• Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Powaga [89.65.50.*]
    Nie wiem jak wy to kalkulujecie, spółka wystartowała w pandemii bo ceny stali wzrosły. Teraz wybuchła giełda i ceny wzrosły jeszcze bardziej. Myślę, że Q1/Q2 oparty o zapasy będzie rekordowy. Wzrost cen o 100% to znacznie większy wzrost zysku. Dopóki są zapasy kraina miodem płynąca. Ukraina produkowała nie tylko samą stal, ale też profile. Ban na import z Rosji, który też miał spore udziały. Miną jeszcze lata zanim Europa wyrówna podaż.
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Hasan [77.114.177.*]
    Czekamy na informacje o wielkości dywidendy i wynikach za I kwartał 2022 r.. Moim zdaniem jedno i drugie będzie bardzo zadawalające dla akcjonariuszy. Wyniki za 2021 r. można sobie policzyć. Są bardzo dobre. Jak będą dobre informacje o nowych dużych kontraktach też pójdzie do góry. Na minus jest problemem z betonem w stałym akcjonariacie i mało promowany papier. Za bardzo też obstawiają stołki swoimi. Przykład mamy w Radzie Nadzorczej. Za dużo do głów do radzenia za mało rąk do pracy.
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Na co tu liczyć, gniot skrupulatnie pilnowany przez zainteresowanych aby kurs nie przekroczył określonych poziomów.
    Akcje mają być odebrane po 9-12 zł i nic więcej.
    Dywidendę za ten rok zobaczymy optymistycznie 20-30gr. Patrzysz sobie na notowania jakiegoś np. Coalenergy mlsystem i wszelkiej maści giełdowych baloników i zastanawiasz się czy te spółki przez 20 lat swojej działalności osiągną taki wynik netto łączniejak tu ? Patrzysz na ich kursy, notowania i tym bardziej zastanawiasz się co ja tu robię!
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Dan [153.19.182.*]
    Przeciez tu mamy tylko jednego gracza Value, ktoremu starcza podbitka na 60-80m gr i juz sypie, ja sie tylko zastanawiam gdzie jest KNF I manipulacja kursem
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~prof [93.105.82.*]
    MFO od wczoraj kilkanaście procent w górę, a tutaj mimo że wskaźnikowo jeszcze lepiej to wygląda, to jesteśmy nawet poniżej zera. Co by się musiało stać, aby zaczęło rosnąć?!!
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~koneser [46.134.136.*]

Ta spółka ma wszystko co potrzeba do solidnego wybicia i stabilnych przychodów, a wskaźnikowo trudno znaleźć lepszą na GPW

Na giełdzie kapitał płynie od aktywnych do cierpliwych.
    Warren Buffett
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Robert [31.0.66.*]
    Tu cierpliwie juz naście kat czekają:)
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~bob [31.0.64.*]
    A niecierpliwi zarabiają na bowim
    Buhahahah
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~hihi [31.0.68.*]
    Znów cierpliwi mogą się cieszyć pięknym kursem... 11.40, po spektakularnych wzrostach czas na korektę :)
    I tak do dna 9zł!
    Bravo zarząd cel juz blisko, teraz czas na was 20gr dywidendy i podwyżka wynagrodzenia.
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Arcu [5.173.224.*]
    Idziemy na c/z 1 jak tak dalej będzie.
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Guapo [217.79.144.*]
    Zarząd i Radę Nadzorczą tej spółki to należy zwolnić, że chcą sami przejeść taki duży zysk. Za same chęci należy ich ukarać.

• Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Hihi [31.0.85.*]
    Jak tam wegetacja na śmieciu.
    Cognor +4%
    Tylko odważna decyzja i zarabiać
    Uszczęśliwię zarząd i oddajcie im te akcje!
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~seniorinwest [194.36.19.*]
    Dnia 2022-04-07 o godz. 12:17 ~Hihi napisał(a):
    > Jak tam wegetacja na śmieciu.
    > > Cognor +4%
    > > Tylko odważna decyzja i zarabiać
    > > Uszczęśliwię zarząd i oddajcie im te akcje!

Kasa będzie się sypała jeżeli akcje mają podmioty związane z Mital SteeL to firmie nie powinno brakować stali w asortymencie produkowanych przez ich huty czego nie mają inni dystrybutorzy i Stalprodukt tu czuć wielką kasę. A co do rady nadzorczej to wykształcenie technik elektronik to chyba za mało.C hyba wiecie o kim piszę.
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Longterm [213.134.178.*]
    O Bowimie i Dozapolu napisali w prasie dlatego wzrosły a nasz Starplofilu szoruje bo chociaż lepszy od tamtych spółek nikt nie napisał o nas np w parkiecie
  • Re: Nie wiem jak wy to kalkulujecie Autor: ~Ja [31.0.67.*]
    Smieciuch starannie pilnowany
    Zapomnijcie o godnej cenie :)
[x]
STALPROFI -0,72% 8,26 2026-04-10 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.