Oczywiscie ze algorytm. Kiedys pisalem juz o tym to jakis trol po mnie pojechał. Gdy ustawialem zlecenie sprzedazy jako pierwsze natychmiast pojawialo sie zlecenie o 0.5 grosza mniejsze. Gdy obnizylem cene by byc pierwszy znowu natychmiast pojawilo sie zlecenie tansze. Gdy dalem zlecenie sprzedazy po kursie widniejacego zlecenia kupna zlecenie zrealizowalo sie i natychmiast posypaly sie transakcje zwalajace kurs. Potem cisza. Gdy znowy wystawilem zlecenie sprzedazy zaczelo dziac sie tak samo. Postanowilem sprawdzic czy dziala to do gory. Dalem zlecenie kupna 10 akcj po pkc. Zlecenie zrealizowalo sie i natychmiast pojawilo sie kilka transakcji ciagnacych kurs do gory.
to nie kwestia wiary po zrzucie 146869 akcji o godzinie 15.26.40 do ceny 3,10 za akcję trzeba było obserwować jakie zlecenia schodziły z automatu, kpią sobie z ludzi i nadzoru w żywe oczy,.... im większe obroty tym automat bardziej zaangazowany, ekran mryga z przerwami co dziesiąte części sekundy, .... nie ma takiej możliwosci by skladać tak zlecenia i takiego zainteresowania spóką ( co teraz widać) by składano tyle zleceń z całej Polski i Świata , to chore ... automat manipuluje kursem i zarabia na robieniu kółek , na tych co próbują się z nim zmierzyć i wyciąga kasę i akcje, i tego akurat mi nie żal, ale jednocześnie żadne fundamenty nie mają przełożenia na kurs akcji, bo na automatach nie chodzi o wzrost kursu akcji, a o wyciąganiu akcji i pieniędzy z kręcenia kółek, najłatwiej robi się to wywołując spadki, więc kurs nie może rosnąć !!!!
... wystarczy taki zrzut przenalizować, dlatego podałem dokładną godzinę i ilość, kto stał na kupnie i z jakimi zleceniami i czy rzeczywiście akcje zmieniły właściciela a jeśli do do kogo trafiły i czy taki proceder powtarzał się wcześniej między tymi samymi podmiotami, plus analiza tego co sięd zieje w ciągu dnia, ale to trzeba chcieć no i UMIĆ !!
To ciekawe co piszecie bo coś takiego zaobserwowałem na walutomacie przy sprzedaży lub kupnie euro , kiedy wystawiam euro do sprzedaż / kupna z moją ceną od razu jest 4 lub 5 ofert w ciągu sekundy z nieco niższą ceną niż moja, jakby automat to robił.
Oczywiście, że kombinują wszędzie i okradają, to dzieje sie na wielu spółkach stąd też tak silna grupa tu dodatkowo nagania na spadki w monencie gdy spółka wbija się w najlepszy okres. Mam akcje Lubawy i czekam spokojnie, w którą stronę to pójdzie
używanie automatów algorytmicznych do gry na giełdzie jest zabronione, to jest zwykłe przestępstwo, tylko na tym bananie jak zwykle w myś przysłowia " tylko małych złodziei wieszają, wielkim się kłaniają"
Amerykie odkryli hahaha, widać na większości instrumentów jak algorytm się wiesza i przerzuca zlecenia w ułamku sekundy bez zawarcia transakcji. Ciekawe do ilu zjadą kurs przed wybiciem?? Obstawiam 2.95-3.02 po odpaleniu stoplosow poniżej 3 może rympnąć w dół i dynamicznie wrócić na poziom 3pln. Jakieś za bądź sprzeciw?? ??
W sumie co mi szkodzi. Dzisiaj sobie nagrałem to mryganie na notowaniach. Wyślę to z notką do KNF, ciekawe czy mi odpiszą. To już któraś spółka, nawet na takim JSW to widać
Hmmm, to nie wyjaśnia sytuacji, ktoś kto używa jak się twierdzi na forum algorytmu do automatycznego składania zleceń, musiałby mieć taką możliwość techniczną, czyli możliwość składania zleceń automatycznych wg zadanego algorytmu, a z tego co się orientuję żadne banki nie dają możliwości 'obsługi' zewnętrznego oprogramowania do sterowania składaniem zleceń na stronie banku, wymagałoby by to uzyskania zgody banku na takie oprogramowanie, a w szczególności powiadomienie o takiej możliwości klientów. Dlatego moje pytanie jest dalej aktualne, jakie automaty i algorytmy, jak to możliwe?
.. widać, że ludkowie o małych roz.umkach też tutaj siedzą ....... schemat jest taki, że wszyscy mają się przyzwyczaić do tego typu prowadzenia kursu i robić kółeczka, w pewnym momencie to się zmieni a wszyscy trejdingowi szczęśliwcy, kółkowicze zostaną bez akcji ....
ja jestem ciekaw czy wykres pokryje się z tym z 2006r na razie jak patrzę jest bardzo podobnie. Według tego teraz powinien być drobny zjazd. Później mocne szarpanie góra-dół i wystrzał w górę.
Leszcz oddał po 2.7 i cały czas mysli ze po tyle odkupi jeszcze wtakich czasach w zwiekszonych nakładach nan zbrojeniówke.Niesamowite jak mozna byc takim gł.pim