Segment pomp ciepła - spółka mocno w to wchodzi a rynek wzrósł o kilkadziesiąt % - dane podawała organizacja PORTPC.
Zastanawia mnie na ile może być to zamiennik instalacji gazowych, albo na ile to sposób na odejście od gazu i obecna sytuacja geopolityczna jak może sprzyjać rynkowi/spółce.
A co jest dzisiaj tanie ?
Ssanie na rynku pomp ciepła jest takie ze zapisywać się trzeba do tego dojdzie nowy program dofinansowania
Pompa ciepła + foto to stety niestety przyszłość
"Obejmują 50 tys akcji po nominale (nominał 0,10 zł ) - cena emisji 25 zł . Koszty więc to 5 tys zł , jeśli wyliczymy po 25 zł wyjdzie wartość 1,25 mln ( czyli bez 5 tys taki jest zysk ) - oczywiście czekamy by był debiut na NC ."
Ja sobie dzisiaj trochę beein kupiłem ....najpierw poczytałem o spółce , obejrzałem webinar , przejrzałem raport okresowy ... wyglada przy tej cenie całkiem pozytywnie - zobaczymy jak rozwinie się sytuacja .
Ciekawie wyglada ten rynek pomp - te osoby co mieszkaja w domach i ogrzewaja gazem to pewnie sie ostatnio zaczely zastanawiac nad wlasnie taka instalacja ( pompa ciepła) + panele ...... jest spore pole do popisu :)
Beein ma solidne fundamenty, a po ostatniej przecenie kap to tylko 15 mln, jak na foto to nie dużo. Przychody rosną b. dynamicznie, więc pozostaje poczekać. Semntyment do branży nie jest najlepszy, ale te sentymenty zmieniają się co kilka miesięcy, więc zobaczymy ;)