no to jest skandal uważam. tyle tylko że jakby weszły w tym czasie do obrotu to niczego to nie zmienia, bo i tak sprzedać większą ilość z zyskiem było nierealne...
1. Ustalić termin przyjmowania zapisów w wykonaniu Prawa Poboru i Zapisów Dodatkowych na akcje serii O Spółki od 18.03.2022 r. do 1.04.2022 r. 2. Przydział akcji serii O Spółki objętych w wykonaniu Prawa Poboru oraz w Zapisach Dodatkowych nastąpi w dniu 12.04.2022 r. 3. Ustalić termin przyjmowania zapisów na akcje serii O Spółki nieobjęte w wykonaniu Prawa Poboru i w Zapisach Dodatkowych przez podmioty, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki od 13.04.2022 r. do 19.04.2022 r. 4. Przydział akcji serii O Spółki podmiotom, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki nastąpi w dniu 20.04.2022 r.
ten harmonogram nie mówi o tym, kiedy akcje wejdą do obrotu a o tym kiedy zostaną przydzielone. a to zupełnie co innego. starą emisję mamy przydzieloną a wisi na rachunku po prostu. osobiście mam nadzieję, że INC znalazł się przy tej emisji nieprzypadkowo bo to porządna grupa kapitałowa. a dopuszczenie do obrotu będzie pewnie wszystko na raz, czyli i stara i nowa emisja.
Nadzieja jeszcze w wypelnieniu pkt.3 i 4.... 3. Ustalić termin przyjmowania zapisów na akcje serii O Spółki nieobjęte w wykonaniu Prawa Poboru i w Zapisach Dodatkowych przez podmioty, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki od 13.04.2022 r. do 19.04.2022 r. 4. Przydział akcji serii O Spółki podmiotom, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Spółki nastąpi w dniu 20.04.2022 r.
no to dostanę tyle na ile się zapisałem w dodatkowych. ciekawe czy Hamlet i Szuba objęli swoje. a co do objęcia reszty to teraz musimy liczyć na INC...
za szybko przeczytałem i myśłałem ze 25mln objętych a tu 2,5mln tylko. no to już wiadomo ze ani Hamlet ani Szuba nie objęli nowej emisji i raptem niecałe 400tys z tego będzie, czyli nawet nie tyle co pierwotne minimum jakie planował Zarząd (było 550tys zł jako min w komunikacie ale zmienili uchwałę). tym bardziej kluczowe teraz czy znajdzie się ktoś chętny na objęcie nieobjętych akcji bo to kluczowe dla realizacjo strategii, chociaż trzeba pamiętać ze niedawno Hamlet chyba 17umln objął i z tego tez kasa jest, ale nie tyle ile potrzeba żeby zrealizować zamierzenia i cele emisyjne..