• Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~Piotr [188.147.34.*]
    Mam zapytanie, w zeszlym roku w ktoryms z ESPI prEd emisja bylo zaznaczone z tego co pamietam dosc dokladnie ze zapisy na akcje nieobjete przez inwestorow w zapisach podstawowych beda dostepne dla tych co obejma prawa poboru w stosunku proporcjonalnym do zapisow
    A tu dzis czytam fragment prospektu:
    "za wyjątkiem terminów rozpoczęcia i zakończenia przyjmowania zapisów na Akcje serii D nieobjęte Zapisami Podstawowymi i Zapisami Dodatkowymi w ramach wykonywania Prawa Poboru, składanych w odpowiedzi na ewentualne zaproszenie Zarządu skierowane wyłącznie do wskazanych przez Zarząd (wedle jego uznania) inwestorów"

Czyli te akcje co nie zostana objete przez ludzi bo zapomna sie zapisac lub nie beda mieli pieniedzy na ich objecie zostanie mozliwosc ich objecia przez inwestorow innych WEDLE UZNANIA ZARZADU ?!???
    Tak jest napisane powyzej! Czyli mimo ze mam prawa poboru i obejme akcje z PP to nie bede mial mozliowsci zapisac sie na te nieobjete akcje bo one pojda do tych ktorych WSKAZE ZARZĄD ??
    SKOT, inni znawcy spolki..czy to prawda i dobrze to interpretuje???
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~Piotr [188.147.34.*]
    Bo to by znaczylo, ze te dodatkowe akcje zapomniane, nieobjete w trakcie emisji bo etc to pojda do "znajomych krolika" wytypowanych przez zarzad ??
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~krisis [109.196.247.*]
    przecie już od wczoraj piszą, że Karkosik przytuli, no bo kto inny? znacie innych chętnych?
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~ed [185.101.130.*]
    podobno akcje maja spasc do 40 gr wiec karkosik i jego koledzy straca na tym interesie ,zadowoleni ?
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~xxxx [91.246.111.*]
    Może nie spadną ale obejmie po 1 zet i zdejmie trupa z giełdy. Innej możliwości tu nie widzę bo nie wzrośnie pod jakieś fundamenty bo ta patologiczna firma ich nie posiada a nie ma opcji żeby ktokolwiek tutaj zarobił choćby 1 grosz
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~pecio [78.10.211.*]
    mozna zarobic kupując na krótko kilka groszy przy 10000sz akcji
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~krisis [109.196.247.*]
    ed oświeć nas w takim razie, bo ja rozumiem, że spółka zostanie mocno dokapitalizowana, ale kwietniowe i majowe wyniki cudów nie zapowiadają wiec jakim cudem wnioskujesz, że kurs akcji w czerwcu będzie np na poziomie 1,50 zł skoro wtedy kapitalizacja spółki wynosiłaby ok 100 mln zl równie dobrze wtedy kurs akcji może być po 80gr z kapitalizacją około 50 mln - oświeć mnie co jest bardziej realne??
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    "ed oświeć nas w takim razie, bo ja rozumiem, że spółka zostanie mocno dokapitalizowana, ale kwietniowe i majowe wyniki cudów nie zapowiadają wiec jakim cudem wnioskujesz, że kurs akcji w czerwcu będzie np na poziomie 1,50 zł skoro wtedy kapitalizacja spółki wynosiłaby ok 100 mln zl równie dobrze wtedy kurs akcji może być po 80gr z kapitalizacją około 50 mln - oświeć mnie co jest bardziej realne?? "

Skąd takie mocne przywiązanie do kapitalizacji ? Czy ona przekłada się na jakiś konkretny wskaźnik , czy tylko na emocje ?!
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~andi [5.173.65.*]
    zastanawiam sie czy brac te prawa poboru
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~Krzyś [37.30.44.*]
    Widzę akcja zorganizowana nagonki przeciwko wykupowi PP
    Jak ktoś nie kupi to straci i tyle w temacie
    Ja mam takie same pytanie jak kolega wyżej , czy tylko wskazani przez zarząd mogą wykupić akcje niewykupione przez ludzi?
    Ja bym chętnie wykupił akcje z puli dodatkowej nieobjętej ale pewnie to tylko dla znajomych będzie
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~Ed [37.225.27.*]
    Do krisis...karkosik nie zawraca sobie glowy czyms takim jak kapitalizacja.nie takie numery odwalal.to jego podworko.papier nie bierze po to aby stracic.juz dawno by zdjal z gpw,gdyby chcial
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~xxxxx [91.237.136.*]
    Po co jemu spółka ?
    Może estry będzie po bazarach rozprowadzał ?
    akcji po 1 zł multum mu na konto wpadnie , kilka inf o cudach puści , na 20 zeta wywali ( forum jak zwykle będzie czekała na 30 )nasypie dla chętnych i tu jego zarobek będzie .
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~xxxx [91.246.111.*]
    Właśnie to przewidywanie was totalnie gubi. Nie macie pojęcia co te bogate poj...y mają we łbie. Putin też ma kasy jak lodu i mógłby żyć jak lord a wybrał wojnę i wydał na siebie wyrok. Tutaj też cały czas żyjecie marzeniami a psychol spuszcza was w kibel i tak non stop od 12 lat i to się nie zmieni aż do momentu jak w końcu kopnie w kalendarz
  • Re: Zapisy na akcje nieobjęte przez inwestorow Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    "Czyli te akcje co nie zostana objete przez ludzi bo zapomna sie zapisac lub nie beda mieli pieniedzy na ich objecie zostanie mozliwosc ich objecia przez inwestorow innych WEDLE UZNANIA ZARZADU ?!???
    Tak jest napisane powyzej! Czyli mimo ze mam prawa poboru i obejme akcje z PP to nie bede mial mozliowsci zapisac sie na te nieobjete akcje bo one pojda do tych ktorych WSKAZE ZARZĄD ??
    SKOT, inni znawcy spolki..czy to prawda i dobrze to interpretuje??? "

Na akcje zapisu dodatkowego możesz się zapisać niezależnie , czy objąłeś akcje z PP , czy PP nie miałeś. Zupełnie inną sprawą jest , czy ci te akcje sprzedadzą .Tylko Zarząd zadecyduje kto te akcje może objąć. Praktyka mówi , że jest jeden kandydat do objęcia akcji dodatkowych.
[x]
ONESANO -1,31% 0,90 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.