I kto miał rację, kurs kusi się wokół 9 zł ? Dlaczego, pisałem wcześniej, premie i darmowe akcje a dla akcjonariuszy figę z makiem. Nic nie da nowy raport i nowe zyski gry itd. Jak nie będzie polityki dywidendowej zapomnijcie o nowych wzrostach. Za długo tu siedzę a prezes myślał że wydyma fundusze, może i wydyma ale już nie zarobi na nowych emisjach akcji czy droższych akcjach.
Zobrazuje Ci najprościej jak tylko mogę. Spółka zarabia i ma się coraz lepiej a 90 % z was się zastanawia dlaczego kurs spadł i jest tak na niskim poziomie, różne wersje sobie tutaj wmawiacie że cały gamming w niełasce itd chociaż to nie jest prawdą.
Teraz ty jesteś niezadowolony z niskiego kursu a fundusze które zainwestowały kilka mln ? Inwestujesz tutaj pokaźne pieniądze a prezes sobie darmowe akcje wprowadza czy potężny program motywacyjny a dla ciebie goowo ? Dlatego dalej się zastanawiaj dlaczego kurs się nie podnosi.
Obserwuje twoje posty od dłuższego czasu. Pare razy zostałeś już wyjaśniony, ale nadal wracasz z tymi głupotami.
Mi już szkoda czasu na wyjaśnianie ciebie, wiec tylko krótko, aby obnażyć twój niski poziom inteligencji i prymitywne manipulacje:
1. Akcji w programie jest 600 tysięcy (12 mln? to więcej niż obecnie jest wyemitowanych). Akcje nie są za darmo i są w chyba w 70% dla pracowników a nie zarządu.
2. Pieprzysz o tych funduszach, ale widac, że miałeś kontakt z nimi tylko poprzez panią w okienku. Przeglądając historie głosowań: to fundusze zawsze głosowały za uchwałami na walnych. Widac tez po ich sprawozdaniach, ze skupują ich akcje - czyli coś całkowicie przeciwnego niż ty próbujesz tu wciskać.
3. O dywidendzie tez było już wiele razy - po co maja wypłacać 50 groszy dywidendy?
4. Artifex jako jedna z nielicznych spółek gamingowych jest wzrostowa przestrzeni ostatnich kwartałów, gdzie cały rynek mocno oberwał, w szczególności gaming, a Artifex trzyma się.
Po co mają wypłacać 50 gr ......serio tak myślisz i napisałeś, o Boże matko ?
Ile za wyniki kadra zarządzająca sobie chce przygarnąć premii, pisz śmiało ?
Wiesz kiedy kurs zawinął w dół, dokładnie po tych komunikatach odnośnie premii, darmowych akcjach i akcjach po 9 zł.
I po wtore, mało wiesz o funduszach, nie chce mi się tu tłumaczyć ale fundusze dobrą robotę odwalają aby leszcze za mocno nie tracili kasy trzymając kurs. A ty dalej się zastanawiaj dlaczego po takich wynikach kurs nie rośnie. Ja wywaliłem te akcję po 16 zł zaraz po tych negatywnych komunikatach i pisałem dokładnie jak to się skończy. A ty zaklinaj rzeczywistość. Wiesz jaki będzie kurs po dobrych wynikach ? Moze wzrośnie ale na chwilę
Hihi ty tak charytatywnie czy z nudów udzielasz tych cennych rad?A może jednak jesteś na żołdzie jakiegoś fundu.Tak tylko pytam bo przymusu kupowanie akcji danej spółki nie ma.To o co ci "kaman"?
Ile zarobiłeś podczas tej hossy na artifexie ? Sądzę że grubo ponad 50 % spółek byś zarobił więcej a na wielu stałbyś się milionerem. Trzeba zarabiać a nie wierzyć w cuda