• Jak kupić złoto Autor: sterinetg [143.198.154.*]
    Jeśli zdecydujesz, że inwestowanie w fizyczne złoto jest dla Ciebie właściwym posunięciem, oto kilka rzeczy, o których warto pamiętać.

1. Znajdź renomowanego sprzedawcę. Od pracy z natrętnymi sprzedawcami po padanie ofiarą oszustw, poruszanie się po świecie kupowania i sprzedawania złota może być pobieżne. Sprzedawcy mogą zawyżać wartość swoich produktów lub stosować taktyki perswazji, aby stworzyć poczucie pilności natychmiastowego zakupu. Odrobienie pracy domowej przed czasem może pomóc w uniknięciu złych inwestycji.

Możesz skorzystać z Centrum informacji o statusie przynależności w tle National Futures Association, aby sprawdzić pochodzenie firmy lub osoby.

2. Uważaj na opłaty. Dealerzy złota zazwyczaj pobierają więcej niż „cena spot” złota lub cena, po której Gold jest sprzedawane na giełdzie towarowej. Premia ta zazwyczaj składa się z opłaty dealera oraz opłat za produkcję i dystrybucję.

3. Znajdź bezpieczne miejsce do przechowywania. Ludzie żartują na temat zakopywania złota z jakiegoś powodu: jest cenne, a ponieważ jest to towar fizyczny, ludzie mogą próbować je ukraść. Ważne jest, aby przewidywać przechowywanie złota w bezpiecznym miejscu, niezależnie od tego, czy jest to dosłowny sejf, czy skrytka depozytowa w banku. Bezpieczne przechowywanie złota może być drogie. W zależności od wielkości skrytki depozytowe w banku mogą kosztować od 30 do kilkuset dolarów rocznie.

4. Rozważ zakup ubezpieczenia. Ubezpieczenie to dodatkowy koszt posiadania fizycznego złota. Jeśli kupujesz ubezpieczenie, upewnij się, że Twoja polisa obejmuje dokładnie taki rodzaj aktywów, jaki posiadasz.

