GLOBAL COSMED SA (8/2022) Przyjęcie Strategii Zrównoważonego Rozwoju na lata 2022-2024
https://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/3256440,global-cosmed-sa-(8-2022)-przyjecie-strategii-zrownowazonego-rozwoju-na-lata-2022-2024
zobaczymy
ale obecność strategi jest lepszym sygnałem niż brak pomysłów. pozatym podoba mi się cel poprawy informacji dla inwestorów i lepszej przezroczystości planów i informowania
A czy czasem rok/dwa lata temu podobnego espi nie wrzucali, że planują poprawić kontakt z akcjonariuszyami itp ???
Coś było podobnego, że poprawią komunikację. Jak wyszło chyba każdy wie...
zenujace sa juz nawet nie te brednie w strategiach, ale pozwolenie bananowej na przedstawianie raportow raz na pol roku.
o rocznym/II polroczu/IV kwartale publikowanym 5 miesiecy po zamknieciu okresu to az przykro wspominac.
Ciekawe, czy urzedowi skarbowemu tez pisza buraki, ze sprawozdanie wysla za 5 miesiecy.
A niestety duzo wiecej informacji, niz idzie do skarbowki to w tym szumnym "raporcie rocznym" nie zobaczymy.
czyli to raczej 5 miesiecy na przyklepywanie jakiejs sciemy dla czarnego luda. dzekujejemy panstwo z zarzadu (choc to tyczy wszytskich bananowych spolek).
Dokładnie ale niestety akcjonariusze tego nie zmienia bo wlascielele mają sponad 90 akcji, także pozostaje nam wylewać żale ma forum, a tymczasem oni z młodymi dziewczynami bawią się na Malediwach czy gdzieś gdzie jest ciepło i ekskluzywnie. Mi wpadnie za niedługo nowy zastrzyk hajsu za bąbelki jakieś 1,5 tys z 500+ to znów dokupie
Cała strategia w formie informacje o spółce, wygląda trochę jak "mocne postanowienie poprawy ", co wskazuje na fakt iż zarząd zdaję sobie sprawę że nie wszystko do tej pory z ich strony było jak należy. Taka publiczna obietnicą to zawsze pozytyw. Oby udało się zrobić jak najwięcej w tym zakresie
No prawde i szczerze mowiac, to ja się czuje trochę oszukiwany. Mam sporo ich akcji( 30% portfela) wierze w firme i jej potencjał, ale fakty sa takie, ze zrobili skup postem go odwolali, przesuneli raport nie powiedzieli dlaczego, wogole info olewaja a teraz jeszcze piszaw sposob uswiadamiajacy nam, ze saswiadomi slabej komunikacji.... No sorry,
Wezcie sie w garść i zadbajcie o wiarygodnosc bo wiare trace....
będzie, tym bardziej że ostatnio mieli 30,% mniej ale produkcja ruszyła. zapotrzebowanie rośnie, i mają nowe linie produktów na sieciowe sklepy.
tylko ta komunikacja urąga u nich. i ten jednolity akcjonariat i mały FF, wada i zaletą. albo zdjęcie albo przytyk FF wejście na 10zl w 3 sesje
no nic właśnie, obroty marne jak wczesniej.
ale wygląda to też na akumulację z trendem w górę. jak niedawno surowce skoczyły to tu też było 5 przekroczone w 1h
A jakk obecna sytuacja z rynkami wschodnimi wpływa na przychody GLC??? Ile eksportowali i jak bardzo dostaną po kieszeni? To jest bardzo ważne. Ma ktoś dane odnośnie rynków na których jest GLC??
ktoś tu ostatnio pisał że tam nie było dużej sprzedaży więc tych rynków nie szkoda. ale danych nie przytoczył więc to subiektywna opinia. wzrost na rynku PL spodziewam się duży na Q1'22 oraz w DE. kosmetyki firm powiązanych z oligarchami ( oficjalnymi złodziejami ruskiej mafii prywatyzacji ) są zdejmowane z półek. dla rzeczy konsumenci sięgną po produkty GLC w PL i DE. do tego nowe linie produktów dla Rossman i innych sieci pod ich brandami. nie spodziewam się zmniejszenia przychodów przez odcięcie Białorusi i Rosji, wręcz odwrotnie. dane zobaczymy w raporcie Q1 ale roczny 21 powinien być bdb
Komunikacja jest na poziomie innych spółek tutaj q 1 sesje może być 50 procent a handlują z 40 krajami można wejść na stronę firmy i poczytać a do tego inwestowali w maszyny to przyniesie sukces cierpliwym