• Problemy z płynnością? Autor: paralotnikoff [193.106.102.*]
    Panowie, podniecacie się oficjalnymi wynikami i super umowami.
    Przypomnę, że już rok temu pisałem, że DEKPOL ma problemy z wypłącalnoscią dla podwykonawców.
    Nie ma co się cieszyć umowami z Panattoni, bo jest to ostatnimi czasy słaby płatnik i Dekpol musi budować im hale bez płatności, co przerzuca na podwykonawców. Skutkiem tego jest to, że coraz mniej podwykonawców chce z nimi pracować.
    Zresztą proszę sobie wpisać w wyszukiwarkę "dekpol s.a. opinie" i spojrzeć na najnowsze opinie o spółce - wszystkie dotyczą płatności.
    Tu na prawdę nie ma czym się podniecać miły panie.
  • Re: Problemy z płynnością? Autor: ~Fan [195.205.249.*]
    Skąd informacja o problemach z płatnościami od Panattoni?

• Re: Problemy z płynnością? Autor: ~Ree [193.106.102.*]
    Jest to forum o Dekpol, nie o Panattoni. Inni GW potrafią płacić nawet kiedy Panattoni nie płaci, a w Dekpol jest ciągły problem z płatnościami.
    Firmy podwykonawcze schodzą coraz częściej z budowy w trakcie realziacji, lub zwyczajnie nie chcą podpisywać z Dekpolem umów. Naganiacze z forum na akcje, to miernoty, które patrzą tylko na wyniki, a nie wiedzą co się dzieje fizycznie na budowach i jakie Dekpol ma problemy z podwykonawcami.
  • Re: Problemy z płynnością? Autor: ~Fan [194.0.251.*]
    Fajnie. Czyli rzucasz jakąś tezę i zupełnie jak nasz miłościwie panujący Prezes Jarosław pytany o źródło, mówisz: wiem, ale nie powiem.

Co do braku płatności podwykonawcom - ok, recenzje na google to wygląda naprawdę na rzetelne i wiarygodne źródło - można z tego wyciągnąć przekrojowe wnioski na temat sytuacji finansowej spółki.

Naganiacze na forum powiadasz... czy Ty widzisz, żeby ktokolwiek naganiał na tym forum? Pomijając fakt, iż jest ono w zasadzie martwe, to komentujemy tylko pojawiające się ESPI, albo wrzucamy artykuły pojawiające się o spółce.

O personalnych wycieczkach i o miernotach nie będę nawet wspominał...

I po ostatnie - fajnie, że tak bezinteresownie się pojawiasz tu na forum i nas ostrzegasz o słabej kondycji finansowej spółki! Miło z Twojej strony paralotnikoff vel Ree
  • Re: Problemy z płynnością? Autor: ~Repara [193.106.102.*]
    Jestem podwykonawcą dla większości GW Panattoni, 7R , Hillwood i wiem jak wygląda z nimi współpraca.
    Gdy raz dzwoniłem w sprawie płatności do Dekpol, to powiedziano mi, że w przyszłym tygodniu na pewno nie zapłacą, bo kończy się okres rozliczeniowy i wszystko musi się zgadzać na potrzeby zamknięcia kwartału.

Daję Wam informacje, więc się mnie nie czepiaj, poświęć tę energię na swój Dekpol i poszukaj w internecie.
  • Re: Problemy z płynnością? Autor: ~Trójmiasto [5.173.9.*]
    Dokładnie ! Nie płacą podwykonawca. Mój znajomy u nich wykonuje roboty, w zeszłym miesiącu zszedł z budowy bo od 2 miesięcy nie dostał pieniędzy. Wydzwania do kierowników którzy są bezsilni . Jest infolinia która czynna jest 2 dni przez kilka godzin , nie dodzwonisz się do nich bo taka koleją po kasę . Nie są w stanie dokończyć rozpoczętych budów bo wykonawcy przegrali prace i nie wrócą póki Dekpol nie zapłaci . To jest normalne , pytanie tylko czy Dekpol to udźwignie ? Bo jak widać to od 2 miesięcy nie jest w stanie :( . Słaby płatnik i słabe otoczenie do budowy czegokolwiek a tym bardziej kontraktów podpisanych przez wojna lub w 2021 roku. Teraz jest dokładała do tematu , zobaczycie to w wynikach po 3 kwartale . Wtedy to zrozumieją ci którzy teraz będą krzyczeć , ze to nieprawda czy inne bzdury !
    Pozdrawiam serdecznie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.249.132.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [71.19.251.*]
[x]
DEKPOL 1,82% 89,60 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »