Coś dzisiaj kurs mocno skoczyl, ale nie widze zeby cos nowego wypuscili albo zapowiedzieli dzisiaj(bo dzisiaj mocno skoczylo w perspektywie ostatnich kilku tygodni).
Tak mnie tylko zastanawia jak to jest że kurs ląduje w okolicach 40 a ty musisz dalej na 70 czekać ,aby wyskoczyc. Kupiłeś za 2milionu że nie było co dołożyć? Przecież (choć 95% tego forum tego nie rozumie ,) czas na żniwa będzie w 2024 roku. Czas na zakupy jest dotąd aż się Nationale nie ujawni z pakietem . Ja zrealizowałem tu 6 k straty stali to na pewno wiedzą. Dziś to może sobie spaść do 49 i dalej będę miał ponad 10 zysku. No ale spoko powiedziałeś tu rok wyskoczysz to wydaje sobie na następną spółka na następny rok i tak w kółko. I płacz.
Serio myślisz, że na tym śmiesznym forum ktoś Ci to wytłumaczy? Ja np. wiszę na haku i nie wiem co to się dzieje pewnie jak wszyscy. Ale widziałem już różne cyrki... a może chcą zrobić emisję? Widziałem rekomendację IPOPEMy - może oni coś knują. Teraz są kiepskie czasy na giełdzie i najbardziej to bym chciał wyjść teraz na zero. Natomiast to może być dobry moment dla tych co jeszcze nie weszli, bo coś faktycznie kombinują.
Co jak co ,ale choć wierzę pięknie w spółkę (lata2024) to uważam że wcale nie jest dobry moment dla tych co jeszcze nie weszli . Ponieważ wzrost od dołka ponad 50%. Dobry moment to jest po długiej stagnacji. Np gdyby pół następnego roku było między 50a65 to tak zdecydowanie był by to dobry moment dla nowych . Ale co tam ja wiem. W końcu gdybym w 2010roku kupił Bit coin a to dziś.. bym miał.... A gówn o byś miał bo byś sprzedał po roku ,albo że strata , albo na zero , albo na bardzo dobre 50% plus....
2024 minimum... Pozdrawiam stałych
Ja nie sprzedałem kiedy inni panikowali ale teraz jestem mocno na plusie,.i jak pisałem trzymam to bardzo długoterminowo, więc przy takim spokojnym rozwoju zarobie, a gdyby cudem spadło poniżej 40 już się nie zawaham żeby mocniej wejść i dobrać, dokupowałem po 45 , 46, ale niżej niż się bałem troche
Perspektywy na plus już były tutaj wymieniane to dla równowagi napiszę na minus:
Biura w PL wynajmowane są najczęściej w walucie EUR z opcją podwyżki ceny wynajmu jeżeli w strefie Euro jest większa inflacja a tak właśnie się dzieje.
Kwestia wojny i cen żywności - prawdopodobnie zmniejszy się popyt na gry ogólnie bo to nie jest dobro pierwszej potrzeby
Kwestia stóp procentowych spowoduje odpływ kapitału z giełdy
Kwestia podwyżek - tutaj pytanie jak zachowają się programiści w PL. CD Projekt chce pracować na tym samym silniku - pytanie czy nie przejdzie tam część osób lub czy nie zwiększy to presji cenowej na podwyżki.
W kwestii osób - programiści są bardziej skłonni do zmian miejsca zamieszkania bo mają większe zarobki więc niestabilna sytuacja może mieć wpływ na osoby pracujące cały cykl produkcyjny
Wskaźnik C/Z: 36
Stąd myślę, że ktoś musi mieć info związane z najbliższym walnym zgromadzeniem albo ktoś stara się tutaj ubrać trochę osób :)