W strategii na lata 2020- 2021 Spółka wskazała, że celem strategicznym w latach 2020-2021 będzie ekspansja zagraniczna.
W 2020 r. jeszcze wtedy EC2 podjęła Spółka działania do pozyskania międzynarodowych partnerów biznesowych i klientów.
Tak Spółka pisała pod koniec czerwca 2020 r.
W strategii na lata 2022-2023 z października 2021, Spółka pisze , że udało zrealizować się wszystkie cele na lata 2020-2021.
W uzasadnieniu tego stwierdzenia w części dotyczącej ekspansji zagranicznej, jeszcze wtedy EC2, wskzała, że uruchomiła Spółka Poladevs, zbadała rynek zagraniczny i ruszyła z działaniami marketingowymi przede wszystkim w USA. A w ww. okresie celem jest uzyskanie istotnego udziału przychodów z umow zagranicznych w całości przychodów Spółki.
Czy ktoś coś wie w temacie ?
Od pierwszych zapowiedzi, w których Spółka wskazała, że rozpoczęła już działania do wejścia na rynek zagraniczny, minął rok i 10 miesięcy.
Nie wiem czy to dużo, czy też mało czasu.
A pytam się bo może przeoczyłem jakiś info w temacie, opublikowane w raporcie okresowym lub innym niż wyżej wskazane, raporcie bieżącym.
O Poladevs wiedziałem.
Faktycznie w raporcie za IV kwartał 2021 r. na stronie 2-4 opisane jest co i na jakim jest etapie.
Ciekawie zapowiada się przyszłość na kursie jak wypali wszystko co opisują.
Nie tak powoli, współpracują z wieloma funduszami, a na poldev składa się szereg spólek, wszystko w raportavh + wywiad z pulsu biznesu chyba z listopada/grudnia, dokładnie nie pamietam, poszukaj znajdziesz na pewno