Dochodzone przez POLWAX od ORLEN Projekt roszczenie obejmuje 84 mln PLN tytułem szkody rzeczywistej oraz 48 mln PLN tytułem utraconych korzyści, które miały powstać w związku z nienależytym wykonaniem i niewykonaniem umowy przez ORLEN Projekt. Postępowanie zostało zawieszone na zgodny wniosek stron.
z zainteresowaniem przyglądamy się różnym możliwościom, jakie daje zastosowanie parafin. To, co dziś jest trudne lub wręcz niemożliwe, jutro może stać się przełomową technologią. Jestem przekonany, że wykorzystanie różnego rodzaju produktów parafinowych w akumulatorach ciepła ma przyszłość – stwierdza Leszek Stokłosa, prezes zarządu spółki Polwax. – Jesteśmy otwarci na współpracę, w zakresie zarówno badań, jak i ich późniejszej komercjalizacji – podsumowuje prezes Stokłosa
Dnia 2022-03-31 o godz. 08:48 mc25 napisał(a): > A co Ty widzisz w tym dobrego, że sprawa została zawieszona???? Sprawa kitłasi się już lata, albo w prawo, albo w lewo. >
Bo skoro zawieszenie odbyło się na zgodny wniosek obu stron - to znaczy, że jest konsensus co do możliwości porozumienia się.
Na początku Orlen nic niechciał zapłacić jeszcze żądał od polwaxu 70mln teraz przynajmniej przyznają się do winy.Orlen na dywidendę przeznacza 1.5 mld zł co dla nich jakieś 130mln chyba że coś kombinują jak przejąć polwaxu tylko że jest tutaj moska i sobik