1/ ci którzy przeczytali uważnie bilans już wiedzą, że zarząd chce być wygodny i wypłacić tylko 1 złotówkę dywidendy, chce poza tym dofinansować fundusz własny w obrocie, dać na fundusz rezerwowy z przeznaczeniem na inwestycje około 7 milionów a resztą pokryć straty lat ubiegłych.
2/ w końcu też po wielu wzrostach nadejszła realizacja zysków tym bardziej inspirowana punktem pierwszym.
Miejmy jednak nadzieję, że główny tego wszystkiego nie zaaprobuje choć w roku ubiegłym akceptował prawie wszystko, co zarząd chciał.
Czy tak było?-amen
.. moze byc jeszcze trzeci powod: korekta na calej GPW i rynkach sasiednich (DAX -2%) .. a dywidenda.. no coz - moze bedzie wyplacona w dwoch turach - zasadniczej i "kompensacyjnej" :-)))) .. kiedys juz tak bylo :-)))) ..poza tym - gielda podobno lubi zle informacje - nie wiem o co chodzi, ale tak slyszalem :-)))
gdzie dax gdzie wig 20 na przestrzeni ostatnich 20 lat ..... byles kiedys w frankfurt am main w miescie gottego.... przejedz sie ,zobacz drzewa bonzai,prawie jak nad wisla:D sa tez statki exluzywne plywajace z polnocy na poludnie rzeki. 4 dziennie widac ze jestes z polszy
Dnia 2022-04-06 o godz. 22:31 ~ozdrowiciel_z_osocza napisał(a): > gdzie dax gdzie wig 20 na przestrzeni ostatnich 20 lat ..... > byles kiedys w frankfurt am main w miescie gottego.... > przejedz sie ,zobacz drzewa bonzai,prawie jak nad wisla:D > sa tez statki exluzywne plywajace z polnocy na poludnie rzeki. > 4 dziennie > widac ze jestes z polszy
?? jezeli juz to Goethego - chociaz on byl raczej silniej zwiazany z innym miastem.. ..nie wiem co widac, ale we "frankfurt m main" tez nic specjalnego nie widac - sa lepsze miejsca
..a Ty miszczu to chyba ze 30 lat temu tam byles, albo nic innego nie widziales skoro tak piejesz z zachwytu :-)))
wyniki byly,dywidendy,perspektywy ,kontrakty ,zalozenia,apelacje itd :D teraz wam zostaje modlitwa,ze kapital z ruskich, USA wpompuja na gpw i wy przytulicie :) wy to.... picaso od roku ,ladnie maluje swieczki i te inne rsi,macd,stachosticy. chociaz za ostanie msc,na gpw najwieksze obroty generowali ms,jpm,gs i nasze . plus przytulasy:D poker rozdany,
ja tylko jestem biernym obserwtorem waszej polityki.... swoja droga picaso tez ladnie maluje kurs wzgledem 200 na 50 . pieknie ,ksiazkowy wykres od 2 lat:D
Bez histerii. Po pierwsze, z dywidendą może się jeszcze wszystko poprawić na Walnym ( Mostostal Warszawa jest łasy na kasę), po drugie- spójrz na obroty- dzisiejsze- są typowe dla korekty, po trzecie- przebiliśmy opór na 30PLN, który wg AT teraz powinien być potężnym wsparciem. AMEN:-))))))))))
Panikarzy nam na giełdzie nie potrzeba , to właśnie oni robią te wszystkie spadki . Szkoda ,że krówek się teraz nie pasa , bo to byłoby może dobre dla nich zajęcie , zamiast wywoływać panikę na giełdzie .
Gdzie niby jest napisane, ile dywidendy chcą wypłacić, bo czytam czytam i się nie mogę doczytać..? Widzę natomiast, że aktywów pieniężnych w kasie jest 32 mln, że spółka wypracowała 19,2 mln zysku netto za 2021 i że nie jest zadłużona (co jest mega ważne w czasach rosnących stóp). PERN planuje też budowę kolejnych zbiorników, a Orlen Olefinów.
Dnia 2022-04-07 o godz. 13:57 ~www napisał(a): > Gdzie niby jest napisane, ile dywidendy chcą wypłacić, bo czytam czytam i się nie mogę doczytać..? Widzę natomiast, że aktywów pieniężnych w kasie jest 32 mln, że spółka wypracowała 19,2 mln zysku netto za 2021 i że nie jest zadłużona (co jest mega ważne w czasach rosnących stóp). PERN planuje też budowę kolejnych zbiorników, a Orlen Olefinów.
Zysk netto za 2021 rok w kwocie 19 247 tys. PLN Spółka proponuje podzielić w następujący sposób:- 1 540 tys. PLN na obligatoryjne uzupełnienie kapitału zapasowego,- 7 000 tys. PLN na kapitał rezerwowy z dalszym przeznaczeniem na inwestycje,- 2 000 tys. PLN na dywidendę dla akcjonariuszy,- 8 707 tys. PLN na pokrycie strat z lat ubiegłych.
--------------------------------------- sama p-r-o-p-o-z-y-c-j-a to BEZCZELNOSC,HANBA,KPINA Z POLSKIEGO PATRIOTYCZNEGO EUROPEJSKIEGO INWESTORA !!!!!