• Netwise Usa Autor: ~Ja [83.0.61.*]
    https://www.linkedin.com/posts/jakubs_to-nie-jest-post-zwi%C4%85zany-z-netwise-sa-activity-6917217322885599232-gZwO?utm_source=linkedin_share&utm_medium=android_app
  • Re: Netwise Usa Autor: ~aaaa [194.9.244.*]
    Tylko on pisze, że to nie ma przełożenia na wyniki Netwise SA. No ale dobrze wiedzieć, że jest popyt na usługi, bo niektórzy wieszczą jego brak. A kursy walutowe wciąż znacznie wyżej niż w I kwartale 2021, więc wyniki powinny być w miarę dobre. Trochę mógłby przystopować z tymi komentarzami politycznymi, bo nawet jeśli się z nim zgadzam, to linkedin chyba nie jest miejscem na takie polityczne deklaracje.
  • Re: Netwise Usa Autor: ~Ja [80.50.139.*]
    A to nie jest tak,że Netwise USA zostało założone przez ekipę z Netwise S.A?
    W 2018 roku, po wyjeździe do Stanów Zjednoczonych założyciel Netwise S.A. powołał do życia Netwise USA, spółkę realizującą usługi na terenie USA za pomocą centrum rozwojowego zarządzanego przez Netwise S.A. w Polsce. Od 2018 roku zespół Netwise S.A. tworzy technologię dla start-upu InsurTech – Nsure.com, który jest pierwszą w USA cyfrową agencją ubezpieczeniową pozwalającą w oparciu o technologię szacować ryzyko i kupować ubezpieczenia (nieruchomości, samochodów i inne) w kilkadziesiąt sekund. Nsure.com wzbudził wielkie zainteresowanie mediów w Stanach Zjednoczonych, a technologia i sposób działania opisane zostały m.in. w Fast Company
  • Re: Netwise Usa Autor: ~aaa [95.49.223.*]
    no tak jest, ale to oddzielna spółka, nie ma wpływu na wynik finansowy netwise sa.
  • Re: Netwise Usa Autor: ~JaJanek [89.64.71.*]
    Przyznam, że napisał to niejednoznacznie. Post nie jest związany z Netwise SA, ale ciężko mi uwierzyć, że między tymi dwoma spółkami nie ma jakiegoś podziału przychodów. Bo inaczej mam rozumieć, że wszystko jest robione osobnymi zespołami? Jeśli to są dwa podmioty i USA korzysta z usług developerów SA to nie może tego robić po kosztach, bo Ci audyt to zakwestionuje. Jest kilka wariantów w tym rachunku.

Tak czy siak wolałbym gdyby było więcej znaczącej komunikacji spółki o planach, przejściach, dywidendzie, wykupie czy czymkolwiek.
  • Re: Netwise Usa Autor: ~Nowy [83.1.90.*]
    To jak jest z tym Netwise USA?
[x]
NETWISE 0,00% 62,00 2023-07-04 09:42:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.