A jakich więcej konkretów oczekujesz???.. list intencyjny to kontynuacja wczesniejszych ustaleń co do rozwoju gałęzi IT Zw spółce reszta to tajemnice handlowe które wyjdą przy podpisywaniu umowy
Zadania jakie stawia sobie Grupa na 2022 rok to: 1. Dalszy dynamiczny Spoko.app - spółkaPU Group Limited, której większościowym udziałowcem jest FinTechVentures S.A. oferuje natychmiastowe międzynarodowe przelewy pieniężne z 32 do 120 krajów na całym Świecie. Koncentrujemy się na emigrantach. 2. Prace nad utworzeniem Alternatywnego Banku Online (AOB) przy wykorzystaniu posiadanych rozwiązań i budowanej bazy użytkowników. 3. Tworzenie rozwiązań dostosowanych do potrzeb klientów Spoko.app i IGS AB (przelewy, płatności na portalach e-sportowych).
Czy podpisanie listu intencyjnego z podmiotem z branży IT nie wpisuje się w realizację zadań na 2022r? Poza tym może będę w końcu mieli do dyspozycji kasę ze sprzedaży akcji spółki International Gaming Systems AB z siedzibą w Szwecji?
To chyba info w stylu: "zobaczcie,zecos robimy,dajcie nam czas".... Co ciekawe nie ma informacji "czy umowa zostanie zawarta" tylko "ostateczny procent udziału" więc tak jakby decyzję już podjęto... A może wcześniejsze umowy o dofinansowanie "bez konkretów, na potrzeby i wnioskowanie spółki" były właśnie na takie potrzeby... I po dogadaniu szczegółów poznamy kolejne o wielkości finansowania i kolejnych pakietach? Im więcej zewnętrznych inwestorów tym spokojniej można spać.
A ja Wam powiem, że już któryś raz przeczytałem ten raport i jestem mile zaskoczony. Pierwszy raz poczułem się dobrze doinformowanym co do planów spółki na ten rok, jak i rzetelnymi analizami obecnej sytuacji. Odnoszę wrażenie, że po martwym okresie w końcu zacznie się coś pozytywnego dziać i to nie tylko w spoko.
Miejmy nadzieję, że tak będzie. Jeśli chcą "dowieźć" liczbę użytkowników zgodnie z prognozą, to muszą zdecydowanie przyspieszyć. Miejmy nadzieję, że podejmowanie działania będą temu służyć.
W końcu rozwój Spoko.app powinien nabrać rozpędu. Czy nie jest interesujące, że FINV - tak nomen omen - spokojnie czeka na te 30 mln za International Gaming Systems AB? Miejmy nadzieję, ze ta kasa faktycznie wpłynie, a wtedy ... to już wiadomo co!
Teraz to papier trzyma rynek niepewności.Jak napisał kolega Xyz jak pojawi się pozytywne info to kurs ruszy.W mojej ocenie jeśli ktoś chce wchodzić w spółkę to teraz jest moment na powolny skup . Pozdrawiam akcjonariuszy.