• Bardzo dobry IV kwartal Autor: ~Sprawozdanie [31.0.63.*]
    Najlepszy kwartal w calym roku.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Romano74 [37.47.189.*]
    Zartujesz czy nie umiesz czytac sprawozdan? Mowisz o jednostkowym czy skonsolidowanym? Zauwazasz wzrost zobowiazan czy tylko wybierasz emocjanalnosc we wpisie o "bardzo dobrym kwartale?
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Sprawozdanie [31.0.63.*]
    Skonsolidowane sprawozdanie.
    Patrze na przychody i wynik IV kwartalu. Mysle, ze duzo wiecej emocji jest w Twoim wpisie. Moj zawieral jedynie moja subiektywna opinie.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Ziomek [178.73.8.*]
    Polecam zobaczyć film z omówieniem wyników z prezesem PJP Makrum - https://youtu.be/gp-rh2AiEA4
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Romano74 [185.146.99.*]
    Cześć Ziomek, znamy się prywatnie więc (bez wskazywania personalnie) pozwolę pisać per Ty.

Po pierwsze - obiecuję, że w tym roku bardzo się postaram przyjechać (jak zawsze) na WZA GKI i liczę, że będziemy mogli usiąść po WZA (tak jak zawsze) i szczerze porozmawiać. Wiedz, że cenię te rozmowy i trochę też przez to zakotwiczyłem na dłużej w akcjonariacie. Teraz się trochę rozjeżdżają potrzeby akcjonariusza z obecną polityką informacyjną. Akcji GKI trochę jeszcze mam więc jeśli nic się nie wydarzy to się widzimy :)

Po drugie - fajnie, że podesłałeś link, bo nagranie jest merytoryczne i apolityczne. A jak większość użytkowników forum wie...jestem akcjonariuszem, który nie chce mieć z polityką, a przede wszystkim politykami i dziennikarzami nic wspólnego.

Po trzecie - bardzo wierzę w Pana Szczeblewskiego i możliwości PJP. Liczę na kolejne lata rozwoju i poprawy wyników.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Ziomek [77.254.0.*]
    Cześć Romano74,

Chętnie zobaczę się z Tobą na WZA i wtedy wyjaśnimy, czy prawidłowo rozpoznajemy swoje nicki ;) Wydaje mi się, że ja wiem jak Ty się nazywasz, ale nie jestem pewien czy Ty mój nick prawidłowo rozpoznałeś :)

Jedno myślę, że wiesz na pewno - jestem związany też zawodowo ze spółką, więc mogę chyba napisać jak to odczuwam "z bliska". Wszystkie podcasty/treści są robione z celem merytorycznym. Wiele tematów (nawet gospodarczych) obecnie jest niestety nierozerwalnie związanych z polityką. Po części zawsze tak było - od zamierzchłych czasów. Niektórzy występujący na podcastach próbują bardziej unikać tych politycznych wątków, inni je lubią i unikają mniej :) Na pewno jednak nikt nie wyraża poparcia dla konkretnych partii politycznych, a tego chcielibyśmy za wszelką cenę uniknąć - niezależnie od tego co sobie dana osoba prywatnie myśli. Na pewno na miejscu (na WZA) te osoby, które chętniej komentują sprawy polityczne, chętnie wysłuchają Twoich uwag odnośnie ich nagrań. Może zmienisz ich perspektywę na sprawy, albo przynajmniej na sposób wyrażania się.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Romano74 [88.156.71.*]
    Bardziej od narracji politycznej i dziennikarskiej interesuje mnie obecność spółek na:

1. https://gpwinnovationday.pl (27 - 28 kwietnia)
    2. https://www.wallstreet.org.pl (27 - 29 maja)

Tam rozmawia się:
    - z inwestorami z całego kraju,
    - podczas prezentacji - o spółkach i ich planach,
    - bez politykowania i podsłuchiwania Pegasusem (oraz innych kluczowych haseł, które i tak nie robią zasięgów).

Bez obrazy, ale jakoś nie widać spółek z grupy na konferencjach, a to właśnie na nich są ZAINTERESOWANI ZAINWESTOWANIEM KAPITAŁU. Mam nadzieję, że zostanę zrozumiany we właściwy sposób. Poza tym jest to "darmowe miejsce na reklamę FOCUSa" dla tysięcy ludzi, którzy śmiało skorzystają z hotelu z rozpoznawalną firmą. Proponowane upolitycznione niejednokrotnie filmiki takich zasięgów nie mają...i mieć nie będą. Takie jest moje SUBIEKTYWNE zdanie.

P.s.
    1. Ja wiem doskonale kto się kryje pod niektórymi nickami ;)
    2. Nie robię czarnego PRu grupie Immobile (jestem akcjonariuszem GKI choć prawdą jest, że z coraz mniejszym zaangażowaniem). Wręcz walczę tymi wpisami o zmianę Waszego "przekazu" do drobnych inwestorów.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Ziomek [178.73.8.*]
    Nie chcę pisać, że GKI nie będzie na WallStreet, bo nie wiem, ale GKI było obecne na wszystkich ostatnich zdaje się 6 stacjonarnych konferencjach WallStreet od SII i nie były to wydarzenia dla spółki przełomowe ;) Jak widzisz gościem specjalnym będzie January Ciszewski, którego chyba nie muszę przedstawiać i takie osoby przyciągają niestety inwestorów na takich konferencjach, bo bardziej "gwiazdorzą", mimo iż długoterminowe powodzenie ich biznesów jest co najmniej wątpliwe. Wydaje mi się, że jednak podcasty (może nie wszystkie) mają dużo większą szansę dotrzeć do dużego grona osób/inwestorów.

Dzięki Twoim linkom wiem, że znowu będzie jakaś stacjonarna edycja, bo niestety ostatnie dwie edycje odbyły się tylko online. Może w związku z tym GKI będzie :)
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Romano74 [88.156.71.*]
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Ziomek [193.239.59.*]
    No PR słaby z tego niestety. Realnie myślę, że to zdarzenia niepowiązane, ale rzeczywiście na zewnątrz wygląda to słabo.
  • Re: Bardzo dobry IV kwartal....WHAT? Autor: ~Akcja [31.60.79.*]
    W temacie WZA, czy po 13 czerwca można się spodziewać jakiegoś przełomu z kursem akcji?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [198.96.95.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.209.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PJPMAKRUM 0,00% 15,00 2025-10-27 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.