Narysować to można misia, zasięg jest do 10,50 a jak zamkniemy luke to i na nowe ath. Na wzrosty i na spadki jestem gotów. Jeśli Marvipol spadnie sam zakupię kilka tysięcy akcji więcej.
Nic odkrywczego, po dywidendzie zjazd nawet nizej.
1.14 jak zostanie odcięte to już będzie poniżej 7 (do dywidendy oby 8 utrzymalo)więc do 6.5 to zbyt optymistycznie.
Dnia 2022-04-07 o godz. 10:21 ~hihi napisał(a): > Nic odkrywczego, po dywidendzie zjazd nawet nizej. > > 1.14 jak zostanie odcięte to już będzie poniżej 7 (do dywidendy oby 8 utrzymalo)więc do 6.5 to zbyt optymistycznie.
hihi nie pamiętasz już jak tu przepraszałeś że się myliłeś ? Bardzo krótka pamięć poszukaj sobie w archiwum zanim zmów zaczniesz naganiać na spadki.
Przypominam specjalnie dla Hihi !! Nie będziemy z Toba dyskutować na tym poziomie bo masz sklerozę totalną !!
Autor: ~hihi [31.0.84.*] 2022-03-15 13:04 Opublikowano przy kursie: 6,60 zł , zmiana od tamtej pory: 26,67%
Re: Do pana prezesa MARVIPOLU. A tu jak codzień promocja :) Już nawet po 6.6 stawiają dziesiątki tysięcy bezcennych akcji perły. Buhahah Także po wynikach powrót na 7 nie realny:)
Autor: ~hihi [31.0.85.*] 2022-03-18 12:21 Opublikowano przy kursie: 7,80 zł , zmiana od tamtej pory: 7,18%
Re: Do pana prezesa MARVIPOLU. Faktycznie zatkało mnie... Nie liczyłem że po wynikach wróci na 7.5. A tu nawet prawie 8. Niektórzy marzyli o sprzedaży po 8 może jeszcze im się uda. Chociaż obstawiam powrót na 7 coraz, gęściej po prawej i coraz niżej. Zajrzę na koniec i przeproszę lub się pośmieje.
Autor: ~hihi [31.0.85.*] 2022-03-18 17:46 Opublikowano przy kursie: 7,78 zł , zmiana od tamtej pory: 7,46%
Re: Do pana prezesa MARVIPOLU. Gratulacje dla posiadaczy. Faktycznie myliłem się- przepraszam. Nie zmienia to faktu że moja opinia o kursie jest wciąż negatywna. Życzę dużo zysków, bo do godnej wy eny jeszcze daleka droga.
Nie iczekuje dyskusji, za miesiąc zweryfikujemy czy po odcięciu dywidendy będzie 8 czy 6.
Pozdrawiam
Nie rozumiem dlaczego tak jest, że developer zarabiający w 3 lata tyle co jest dziś warty ciągle spada, jeśli cie to pocieszy tez uważam że powinien być wyceniany przynajmniej 15zl ale nie jest i ciągle ktoś wywala.
Zobaczymyny co się wydarzy...
Dnia 2022-04-07 o godz. 21:26 ~hihi napisał(a): > Nie iczekuje dyskusji, za miesiąc zweryfikujemy czy po odcięciu dywidendy będzie 8 czy 6. > > Pozdrawiam > > Nie rozumiem dlaczego tak jest, że developer zarabiający w 3 lata tyle co jest dziś warty ciągle spada, jeśli cie to pocieszy tez uważam że powinien być wyceniany przynajmniej 15zl ale nie jest i ciągle ktoś wywala. > > Zobaczymyny co się wydarzy...
Ja nie mam zamiaru nic z nikim weryfikować, ale zastanów się co komu doradzasz gdyby Ci lidzie wtedy posprzedawali po 6,60 bo straszyłeś ich spadkami to ... jak byś im teraz się tłumaczył ? Tak wyglądają Twoje porady:
hihi .. nie kupujcie przecież to spadnie do 5 zł hihi .. a może spadnie to 3 zł... to nic że dywidenda co roku coraz wyższa i obecnie to 1,14 zł na akcję to nic że spółka zarabia na akcję prawie 2,30 zł hihi .. przecież spadnie !! napewno spadnie .... hihi .. szybko sprzedawacie ... to ja wasz najelszy doradca inwetycyjny ... hihi..
A potem będzie oj przepraszam... pomyliłem się hihi....
Tak sam albo jeszcze gorzej się będzie ktos czuł jak kupił po 11 w maju 2021 a później cieszył się kursem 6.6 w rekordowym roku dla spółki.
Co kilka dni na forum mógł przeczytać o zbieraniu akcji, o wielkich wzrostach itd.
Poczytaj forum jak kpili ze po 9 zbiorą wszystko, później że po 8 nikt nie sprzeda
...
Bądź obiektywny, przy takich wynikach kurs 8zl ???
Jeden z najgorzej wycenianych developerów, rynek z jakiegoś powodu bardzo nie lubi tej spółki i nie zmienisz tego wpisami na forum, rzeczywistość jest smutna.
Aral develia wikana domdev... maja znacznie korzystniejsze wyceny.
Hihi smiales sie z ludzi kupujacych oo 6,60-6,80 potem przeprosiłeś.
Po co znowu wprowadzasz ludzi w bład niech kazdy inwestuje sonie sam jak chce.
Hihi oj szybko sprzedawaj bo Ci spadnie ... szybciutko żebyś zdążył przed dywidendą i nie martw się obroty są takie (po 70k sztuk na sesji)że wszystko od Ciebie kupią.
A i nie zapomnij jeszcze czymś posttaszyć ludzi ... może to zadziała haha
Na każdą spółkę przychodzi "czas" i na Marvipol też przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie i tylko ci którzy mają akcje będą wygrani.Co rok fajna dywidenda wpada. Jest Ok.
Dnia 2022-04-10 o godz. 22:20 ~Miko napisał(a): > Na każdą spółkę przychodzi "czas" i na Marvipol też przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie i tylko ci którzy mają akcje będą wygrani.Co rok fajna dywidenda wpada. Jest Ok.
Miko też tak myślę i spokojnie sobie czekam na dywidendę, akcje zaparkowane na długo. Pozdrawiam.
Novy jak pamietamy to zawsze tu tak pieprzyli a tymczasem liczba przekazanych mieszkań w I kw.:
Liczba wydanych mieszkań i lokali usługowych w I kwartale 2022 roku: 224 szt.
Przypomnę tylko że w całym 2021 r. Marvipol miał w wynikach finansowych 554 przekazane mieszkania.
Rozpoczecie budowy kolejnego magazynu kwietniu:
Marvipol Development S.A. [Emitent] informuje o zawarciu w dniu 7 kwietnia 2022 r. przez PDC Industrial Center 135 Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie [Kredytobiorca], będącą wspólnym przedsiębiorstwem Marvipol Logistics S.A. z siedzibą w Warszawie - jednostki zależnej Emitenta, Jabloński Kurek Capital sp.k. z siedzibą w Warszawie oraz PG Dutch Holding I B.V. z siedzibą w Amsterdamie, umowy kredytu [Umowa] z MBANK S.A. z siedzibą w Warszawie [Bank].
Na mocy zawartej Umowy, Bank udzielił Kredytobiorcy kredytu obejmującego:
1) Transze Budowlane w maksymalnej kwocie do 28.200.000 EUR
Dnia 2022-04-14 o godz. 11:09 ~Zakar napisał(a): > https://strefainwestorow.pl/instrument/1098/dividends
A tam jest takie inf.
https://www.stockwatch.pl/gpw/marvipol,komunikaty,dywidendy.aspx od 2021-01-01 do 2021-12-31 1,14 13,48% 2022-04-20 - ustalenie prawa 2022-04-19 proponowana 2022-04-27
To prawda kurs nas nie rozpieszcza ale trudno. To doba społka wiec sobie trzymam spokojnie. Jedno mnie zastanawia te ogromne obroty jak na Marvipol oczywiscie w ciągu ostatniego miesiąca przemielili 1,5 mln akcji.