• dywidenda ZWZ Autor: ~-i- [178.159.195.*]
    Cześć
    Ile trzeba mieć akcji żeby pojechać na zwykłe walne zgromadzenie które odbywa się przeważnie w czerwcu?
    Jak ktoś posiada 2k akcji to może podejść sobie do ich siedziby na to spotkanie i zaproponować głosowanie nad wypłatą dywidendy ?
    Pochodzę z Wrocka i w sumie mógł bym iść się zapytać skoro spółka milczy i ewentualnie zaproponować głosowanie nad tym tematem, tylko nie wiem czy mogę w ogóle xD
  • Re: dywidenda ZWZ Autor: ~fantay [185.45.218.*]
    chcesz pobudzić forum???
    na walne wystarczy Ci nawet jedna akcja tylko chęć udziału musisz zarejestrować przynajmniej dwa tygodnie przed walnym w swoim biurze maklerskim ( za opłatą lub bez zależy od biura )
    nawet posiadając akcje nie masz prawa głosu przychodząc z ulicy

• Re: dywidenda ZWZ Autor: ~-i- [178.159.195.*]
    Dzięki za odpowiedz, a mogę zaproponować np to aby poddano w ogóle pod głosowanie wypłatę dywidendy ?
    Rozumiem że ja nie mogę oddać głosu ale zaproponować i żeby zarząd zagłosował to już mogę ?
  • Re: dywidenda ZWZ Autor: ~fantay [89.171.138.*]
    projekty uchwał i porządek obrad są publikowane w momencie ogłoszenia o zwołaniu ZWZ
    jeżeli takiej uchwały nie będzie w porządku obrad może zostać on rozszerzony tylko za zgodą większości uczestników ZWZ a tam dominujący głos będzie należał do PGE
    jeżeli nie zapiszesz się na walne to nie będziesz miał takiego prawa
    na tą chwile istotna będzie rekomendacja zarzadu i rady nadzorczej bo to w głównej mierze nominaci PGE i pewnie swoje stanowisko wcześniej skonsultują z PGE

• Re: dywidenda ZWZ Autor: ~-i- [178.159.195.*]
    dzięki za wyjaśnienie, no nic skontaktuje się z KGN dopytam kiedy mają posiedzenie i się zapiszę na obrady, jak nie będzie tego w porządku obrad to zapytam czy nie chcą włączyć wniosku o wypłatę dywidendy do porządku obrad na ZWZ, jak jednogłośnie to odrzucą jest też to jakaś informacja, że nie są zainteresowani, a jak chociaż pojawi się jakaś debata to się dowiem przynajmniej jakie nastroje panują odnośnie tego tematu
  • Re: dywidenda ZWZ Autor: ~fantay [89.171.138.*]
    na wiele nie licz
    kolejny dzień widać że jakiś grubas próbuje wyjść
    pewnie ma już swoje przemyślenia o dywidendzie a bardziej jej braku
    czekam na lepsze czasy
  • Re: dywidenda ZWZ wszyscy madrzy wychodza!!!! Autor: ~Myslacy [5.173.49.*]
    Co madrzejsi wyprzedaja ten papier!!!!!
  • Re: dywidenda ZWZ wszyscy madrzy wychodza!!!! Autor: ~fantay [89.171.138.*]
    czyżby prezes Dąbrowski zalecił wyjście z tej inwestycji
    Przecież zarząd PGE to najmądrzejsi i dodatkowo decydenci
  • Re: dywidenda ZWZ wszyscy madrzy wychodza!!!! Autor: ~Myslacy [5.173.49.*]
    Nie wiem co o tym myslec !!!!
  • Re: dywidenda ZWZ wszyscy madrzy wychodza!!!! Autor: ~sw47 [213.134.183.*]
    O ile pamiętam spółka zapowiedziała przerwę w wypłacie dywidendy na - / chyba było o trzech latach/ inwestycje
    wzrosty ją ominęły spadła też nie tak dużo myślę ,że jako długoterminowa inwestycja się sprawdzi , wychodzić po tej cenie uważam nie ma sensu , czasami dokupuje . Kiedyś przyjdzie na nią czas. Chyba ,że będą chcieli wykupić ,ale na złą wycenę fundusze się nie zgodzą. strasznie niska płynność do grania się nie nadaje. .

• Re: dywidenda ZWZ wszyscy madrzy wychodza!!!! Autor: ~Xd [94.254.223.*]
    Czemu się nie nadaje ? Ja osobiście mam wrażenie że taka płynność i spreedy to właśnie idealne miejsce żeby jako już sredni inwestor albo mała grupa regularnie skakać między kursem i łapać po +1 - +2%
    Powiem nawet że jestem dość mocno przekonany że na kgn dokładnie to się dzieje
[x]
KOGENERA -0,52% 57,80 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.