Witam! Jestem nieszczęśliwym posiadaczem obligacji Brastera, tych zabezpieczonych, kupiłem na Catalyst. Ukazały sie ostatnio informacje o zatwierdzonym układzie i porozumieniach z administratorem zastawu itd... Co z tego wynika dla posiadaczy obligacji? Czy trzeba będzie konwertować na akcje, czy czekać na wykup, czy zgłaszać do listy wierzytelności? Ktoś wie coś konkretnego?
Witaj w klubie!
Jestem w tej samej sytuacji i nie mam żadnych informacji, nie rozumiem dlaczego nie jesteśmy informowani o takich sprawach.. (SIC)
Gdybyś się dowiedział coś więcej to napisz proszę, nie zrażaj się trolami..
Czekac, to byly obligacje zabezpieczone na maszynach i nie duza kwota, a wiec szansa jest na odzyskanie. Czekamy czy dostana pozyczke, bo ona ma zostac wykorzystana na splate obligacji wedlug ponizszego haromogramu
Administrator Zabezpieczeń zobowiązał się, iż nie będzie składać wniosku o wszczęcie egzekucji na podstawie tytułu egzekucyjnego, o którym mowa powyżej tak długo, jak Braster realizować będzie swoje zobowiązania względem obligatariuszy obligacji serii A wynikające z tych obligacji, według harmonogramu przewidującego zapłatę kwoty 1 mln zł tytułem wykupu obligacji i spłaty należnych odsetek w terminie do dnia 31 sierpnia 2022 r. oraz zapłaty po 1 mln zł w kolejnych terminach przypadających na koniec każdego trzeciego miesiąca od tej daty do dnia 29 lutego 2024 r. i dokonanie całkowitej spłaty obligacji i należnych odsetek w terminie do dnia 31 maja 2024 r.