• Teraz nieruchomości ? Autor: ~Kris [83.27.22.*]
    Myślę, że nadchodzi czas spółek zajmujących się nieruchomościami. Z wojną powoli wszyscy się oswoili i pewnie będziemy jeszcze długo żyć w tych realiach. Teraz przyjdzie czas na jej konsekwencje, czyli wysoką inflację i duży popyt w branży nieruchomości w Polsce. Ponad milion uchodźców, którzy przecież nie mają do czego wracać i nie będą wiecznie mieszkać na stadionach i halach imprezowych. Na rynku mieszkań już to widać. Stawki najmu +70 procent. Czas na zapomniane RNK, TOW, CPD. Niektóre już odpaliły...

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28284038,szok-popytowy-na-rynku-najmu.html

Najpierw swoje 5 min mieli producenci dla wojska, potem spółki surowcowe i nawozy. Myślę, że czas na nieruchomości. Tutaj jest z czego odbijać i gdzie rosnąć patrząc po wskaźnikach :)
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~cpd [91.223.64.*]
    cz 1.2 / cwk 0,4
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Ja [31.60.113.*]
    Na wczorajszej sesji w Chinach odpowiednik polskiego WIG Budownictwo wzrósł o niebagatela 10%
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Xxx [89.64.98.*]
    Tutaj chiński WIG nie ma znaczenia, trzeba czekać spokojnie na wezwanie są pieniądze w spółce i jak co roku trafia do akcjonariuszy
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Cpd [5.173.41.*]
    O to to ...podbierajmy sypaczowi.bedzie chcial chyba spychac na mikro vol przez 3 tyg beż tracenia towaru licząc że nas wystraszy ale strata amunicji go zaboli
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Xxx [89.64.100.*]
    Jeszcze przed walnym można będzie kupić w dobrej cenie, to naturalne, że niedowiarki będą sprzedawać, ale po walnym zaraz powinno być wezwanie, bo Irlandczycy nie będą czekać, tym bardziej że są pieniądze.
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Brandi [93.157.112.*]
    A ja mam inną ideę do tego wezwania fundy nie przystapią i nie będzie redukcji. Oddamy wszyscy za 23 zł a w wezwaniu za rok kupią akcje fundów za ponad 30. Co myślicie o takim scenariuszu?
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Kret [188.146.204.*]
    Myślę że ten scenariusz jest naiwny. Jak by chcieli pozbyć się drobnych już by to zrobili w poprzednim wezwaniu , bądź obecnie dali by np 15 zł też by się wszyscy drobni zapisali. Do tego spółka nie jest warta 24 zł .
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Cpd [94.254.144.*]
    Spółka jest warta nawet 3x za akcje uwzględniając przyszłe projekty..może być tak że odpowie ulica (my) I tenjeden fundusz i redukcja będzie niewielka a skup jest pod nas...sprawdź historie Robyg i zobaczysz co się stało po pozbyciu się "ogona"..okazało się że kasa prawdziwa kasa została dla samych funduszy na samym końcu i nawet odpowiedź na ewentualne wezwanie po 23 będzie "zlym" pomysłem.. oczywiście wszystko mozliwe
    Jakie to przyszłe projekty ? Jakie ? Jakie nowe inwestycje poczynają bądź gdzie kupili jakies grunty ? Nie opowiadaj głupot .
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Cpd [94.254.144.*]
    Przekształcenie biurowców które teraz wynajmują na mieszkania
    Według moich obliczeń zostało im 27 tys m2 powierzchni biurowej i mieszkania w urska sky, wydaje mi się że wycena w bilansie jest zaniżona biorąc pod uwagę ostatni wzrost cen nieruchomości.
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Cpd [5.173.41.*]
    Mieszkań z ursa sky jest 20-24 do sprzedania z 201 więc ~180 to gotówką z nich już.. tak, w bilansie wszystko masz w koszcie wytworzenia więc przed rozpoznaniem marzy i zysku.jest lepiej niż się wydaje i ta propozycja skupu to naprawdę niewielka część gotowki przynależna akcjonariuszom
    Więcej się wyjaśni w raporcie czy będzie coś i ile więcej niż to wynikało z bilansu za 3 q 2021 .O długach też nie należy zapominac .
    w KW masz 14 zł na kazda akcje przed spieniezeniem 200 miekszan
    ale masz racje, zobaczymy
    Te mieszkania są przecież uwzględnione w aktywach . Owszem w wartości ich wytworzenia więc marza zostanie dodana do wartości księgowej pod koniec roku. Ale marża na tym co sprzedali po 3 q to nie są niewiadomo jakie pieniądze. Raport za 2021 pokaże co pozostanie w spółce po skupie a to pokaże do ilu spadnie każda akcja pozostała po redukcji. Bo to nie taki super interes jak sprzedaż 1 akcje po 23 zł a pozostałe spadną na 5 zł
    a ile wg ciebie jest marzy z 200 mieszkan ? bo wg mnie sporo i tej gotowki nie widzisz a to bedzie rozpoznane jako zysk
    a ile wge Ciebie moze byc gotowki z biur przeksztalconych na miekszania za jakis czas? bo wg mnie sporo i tej gotowki nie widzisz a to bedzie rozpoznane jako zysk nawet jak akcje spadna nie wiedziec czemu na 5 zl
    Interesuje mnie skąd bierzesz informacje że od 1 października do końca 2021 sprzedano 200 mieszkań. Pokaż te informacje jakiś link czy coś . Ja nie śledzę aż tak mocno tego Ty śledzisz to powiedz ile sprzedali w 4q ile w poprzednim 1q . Chętnie się doucze może kupię więcej
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Cpd [5.173.40.*]
    Wszystko jest w internecie..wystarczy poszukać.. zestawienia po miesiącach nie ma tak jak info ile z tego wpadło gotowki ponad raport q3..wysil się trochę i nie licz na gotowce skoro chcesz dokupić akcji to chyba w ciemno tego nie robisz
    Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Bez konkretów. To jest naganianie żadnych 200 ani nawet 100 mieszkań nie sprzedali. To są pobożne życzenia i typowe wrzutki
    oj chlopie chlopie
    https://ursasky.deweloper.online/
    Fundusze zawsze odpowiadają do wezwanie, bo jest to forma dywidendy, ale są uczciwi i wszyscy mogą wyjść na tych samych warunkach, to są Irlandczycy a polski biznesmen z bazaru handlujący pietruszka jakich znamy z naszej giełdy.
  • Re: Teraz nieruchomości ? Autor: ~Brandi [93.157.112.*]
    Dzięki za odpowiedz , jestem to nowy i się zastanawiam po jakiej cenie to kupic przed wezwaniem. Zjedzie jeszcze do 8?
    Tego nikt nie wie, raczej nie ale jak będzie zobaczymy.
[x]
CELTIC -0,36% 1,36 2026-06-01 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.