• Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Pytanie [46.22.161.*]
    Mam 28 000 PP.

Ile muszę mieć gotówki by wykupić nowe akcje?

Czy

28 000 zł I wówczas będę miał 42 000 szt akcji (28 000 *1,5) .

Za 1 zł dostanę 1,5 akcji, ale muszę jeszcze doliczyć "odcięte " 58 groszy w lipcu. Zatem 1,5 akcji kosztować mnie będzie
    1zł 58groszy. Czyli jedna akcja 1,05zł ( 1,58zł : 1,50 = 1,05zł)
    .
    Czy tak?

Będę je mógł sprzedać od kiedy?
    Dzisiaj akcje stroją po 1,35zł.

A jak nie mam 28 000 zł na nowe akcje , to wówczas co? 28 000 PP znikają bezpowrotnie???

Czy dobrze rozumuję ? czy źle?

Proszę o sugestię

• Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Zaraz [185.135.2.*]
    Masz problemy z czytaniem że zrozumieniem. Masz problemy z matematyką na poziomie szkoły podstawowej. Nie jesteś jedyny, który się taki ostatnio tutaj ujawnił.
    Czego wy ludzie z takimi kompetencjami szukacie na giełdzie? Ogolą was tu do białej kości.
  • Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~EloElo [83.11.63.*]
    Za 1 pp przysługuje 1,5 akcji czyli 42 tys. Za każdą płacisz 1 pln a ile wykupisz to twoja sprawa.
  • Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Świeczka [46.22.161.*]
    Czyli ile muszę mieć pieniędzy?

28 000 zł , bo mam 28 000 szt PP

Czy 42 000zł, bo tyle przysługuje mi akcji z racji 28 000 pp????

• Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~xxxx [91.246.111.*]
    Wy naprawdę myślicie że możecie zarobić na spółce którą rządzi mafia ? Bierzecie wogóle pod uwagę że wy będziecie kupować akcje a oni takich numerów jak ostatnio mogą wykręcić jeszcze kilka ? I tak za każdym razem kupione akcje będą wam znakać poprzez giełdowe wałki typu scalenia i emisje ? Dla Karkosika miejsce jest na szubienicy. Tyle razy się mówi że z terrorystami się nie inwestuje ani nie negocjuje a wy im dalej chcecie powierzać swoje pieniądze dostając w zamian palec w górze. Firma skotan to są zwykli bandyci. Wystarczy przeglądnąć ich życiorys i życiorysy ludzi którzy tym trupem rządzą i nic więcej nie potrzeba żeby wiedzieć aby trzymać się od nich z daleka
    Lepiej pogodzić się ze stratą tego co już włożyliście w trupa a nie dokładać im do tej studni bez dna kolejne pieniądze. Jeśli chcecie uśredniać cene to uśredniajcie to poprzez zakup akcji innej firmy.
    A najlepsi ci co wierzą że kasa z emisji coś uratuje w firmie. Wystarczy przypomnieć ile ci złodzieje ukradli kasy z dotacji. Może im starczy na rok działania na GPW a później jeśli nie upadną to kolejne wałki i sięganie do kieszeni starych akcjonariuszy bo na nowych nie mają co liczyć. A starzy akcjonariusze tutaj jak trędowaci męczęnnicy nie mogący uwolnić się od kikolskiego szubrawcy i jego naganiaczy i zwolenników typu SKOT
  • Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Doxxxx [95.141.91.*]
    Cos w tym jest. Co za roznica czy wykulie czy nie jesli zawsze ta spolka jest na minusie. Te akcje to szambo.
  • Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Świeczka [46.22.161.*]
    Czyli ile muszę mieć pieniędzy?

28 000 zł , bo mam 28 000 szt PP

Czy 42 000zł, bo tyle przysługuje mi akcji z racji 28 000 pp????
  • Re: Ile muszę mieć gotówki? Autor: ~Jan [37.47.162.*]
    Jeśli za 3 kwartał jest wartość księgowa minus 0,482 zł i dojdzie do tego plus 1,5 zł z nowej emisji serii D akcji to razem jest 1,018 zł i to trzeba podzielić na 2,5 akcji i wyjdzie ile po emisji będzie wynosić wartość księgowa nowej akcji po tych wszystkich rocznych perturbacjach... Optymistyczny wariant to około 40 groszy. Czy ktoś odkupi od nas takie akcje o WK 40 GROSZY PO 1 ZŁ mając w marzeniach wzrost ich wartości? Tego nie wiadomo...
[x]
ONESANO -1,53% 0,90 2025-10-13 16:31:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.