Nie wiem jak wy to kalkulujecie, spółka wystartowała w pandemii bo ceny stali wzrosły. Teraz wybuchła giełda i ceny wzrosły jeszcze bardziej. Myślę, że Q1/Q2 oparty o zapasy będzie rekordowy. Wzrost cen o 100% to znacznie większy wzrost zysku. Dopóki są zapasy kraina miodem płynąca. Ukraina produkowała nie tylko samą stal, ale też profile. Ban na import z Rosji, który też miał spore udziały. Miną jeszcze lata zanim Europa wyrówna podaż.
Czekamy na informacje o wielkości dywidendy i wynikach za I kwartał 2022 r.. Moim zdaniem jedno i drugie będzie bardzo zadawalające dla akcjonariuszy. Wyniki za 2021 r. można sobie policzyć. Są bardzo dobre. Jak będą dobre informacje o nowych dużych kontraktach też pójdzie do góry. Na minus jest problemem z betonem w stałym akcjonariacie i mało promowany papier. Za bardzo też obstawiają stołki swoimi. Przykład mamy w Radzie Nadzorczej. Za dużo do głów do radzenia za mało rąk do pracy.
Na co tu liczyć, gniot skrupulatnie pilnowany przez zainteresowanych aby kurs nie przekroczył określonych poziomów.
Akcje mają być odebrane po 9-12 zł i nic więcej.
Dywidendę za ten rok zobaczymy optymistycznie 20-30gr. Patrzysz sobie na notowania jakiegoś np. Coalenergy mlsystem i wszelkiej maści giełdowych baloników i zastanawiasz się czy te spółki przez 20 lat swojej działalności osiągną taki wynik netto łączniejak tu ? Patrzysz na ich kursy, notowania i tym bardziej zastanawiasz się co ja tu robię!
Przeciez tu mamy tylko jednego gracza Value, ktoremu starcza podbitka na 60-80m gr i juz sypie, ja sie tylko zastanawiam gdzie jest KNF I manipulacja kursem
MFO od wczoraj kilkanaście procent w górę, a tutaj mimo że wskaźnikowo jeszcze lepiej to wygląda, to jesteśmy nawet poniżej zera. Co by się musiało stać, aby zaczęło rosnąć?!!
Znów cierpliwi mogą się cieszyć pięknym kursem... 11.40, po spektakularnych wzrostach czas na korektę :)
I tak do dna 9zł!
Bravo zarząd cel juz blisko, teraz czas na was 20gr dywidendy i podwyżka wynagrodzenia.
Dnia 2022-04-07 o godz. 12:17 ~Hihi napisał(a): > Jak tam wegetacja na śmieciu. > > Cognor +4% > > Tylko odważna decyzja i zarabiać > > Uszczęśliwię zarząd i oddajcie im te akcje!
Kasa będzie się sypała jeżeli akcje mają podmioty związane z Mital SteeL to firmie nie powinno brakować stali w asortymencie produkowanych przez ich huty czego nie mają inni dystrybutorzy i Stalprodukt tu czuć wielką kasę. A co do rady nadzorczej to wykształcenie technik elektronik to chyba za mało.C hyba wiecie o kim piszę.
O Bowimie i Dozapolu napisali w prasie dlatego wzrosły a nasz Starplofilu szoruje bo chociaż lepszy od tamtych spółek nikt nie napisał o nas np w parkiecie