Ktoś tu się mocno uparł i sypie od miesiąca , popyt też jest ale jaki interes wysypywać miliony akcji w takim przełomowym momencie po rocznym spadku? Ktoś nie ma za co żyć albo ma za dużo akcji?
W zapisie podstawowym akcje z prawa poboru objęło tu 238 osób, wtedy gdy wszystkich akcji było 4,5 miliona. Teraz jest w obrocie 13,5 miliona, myślę że lekką ręką jest tu minimum 400 różnych akcjonariuszy, no ale oczywiście wszystkim kręci te 10 osób które piszą na forum. Jak jest podaż to tylko i wyłącznie oni sypią, a za popyt odpowiada Duch Święty. Tak jest panie Opinia?
XD Właśnie oddaję ze stratą te akcje z batona po 61 groszy co go rozbierałem rok temu. Akurat teraz gdy spółka pokazała konkretne fundamenty pod przyszłe zyski, z kursem zaczęło się dziać dobrze, pojawiły się obroty i nawet Stevie Wonder by zauważył że trend się odwraca. Zawsze miałem łeb do interesów:P
W zeszłym tygodniu zjedzone wszystkie akcje z przedziału 34-37 groszy, wyraźnie wzrosły obroty. Od zeszłego poniedziałku 800 tys. akcji się przemieliło bez żadnego nowego info, no ale Opinia się uparł że tak wygląda dystrybucja. A dwa plus dwa równa się pięć:P Gdyby to była dystrybucja to już byś czopku miał te swoje 30 groszy.
Możecie mi coś o historii akcji opowiedzieć? Nowy tu jestem, w sensie po ile były te emisje itd. Raport mi się podobał za q4 mimo strat to dość zrozumiałe ale zawsze wchodzi w grę element "janurio podobnych" a ten trudno oszacowalny.
W obrocie jest 13,5 miliona akcji, w tym 9 mln weszło do obrotu rok temu, były obejmowane w ramach prawa poboru po 30 groszy za sztukę. Akcje emisji połączeniowej których jest 86,5 mln wejdą do obrotu najwcześniej pod koniec roku. Ich cena emisyjna to 39 groszy za sztukę. Coś jeszcze opowiedzieć?
Oj to jeszcze mało widziałeś...Jest tu taki jeden specjalista od "wszystkiego" co potrafi nawet zrobić optymalizację na -12%, a potem pytać na forum jak się rozlicza transakcje na fixie. Darmowy kabaret murowany, dopóki wcześniej nie weźmie cię na odruchy wymiotne po pewnym czasie.
Przy tak niskim free float można tu zrobić cuda z kursem:PPP To zbieranie w ostatnich dniach to pewnie pod umowy na sprzedaż ich magazynów energii na terenie Czech i Słowacji:)))