• Powinno już odbić wyraźnie Autor: ~Countryside [193.192.185.*]
    Kto to blokuje?
    Ja w każdym razie nie siedzę bezczynnie i w związku z tym że nie powinno się marnować czasu i okazji, zdecydowałem też trochę urozmaicić portfel. Nie będę się rozpisywał - poszedłem w fotowoltaikę i okolice, konkretnie spółka OZE Capital. Dlaczego? Bo odnawialne źródła energii to sposób na uniezależnienie energetyczne od Rosji. Bo ta branża będzie (już jest!) grana z powodu rosnących cen paliw kopalnych. Bo powstają nowe programy dofinansowań do pomp ciepła i montażu paneli fotowoltaicznych. A dlaczego OZE Capital? Bo kurs waloru nadal oscyluje w pobliżu wartości emisyjnej. Bo spółka ma wiele wartościowych powiązań z innymi podmiotami w branży i w okolicach, np. pompy ciepła. Bo kapitalizacja i wskaźniki wyglądają zachęcająco: -C/WK- 0,31 -C/P- 1,91 -C/Z- 1,27 Bo widać już początek ciekawych ruchów na papierze, cena jest jeszcze atrakcyjna, a kurs był już kilkukrotnie wyższy. Powyższe argumenty sprawiły że wziąłem i dobieram akcje OZE Capital jako urozmaicenie portfela. Polecam do przemyślenia i obserwacji, nikt do niczego nie zmusza, po prostu wg mnie interesujący papier.
  • Re: Powinno już odbić wyraźnie Autor: ~Tomasz [176.221.121.*]
    OZE teraz na topie. A oprócz OZE Capital masz jakieś inne typy spółek z tej branży?
  • Re: Powinno już odbić wyraźnie Autor: ~Byczku [95.215.25.*]
    Ml System
  • Re: Powinno już odbić wyraźnie Autor: ~Marek [95.215.79.*]
    Masz stary Windows żal mi cię
  • Re: Powinno już odbić wyraźnie Autor: ~LeeQ [46.134.75.*]
    Merytorycznie na bankierze! Brawo! I typ niezły!
[x]
MBANK 1,14% 1 061,50 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.