Prezydent USA w trakcie wizyty mówił, że aby zniszczyć podstawę gospodarki Rosji, Europa musi uniezależnić się od kopalin. Tylko inwestycje w OZE może zmniejszyć w najbliższych latach rosyjską gospodarkę o połowę. I tu zagadka dla Was co to za spółka, która ma C/WK 0.3, C/P 1.86 i C/Z 1.24? Kto odgadnie ma nagrodę w postaci trafnej inwestycji.
No ja również uważam że temat złota się kończy. Na obecną chwilę trzeba się zastanowić na czym można zarobić, w jakich kierunkach pójdzie Europa. Napewno ważnym tematem będzie zmiana polityki energetycznej, więc przed dużą szansą stoją spółki związane z OZE. Myślę również że spółki związane z rozbudową sieci będą miały swój kawałek tortu. No i tu rodzi się problem. Jakie spółki OZE nie są jeszcze napompowane i mają szansę na rynku zabłysnąć, bo jest tego sporo i część z nich kurs ma już wywindowany przez spekułe. A drugie pytanie to jakie spółki zajmują się rozbudową sieci?
Wskaźnikowo to widzę taką spółkę z tej branży, ale czy może chodzić o nią? Przejrzałem Stockwatcha i wpadło mi w oko OZE Capital. Jeżeli chodzi o wskaźniki to rewelacja. Dodatkowo powiązania z Sundragon i PGF. Pytanie kiedy ruszy. Patrząc po ostatnim tygodniu widać już wzmożone zainteresowanie. Kurs nie jest tu wywindowany i bliski jest ceny emisyjnej (1 zł). Ciekawe...