Ale ty ich nie kupisz . gdybyś kupił to mógłbyś nową emisję objąć , a tak nikt z doskoku nie ma możliwości wejścia w nową emisję . Na normalnej spółce dają możliwość tym co nie mają pieniędzy na nową emisję odsprzedania praw poboru za cenę która by była W NOTOWANIACH PRAW POBORU . Rozumiesz ?
Mam np 10 tyś akcji, kupuje 10 tyś pp za 10 tyś pln-ów. Obejmuje te pp i jestem w posiadaniu 20 tyś zwykłych, z czego mogę sprzedać tylko 10 na rynku głównym?
masz 10 tys akcji ale nie możesz kupić praw poboru bo nie ma handlu nimi , rozumiesz ? Ja mam pp 10 tys i chciałbym ci nawet za 0,40 sprzedać ale nie bo nie ma handlu nimi . Nie obejmę nowych akcji i moje prawa poboru pójdą na zapisy dodatkowe ale zarząd ci ich nie przyzna bo masz za długi nos lub nie ucałowałeś w rękę pana na Kikole . ot taka to machlarska spółka .
Po to że jak masz pp i nie chcesz objąć nowej emisji bo jesteś biedny to sprzedajesz pp i to jest nagroda za twój wkład w dobro spółki. A teraz przypućmy masz 10 k akcji i masz pp to nie sprzedasz pp i nie obejmiesz nowej emisji bo nie masz za co i nie masz ze sprzedaży pp 5 800 zł . I straciłeś najlepsze lata na zarobek siedząc na trupie gdy inne spółki dawały duży zarobek .
Niesamowite jest to podziękowanie dla ludzi którzy tutaj inwestują. Dlatego powtarzam że to są BANDYCI bez litości. Niczym nie różnią się od putina bo dobro ludzi dla nich nie istnieje. Kanalie które powinni z giełdy wylecieć na zbity ryj
Oficjalnie ukradli połowe akcję. Przez 12 lat nie dali ludziom nic po za stratami i teraz chcą tych samych ludzi władować na kolejną minę poprzez emisję na której stracą kolejne pieniądze bo złodziej zdejmie firmę z gpw a jesli tego nie zrobi to KNF wcześniej czy później zawiesi notowania tego trupa. Tutaj nie kupiłbym akcji nawet po groszu ale jak widać naiwnych nie brakuje bo kikolska propaganda wyprała im mózg