zaufalem tej spolce, liczylem ze beda ja trzymal do emerytury i placic mi ona bedzie regularne dywidendy a tutaj cos takiego, takie kary, to jest niesamowite jutro sprzedaje wsyzstko co mam, zeby miec pewnosc wykonania zlezcenia wystawie je w trybie pkc moze ktos ode mnie odkupi, chociaz patrzac na to dzisiejsze info , moze byc ciezko o kupcow przykro mi ze takie rzeczy dzieja sie u nas na gieldzie gdzie jest knf?
Ja sypnąłem wszystko co miałem w tym tygodniu powyżej 400 zł, bo już to przeżywałem rok temu i przeczuwałem, że teraz będzie podobnie... Odkupię za 300 zł, a zysk mam dla siebie.
Dobrze robisz, bo jest oczywiste że nawet jak w kolejnych odwołaniach w sądach zmniejszą łączne kary za lata 2015-2020 jakie Mobruk ma zapłacić np. o połowę (a jest tego razem uwaga 266 mln zł - patrz raport roczny 2021 oraz dzisiejszy komunikat) to zostanie tego i tak za dużo (pomijam odsetki od kar których może być dodatkowo min 15-20% wszystkich kwot).
Zastanawia mnie tylko z czego Mobruk miałby te kary zapłacić jak wyda 110 mln na dywidendę za rok 2021 i jak się to ma do świetlanych planów inwestycji i akwizycji innych firm za dziesiątki milionów przez Mobruk, o których dopiero co mówił prezes w wywiadzie.
O połowę mówisz? Zobacz sobie co SKO postanawiało a spółka i tak się odwoływała... Dalej pisz głupoty o połowie. W sumie dobrze, bo mam wolne środki na zakup.