Raczej nie będzie tak duża, może do 2,50 jeśli by w sumie prawie cały zysk netto poszedł. Spodziewam się może nawet mniej. No ale kto wie, kto wie. Byle była jakaś i żeby rosło.
odys , coś słabo liczysz. Przelicz sobie ile było zysku a ile jest akcji . Ja liczę na minimum 3 złote ze względu na mniejsze wydatki inwestycyjne w 2022 . Cieszy fakt szybkiego rozwoju Agro. Ciech to bardzo fajna stabilna firma
Hmm, już nie wiem, skąd mi się tamto 2,50 wzięło. Faktycznie zysk na akcję 5,55 zł, więc jest co przeznaczyć na dywidendę. Cofam tamto, może mi się pomieszały sprawozdania czy co, no nieważne. To czekamy na info. Mam zmienne szczęście z Ciechem, ale ostatecznie jestem z nim już parę lat ze zmiennym zaangażowaniem i jestem na solidnym plusie, choć trzeba było przetrzymać nawet ok 50% spadek (i uśredniać!). Przyszłość wydaje się świetlana po tych inwestycjach. Szkoda bardzo z ta Rumunią tylko, co się tam co do pary nie mogli i nie mogą dogadać i to siedzi chyba nadal.
chopie mylisz zysk Grupy Kapitałowej i zysk Ciech SA. Zysk do podziału na dywidendę wynosi równo 133,206,455.08 zł, co daje 2.53 zł na akcję. Wincej nie dostaniesz. Rok temu było 100%, może teraz też. Możliwe, że coś tam wrzucą na zapasowy. Ja liczę na min. 2zł.
W projektach uchwał własnie zysk jednostkowy Ciecha netto na dywidendę: Zwyczajne Walne Zgromadzenie CIECH S.A., po zapoznaniu się z wnioskiem Zarządu CIECH S.A. w sprawie propozycji podziału zysku netto CIECH S.A. za rok obrotowy 2021 oraz po zapoznaniu się z opinią Rady Nadzorczej CIECH S.A., postanawia zysk netto CIECH S.A. za rok obrotowy 2021 w wysokości 133.206.455,08 zł (słownie: sto trzydzieści trzy miliony dwieście sześć tysięcy czterysta pięćdziesiąt pięć złotych 08/100 groszy) przeznaczyć na