• Rusza Mój prąd 4.0 Autor: ~ben [78.133.139.*]
    "Mój prąd 4.0" będzie finansował nie tylko panele fotowoltaiczne, ale również domowe magazyny energii i domowe magazyny ciepła. Dofinansowywane będą również domowe systemy zarządzania energią, które mają optymalizować jej zużycie.

I co wy na to?
  • Re: Rusza Mój prąd 4.0 Autor: ~Zeus [83.26.226.*]
    Wiadomo co to oznacza dla spółeczki. Zwłaszcza w kontekście autorskiego urządzenia MCA5tech...
  • Re: Rusza Mój prąd 4.0 Autor: ~ben [78.133.139.*]
    Szkoda, że na kursie tego nie było widać dzisiaj. Wszystkie indeksy w euro sporo na plusie po "rozmowach", a u nas ktoś walił drobniakami na siłę. Dawno nie było tak słabej sesji. Za to kolejny impuls do wzrostu jest.
  • Re: Rusza Mój prąd 4.0 Autor: ~ben [78.133.139.*]
    "Eco5Tech opracowało urządzenie MCA5tech, które umożliwia analizę zużycia mediów w budynkach.

– W obliczu noworocznych podwyżek cen energii MCA zyskuje na atrakcyjności. Urządzenie analizując zużycie energii umożliwia dobranie odpowiedniej taryfy lub ustawienie czasu pracy poszczególnych urządzeń, tak by optymalizować zużycie energii - tłumaczy Alicja Gackowska."
  • Re: Rusza Mój prąd 4.0 Autor: ~Piotr [77.65.26.*]
    Nabici w butelkę są ci co założyli w ostatnim czasie panele, by być w tzw. starym systemie rozliczeń z zakładem energetycznym, nie dostali dofinansowania i myśleli że teraz je dostaną - a tu zonk! Muszą przejść na nowy system rozliczania z energetyką (z zasady mniej korzystny) to wtedy mają szansę uzyskać 4 tys. zł, a jak nie przejdą to zostaną bez dotacji!
[x]
ECO5TECH -1,27% 1,55 2026-04-02 14:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.