• Unicorn w MCI Autor: bialoczerwony1972 [79.191.238.*]
    artykuł stary już, ale pokazuje szanse IAI zostania Unicornem....
    "Co jeszcze czyni IAI szczególną firmą?
    - Gdybyśmy podsumowali GMV, czyli wartość całkowitego obrotu, to IdoSell w Polsce generuje tak duży obrót, jak wszystkie inne platformy SaaS razem wzięte. To czyni IAI wyjątkiem biznesowym – nie tylko w Polsce, ale też w Europie...."
    https://www.forbes.pl/idosell-stanie-sie-konsolidatorem-europejskiego-rynku-zaczyna-od-przejecia-shoprenter/jeeeq6t 
    A teraz warto sprawdzić na ile GPW wycenia Shoppera i nie przychodzić mi tu naganiać na jakieś wydmuchy bo tu będzie rakieta gdy przyjdzie odpowiedni czas!

• Re: Unicorn w MCI Autor: ~IT [91.226.233.*]
    tak zapytam, czy taka rakieta jak na PEM'ie?
  • Re: Unicorn w MCI Autor: bialoczerwony1972 [79.191.87.*]
    Ale rozróżniasz core biznes od kursu akcji? Czy tak nie za bardzo łapiesz? PEM Tomek chytrze przejął własnie dlatego, żeby nie płacić ciężkiej kasy między innymi za IAI który jest prawie 3 x większy niż Shoper. Tylko, że ty i tak tego nie zrozumiesz więc nawet nie będę ci tu GMV i innych takich bo to czarna magia dla ciebie!
    łapiesz mądralo że to ten sam człowiek? znalazł się ekspert

• Re: Unicorn w MCI Autor: bialoczerwony1972 [31.61.177.*]
    No i? Rozumiesz różnice pomiędzy PEM a MCI? Czy nie łapiesz? Sam nie byłem zadowolony jak mnie potraktowano w PEM ale przy NAVie taki numer nie przejdzie!
  • Re: Unicorn w MCI Autor: ~marek [78.11.96.*]
    Dokładnie. Z PEM nas łatwo było ograbić ale tu musiałby powiedzieć co najmniej NAV. Po 40 niech wzywa, sam pewnie oddam (choć może nie całość).
  • Re: Unicorn w MCI Autor: bialoczerwony1972 [31.61.179.*]
    @marek
    Nie kuś licha. Bo na dziś albo Shoper jest mocno przewartościowany albo IAI mocno niedowartościowany. Niech wzywa ale gdy w księgach IAI bedzie wyceniony tak jak Shoper. :)
    i co się tak sadzisz? ile teraz masz tego magicznego nav'u? co z tego wynika? kto to ma kupić po tej cenie o której mówicie? a zapomniałem, będzie magiczna zmiana no tak, chylę moją core przed miszczem
    Magicznego NAVu... :) Sprzedaj, kup coś innego zapomnij o MCI. Zanim jednak kolejny raz kupisz akcje to poznaj spółkę żebyś mógł rzeczowo podyskutować. Jestem tu od 2012r z przerwa kilkutygodniową i chyba niewielu przeżyło te wszystkie kiwki Tomka których skutkiem jest notowanie spółki po 0,5-0,6 NAV. Nie męcz się!
    Mnie nie interesuje kurs dziś czy za tydzień czy miesiąc. Ja tu czekam na exit z IAI i zanim core biznes idzie super jestem zadowolony!
    Kto powiedział że się męczę? Jestem zarobiony, średnią mam poniżej 2 cyfrówki. Mówię tylko że zawiadowca zeszmacił papier strasznie. Jestem drugi raz na MCI za pierwszym razem brałem po 1zł i wyleszczyli mnie po 6zł ;) . Po latach wróciłem. Mi się też nie śpieszy, wolę żeby płacił roczne dywidendy 1zł bym nie pogardził. Nie lubię jak ktoś przypisuje sobie wiedzę tajemną i jedyną i słuszną prawdę.

"Przypisuje sobie wiedzę tajemną... " Weź daj sobie na luz! Ja tu od kilku lat pisałem o kiwkach Tomka krytykując je ale jednocześnie zauważając że core biznes pięknie rośnie. Więc nie będę się powtarzał. Jeśli było tak jak piszesz to teraz MCI jest już inna spółką i tamte szaleństwo już nie wróci. Tu już nie zobaczysz nigdy 2x NAV. Gdy zawiadowca zacznie płacić przyzwoite dywidendy to okolice NAV jak najbardziej. Może 1,2NAV. W jednym chudy dotrzymał słowa, że MCI nie będzie spółka spekulacyjną. I faktycznie od dawna już nie jest. Chcesz podyskutować o szansach IAI o tym jak może zostać nawet potrójnym jednorożcem i jak to wpłynie na WK którą nazywasz magicznym NAVem to proszę bardzo. Narzekanie mnie nie interesuje od jakiegoś już czasu....
  • Re: Unicorn w MCI Autor: bialoczerwony1972 [79.191.18.*]
    Rośnie nam unicorn, a może już prawie jest :) https://www.pb.pl/polskie-e-sklepy-podbijaja-europe-1153177 
  • Re: Unicorn w MCI Autor: ~marek [37.72.122.*]
    Co by nie mówić trzeba mieć MCI w portfelu.
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/43110181,w-ciagu-5-lat-rynek-e-commerce-w-polsce-wzrosnie-o-ponad-94-mld-zl-do-187-mld-zl-pwc
  • Re: Unicorn w MCI Autor: ~IT [91.236.72.*]
    jak by to miało jeszcze jakieś przełożenie na kurs to czemu nie
[x]
MCI -0,67% 29,80 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.