W tym roku może nie być żadnego debiutu 3LP,Folta po taniości nie odda perły ,nie do wszystkich dotarło że po 24.02.2022 coś się zmieniło,to nie jest czas na kupowanie akcji szczególnie dotyczy to Timu,który jest po bardzo dużych wzrostach,warto zapoznać się z opina Pana D.Blochera byłego prezesa Budimexu.na temat sytuacji w branży budowlanej
Patrząc po skali sprzedaży - myślę że TIM w marcu razem z 3LP zarobił jakieś 20 mln zł. Istnieje duża szansa że zysk netto za cały 2022 rok przekroczy 150 mln
To ile te lokaty bo cały czas coś kręcisz. Teraz czy za dwa trzy miesiące a może za pol roku ? A wtedy może TIM będzie odbudowywał naszego sąsiada i wypłacał następne dywidendy po 6-7 % bo tak płaci do tej pory
Moim zdaniem kurs jest dołowany.
Odbił już trochę od 30 po korekcie.
Jeśli wyniki będą powtarzalne jak ostatnio lub lepsze to wkrótce wrócimy na 45 i więcej.
Po strategii, dywidendzie i 3LP kurs wystrzeli tym bardziej mając na uwadze przyszłość czyli udział pośredni TIM przy instalacjach murowych na granicy które będzie robił elektrotim oraz działaniach prezesa Folty dot odbudowy Ukrainy.
Moim zdaniem trzymać lub dobierać, bo później będzie drogo.
O tych lokatach bzdury piszesz.
Irak był zdecydowanie daleko, wiec nie ma tego jak porównywać z Ukraina.
Nie masz żadnych argumentów i tylko siejesz zamęt.
Póki co pisanie o przewartościowaniu TIM to jeden wielki żart, ale może takie masz zadanie…
Niby jakie Polskie ? firmy Mirbud,Unibep nie ten rozmiar buta jeżeli już dojdzie do odbudowy to raczej firmy z Turcji,ewentualnie z Chin jak w końcu dostaniemy pieniądze z KPO to nie będzie miał kto to obrobić ,przy takiej inflacji inwestowanie na GPW jest bez sensu.Jak zacznie się cykl obniżek procentowych to można pomyśleć.
Xtx podaj jakie lokaty założyłeś ? Piszesz o tym już od kilku tygodni to teraz fakty ! Ja trzymam akcje TIM i dywidenda to około 6 %, ty masz lokaty podaj jakie porównamy
Niedługo wyniki za 2021, a potem za miesiąc wyniki za 1 kwartał 2022. Szkoda bić pianę - fakty potwierdzą wartość spółki. Prawdopodobnie TIM za 2021 zarobi ok. 5 zł na akcję, a w 2022 powyżej 7 zł na akcję - i trend może być dalej kontynuowany. Ile dla kogo warta taka spółka - tak niech sobie decyduje czy jest teraz tania czy droga. Bonusik w postaci IPO 3LP też nie jest oczywiście bez znaczenia
Ale są tacy co wolą od TIM zakładać lokaty ... no uśmiałem się że hej ... i od tych lokat belkowe i inflacja 10%. No opłaca się jak nic, bo to pewne jest ;)
Szczególne powody do zadowalania maja ci co kupowali Tim po 44 zł pod rekomendacje ,a jeżeli chodzi o lokaty to ja mówię o czasie przyszłym ,a jak NBP będzie miał plan ściągnięcia nadpłynności i zaproponuje z 10% to wtedy lokaty wystrzelą ,no ale dalej można pisać że TIM jest tania spółka i naganiać na wzrosty.
do 28zł arkusz zleceń na kupno puściutki.. Tutaj już tylko długotrwały trend spadkowy was czeka. Mam nadzieję że smakowało wam jak wysprzedałem po 43zł?