• Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~Johnson [31.61.185.*]
    1/ ci którzy przeczytali uważnie bilans już wiedzą, że zarząd chce być wygodny i wypłacić tylko 1 złotówkę dywidendy, chce poza tym dofinansować fundusz własny w obrocie, dać na fundusz rezerwowy z przeznaczeniem na inwestycje około 7 milionów a resztą pokryć straty lat ubiegłych.
    2/ w końcu też po wielu wzrostach nadejszła realizacja zysków tym bardziej inspirowana punktem pierwszym.
    Miejmy jednak nadzieję, że główny tego wszystkiego nie zaaprobuje choć w roku ubiegłym akceptował prawie wszystko, co zarząd chciał.
    Czy tak było?-amen
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~ZenekM [31.0.56.*]
    .. moze byc jeszcze trzeci powod: korekta na calej GPW i rynkach sasiednich (DAX -2%)
    .. a dywidenda.. no coz - moze bedzie wyplacona w dwoch turach - zasadniczej i "kompensacyjnej" :-)))) .. kiedys juz tak bylo :-))))
    ..poza tym - gielda podobno lubi zle informacje - nie wiem o co chodzi, ale tak slyszalem :-)))
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~ozdrowiciel_z_osocza [79.186.82.*]
    Dziadostwo,Kompromitacja i Skandal !
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~ozdrowiciel_z_osocza [79.186.82.*]
    gdzie dax gdzie wig 20 na przestrzeni ostatnich 20 lat .....
    byles kiedys w frankfurt am main w miescie gottego....
    przejedz sie ,zobacz drzewa bonzai,prawie jak nad wisla:D
    sa tez statki exluzywne plywajace z polnocy na poludnie rzeki.
    4 dziennie
    widac ze jestes z polszy
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~ZenekM [31.0.56.*]
    Dnia 2022-04-06 o godz. 22:31 ~ozdrowiciel_z_osocza napisał(a):
    > gdzie dax gdzie wig 20 na przestrzeni ostatnich 20 lat .....
    > byles kiedys w frankfurt am main w miescie gottego....
    > przejedz sie ,zobacz drzewa bonzai,prawie jak nad wisla:D
    > sa tez statki exluzywne plywajace z polnocy na poludnie rzeki.
    > 4 dziennie
    > widac ze jestes z polszy

?? jezeli juz to Goethego - chociaz on byl raczej silniej zwiazany z innym miastem..
    ..nie wiem co widac, ale we "frankfurt m main" tez nic specjalnego nie widac - sa lepsze miejsca

..a Ty miszczu to chyba ze 30 lat temu tam byles, albo nic innego nie widziales skoro tak piejesz z zachwytu :-)))
    wyniki byly,dywidendy,perspektywy ,kontrakty ,zalozenia,apelacje itd :D
    teraz wam zostaje modlitwa,ze kapital z ruskich, USA wpompuja na gpw i wy przytulicie :)
    wy to.... picaso od roku ,ladnie maluje swieczki i te inne rsi,macd,stachosticy.
    chociaz za ostanie msc,na gpw najwieksze obroty generowali ms,jpm,gs i nasze .
    plus przytulasy:D
    poker rozdany,

ja tylko jestem biernym obserwtorem waszej polityki....
    swoja droga picaso tez ladnie maluje kurs wzgledem 200 na 50 .
    pieknie ,ksiazkowy wykres od 2 lat:D

obserwuj posiedzenia G7 ( 7 najbogatszych krajow na swiecie ) oraz NATO.
    G 20 jeszcze nie jestes.wiec nie szalej z ta swoja potega w telewizji/

• Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~golem [83.28.245.*]
    Bez histerii. Po pierwsze, z dywidendą może się jeszcze wszystko poprawić na Walnym ( Mostostal Warszawa jest łasy na kasę), po drugie- spójrz na obroty- dzisiejsze- są typowe dla korekty, po trzecie- przebiliśmy opór na 30PLN, który wg AT teraz powinien być potężnym wsparciem. AMEN:-))))))))))
    ja tylko obnażyłam rzeczywistosc...
    czas pokaze jak bedzie....
    nie jestem za nikim.
    tyle
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~09876 [46.204.52.*]
    Nie czekajcie tylko sprzedawajcie bo będziecie płakać Oczywiście to moja prywatna opinia
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~hodowca_koni [83.22.40.*]
    i-haaa, nawet mój koń pokłada się ze śmiechu
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~Kuśmitowski [37.30.100.*]
    Panikarzy nam na giełdzie nie potrzeba , to właśnie oni robią te wszystkie spadki . Szkoda ,że krówek się teraz nie pasa , bo to byłoby może dobre dla nich zajęcie , zamiast wywoływać panikę na giełdzie .
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~www [178.43.243.*]
    Gdzie niby jest napisane, ile dywidendy chcą wypłacić, bo czytam czytam i się nie mogę doczytać..? Widzę natomiast, że aktywów pieniężnych w kasie jest 32 mln, że spółka wypracowała 19,2 mln zysku netto za 2021 i że nie jest zadłużona (co jest mega ważne w czasach rosnących stóp). PERN planuje też budowę kolejnych zbiorników, a Orlen Olefinów.
    Po prostu realizacja zysków, moim zdaniem. Być może nawet okazja do dokupienia.
    Dnia 2022-04-07 o godz. 13:57 ~www napisał(a):
    > Gdzie niby jest napisane, ile dywidendy chcą wypłacić, bo czytam czytam i się nie mogę doczytać..? Widzę natomiast, że aktywów pieniężnych w kasie jest 32 mln, że spółka wypracowała 19,2 mln zysku netto za 2021 i że nie jest zadłużona (co jest mega ważne w czasach rosnących stóp). PERN planuje też budowę kolejnych zbiorników, a Orlen Olefinów.

Zysk netto za 2021 rok w kwocie 19 247 tys. PLN Spółka proponuje
    podzielić w następujący sposób:- 1 540 tys. PLN
    na obligatoryjne uzupełnienie kapitału zapasowego,- 7 000
    tys. PLN na kapitał rezerwowy z dalszym przeznaczeniem na inwestycje,-
    2 000 tys. PLN na dywidendę dla akcjonariuszy,- 8 707 tys.
    PLN na pokrycie strat z lat ubiegłych.

---------------------------------------
    sama p-r-o-p-o-z-y-c-j-a to
    BEZCZELNOSC,HANBA,KPINA Z POLSKIEGO PATRIOTYCZNEGO EUROPEJSKIEGO INWESTORA !!!!!
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~analityk [83.22.40.*]
    Chłopcze nie szalej, napij się kompotu.
    Dnia 2022-04-07 o godz. 15:25 ~analityk napisał(a):
    > Chłopcze nie szalej, napij się kompotu.

ruszaj stad bo ja cie rusze zaraz za fraki !!!
    niemoto !!!
    sprzedawczyku !!!
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~analityk [83.22.40.*]
    Kompot dobrze Ci zrobi !
    Podzielam pogląd, że kompot ozdrawia lepiej od osocza :-))))
  • Re: Dlaczego akcja spada?: dwa powody Autor: ~Hadrian [46.204.83.*]
    Zwłaszcza od osocza z Biomedu
[x]
MOSTALPLC 0,00% 15,35 2025-10-31 09:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.