorę i nie zagłębiam się w szczegóły.
Potężna inflacja, zakłady padają jeden za drugim, brak perspektyw rozwoju a Euro prawie stoi w miejscu. Ja tego nie rozumiem. Albo jest to cisza przed burzą...
Pomijając boty, które w niewielkim stopniu mają wpływ na wahania kursów, to jednak kurs EUR/PLN wciąż wyznaczają ludzie i nasza gospodarka. Pierwsi dostają po d.... bo coraz mniej w portfelu a coraz więcej do zapłaty a drudzy likwidują firmy lub przenoszą je do Niemiec czy Czech. Dzisiejszy kurs Euro powinien wynosić ponad 5zł.
Analitycy przewidują, że kurs EUR/USD będzie kształtował się poniżej poziomu 1,00. Jego nowy poziom wsparcia do końca 2022 r. wyniesie około 0,90, co oznacza, że euro będzie słabsze i bardziej zmienne w stosunku do dolara.
Wielu obserwatorów wiąże spadek euro z przewidywaniami, że Rezerwa Federalna USA szybko podniesie stopy procentowe w celu zwalczania inflacji, która zbliża się do 40-letniego maksimum. Stopy procentowe dla inwestycji oprocentowanych mają tendencję do wzrostu, gdy Fed podnosi stopy procentowe.
Zgodnie z ostatnimi wiadomościami gospodarczymi istnieje ryzyko, że para EUR/USD ponownie spadnie poniżej parytetu w nadchodzących miesiącach. Może się to spełnić, biorąc pod uwagę obecną sytuację.
TAk. Euro jest teraz bardzo niestabilne. Jego wartość najprawdopodobniej pozostanie poniżej poziomu 1,00, a może nawet osiągnąć 0,80 wobec USD, jak mówi wiele prognoz. Lepiej trzymać się tej pary teraz i mieć nadzieję na ogromny trend wzrostowy w przyszłym roku. Możemy osiągnąć dobry zysk.
Ponieważ rynek często się zmienia, inwestorzy muszą śledzić wiadomości i zastanawiać się nad podejmowaniem decyzji. Pośpiech w takiej sytuacji może zrujnować ich plan. W związku z tym euro będzie się wahać, ale od tradera zależy, czy wykona właściwy ruch, aby uzyskać maksymalny zysk.
Euro tańczy pączek! Myślę, że euro jest już bardzo niestabilne, a teraz z powodu wojny i pandemii oraz nowego czynnika stóp procentowych znowu się waha.
Euro jest jedną z głównych walut i najczęściej wymienianych par, ma stabilność, więc nawet podczas zmian szanse na odzyskanie są wyższe. Zmiany na rynku i tak nastąpią.