Tu nie ma szulerni i to akurat dobre. Ze spokojem. Początek wojny był zebraniem SL. Teraz krok po kroku do przodu. Od dołka weszło o 30%. Korekta o 5% nic nie zmieni. Oddam Wam za 16zl
Saldo przepływów ujemne ze względu na duże wydatki inwestycyjne w Chinach, a nie przez działalność typowo sprzedażową. Przecież to widać już po stronie przychodowej/zysku
Wydatki inwestycjne są w przepływach inwestycyjnych a nie operacyjnych. Ja pytam o ujemne operacyjne. Dla mnie wygląda tak jakby mieli problem ze śćiągnięciem kasy za sprzedane towary z odroczonym terminem. Sprzedaż na papierze jest i wynik, tylko kasa nie gra na koncie.
Może też być tak jak mówisz ze względu na globalną dużą inflację. Logicznym by było założenie takiego schematu, że płatności za większe zamówienia realizowane przez inne przedsiębiorstwa są celowo przekładane na tyle na ile się da bo lepiej kasę wydać na budowanie zapasów czy spłatę zadłużenia niż za rozliczenie się z faktur. Ceny materiałów idą mocno do góry, a i oprocentowanie kredytów również więc takie zachowanie kontrahentów miało by sens.
Strona 13 z raportu. W związku ze wzrastającymi wolumenami sprzedaży (i jak mniemam wzrostami cen surowców i ich zmniejszającą dostępnością) znacznie zwiększyli stan zapasów, żeby mieli z czego produkować.
Dnia 2022-03-31 o godz. 23:21 ~Burger napisał(a): > Trzeba powiedzieć jasno. 4 kwartał po prostu słaby. Dobry wynik roczny to wyłącznie zasługa początku roku.
Trzeba powiedzieć jasno - liczy się r/r a nie k/k. najlepsze wyniki w historii.
Oj, nie rozumiesz czy udajesz głupiego? Oczywiście że nie wiem. Ale jak pokazuje spadająca cena, rynek ma wątpliwości co do tego czy dobre wyniki z zeszłego roku uda się powtórzyć.
Dnia 2022-04-01 o godz. 18:07 ~Burger napisał(a): > Oj, nie rozumiesz czy udajesz głupiego? Oczywiście że nie wiem. Ale jak pokazuje spadająca cena, rynek ma wątpliwości co do tego czy dobre wyniki z zeszłego roku uda się powtórzyć.
RYNEK SYNKU MA SCHIZOFRENIE RAZ ROSNIE RAZ SPADA BEZ INFO ...I DOTYCZY TO WSZYSTKICH SPOLEK.