5. Wiedz, że Twoja inwestycja jest niepłynna. W przeciwieństwie do akcji i funduszy złota odsprzedanie fizycznego złota może być trudne. Lombardy nie są znane z uczciwych cen, a jeśli odsprzedasz swoje złoto dealerowi, prawdopodobnie sprzedasz go poniżej ceny spotowej złota.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Irek [91.145.156.*]
    W mennicy skarbowej możesz kupić stacjonarnie i przez internet złote monety i sztabki, warto sprawdzić jak masz okazję. Pozdrawiam!
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~NW [83.0.104.*]
    online lub stacjonarnie ja od kilku lat kupuję i polecam Mennica 79 element
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Abek [91.145.156.*]
    Złote inwestycje jak najbardziej warte uwagi, osobiście kupuję najczęściej 1 uncjowe złote monety w m. skarbowej. Ceny już znowu są okazyjne.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Emil [31.0.68.*]
    U dealera, ja mam w mieście mennice skarbową i można kupić stacjonarnie i przez internet. Ja wybieram wyłącznie uncjowe sztabki i monety bulionowe :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~frank_white [178.43.214.*]
    Jeżeli Warszawa to tylko ascoin i/lub Pan Arek z Bartniczej 4 z prawej strony. Ceni nieporównywalnie lepsze niż te wasze wielkie "mennice".
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.46.187.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Guciu [80.51.7.*]
    Frank white podaj adres i telefon do tego Arka z Bartniczej.Albo gdzie ich można znaleśc w internecie
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~oleć [188.33.248.*]
    A co myślicie na temat mennicy skarbowej? Jest to popularne miejsce na kupno złota, więc jestem ciekawa :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~frank [178.43.214.*]
    Nie jest to złe miejsce, jeżeli chodzi o obsługę, ale wszędzie jest podobnie, więc powinna decydować cena. Salon złota ASCOIN na św Barbary 4 - tutaj kupuje od roku i zawsze ceny mega konkurencyjne.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Odek [91.145.156.*]
    Na pewno fizycznie, ja akurat preferuję odbiór osobisty. Dlatego jednak wybieram mennice skarbową, którzy chyba mają najlepiej rozwiniętą ilość punktów.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~kamil [107.150.31.*]
    Od siebie mogę polecić Mennice Skarbową. Jak dla mnie oferta tutaj jest jednak najlepsza, dodatkowo na dostawę nie trzeba wcale długo czekać
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~arron [188.33.248.*]
    A czy ktoś zna lepiej Mennicę Skarbową? Warto tam kupować złoto, czy może są lepsze miejsca w internecie?
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Leszek [77.65.117.*]
    Jak kupić złoto? To bardzo proste. Wchodzisz na Mennica Skarbowa tam wybierasz wielkość złota jaka ciebie interesuje i zamawiasz. Jest tam dobra cena i mają to złoto na miejscu
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Arek [91.145.156.*]
    Po prostu online, albo bezpośrednio w punkcie na przykład mennicy skarbowej. Warto się przekonać i poczynić pierwsze kroki inwestycyjne.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Bartłomiej [212.7.215.*]
    Jak będziesz chciał inwestować w złoto to można zajrzeć do mennica24.pl. Spora oferta sztabek i duży wybór monet.  
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~PatrykSz [91.145.156.*]
    Najlepiej złoto fizyczne w pewnych miejscach, jak mennica skarbowa. Duży wybór, konkurencyjne ceny i bardzo uprzejma obsługa.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~nysia [188.33.248.*]
    Łatwo kupić złoto można w Mennicy Skarbowej, jeśli chodzi o miejsca online to chyba najlepsza opcja :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Marta [77.65.117.*]
    Kupowanie złota to łatwa sprawa. Wystarczy kupić złoto w Mennicy Skarbowej, Szybka obsługa, złoto w dobrych cenach
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Bortiz [91.145.156.*]
    Albo na stronie, albo wybierając się stacjonarnie do mennicy skarbowej, bardzo dobra oferta i świetne podejście do klienta. Brak problemów z terminami realizacji i poziomem obsługi.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Gorek [91.145.156.*]
    Warto wybrać się np. do mennicy skarbowej stacjonarnie, albo na ich stronie internetowej. Dobre ceny, profesjonalna obsługa i krótkie terminy realizacji.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~witek [104.223.93.*]
    Akurat ja złoto kupuję w Mennicy Skarbowej. Jak dla mnie mają jednak najlepszą ofertę i przede wszystkim na realizację zamówienia nie trzeba długo czekać
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~darek [185.217.68.*]
    A co powiesz na Mennicę Skarbową? Ostatnio sam robiłem tutaj zamówienie i nie żałuję, ogólnie jak dla mnie mają oni dosyć dobrą ofertę
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Ta [213.134.166.*]
    Musisz naganiać na złodziejskie marże mennicy skarbowej
    Coininvest czy metal market ? I już nie jesteś okradany
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Mirek [77.65.117.*]
    Złoto kupuję bardzo łatwo. Wystarcz mieć pieniądze i zakupić złoto poprzez Mennicę Skarbową. Tam złoto jest w dobrej cenie
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Ta [31.61.182.*]
    W dobrej dla mennicy
    złodziejskie marże
    Porównajcie tavex czy metalmarket
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Slav [89.64.69.*]
    W mennicy skarbowej najwyższe ceny na rynku
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~mike [146.70.97.*]
    Mogę polecić ci Mennicę Skarbową. Ja robiłem tutaj kilka razy już zamówienia i nigdy się nie zawiodłem. Dobra jakość i co ważne dostawa jest bardzo szybka
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Monek [91.145.156.*]
    Według mnie jeżeli zależy Wam na zakupie zlotych monet oraz sztabek uncjowych to jednak stawiam zazwyczaj na mennicy skarbowej. Ceny są konkurencyjne, poza tym to duży i zaufany dealer złota więc wolę nie ryzykować.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Zonek [31.0.64.*]
    Najlepiej u sprawdzoego dealera złota z dużą dostępnością i terminowymi realizacjami. Dlatego ja stawiam aktualnie wyłącznie na mennice skarbową, co do któych nigdy się nie zawiodłem
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~kaja [185.13.185.*]
    A słyszeliście o Mennicy Skarbowej? Widziałam, że mają oni dosyć dobre opinie i faktycznie jeśli chodzi o dostawę to też nie trzeba długo czekać jak w innych miejscach
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~gottka [5.173.132.*]
    W łatwy sposób można kupić złoto online i to dodatkowo też bezpiecznie :) Mam na myśli tutaj zakupy w Mennicy Skarbowej. Polecam sobie zajrzeć :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Onik [91.145.156.*]
    Najlepiej w formie złotych monet bulionowych i sztabek uncjowych, jeśli chodzi o mnie to warto wybrać sie do sprawdzonego dealera złota stacjonarnie przy pierwszym zakupie m.in do mennicy skarbowej.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Kozek [91.145.156.*]
    Według mnie od sprawdzonego dealera złota w sieci, albo stacjonarnie w punktach stacjonarnych. Jeśli chodzi o wybór bezpiecznego miejsca to na pewno mennica skarbowa będzie optymalnym kierunkiem
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Sylwia [10.42.4.*]
    Kupno złota to bardzo prosta spraw. Wystarczy zgłosić się do Mennicy Skarbowej i tam kupić sztabki złota. Ta,m mają sporo sztabek na miejscu więc odrazu będziesz miał złoto przy sobie.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Hon [10.42.4.*]
    Możesz na stronie dealera złota, ale również wybrać sie stacjonarnie na przykład do mennicy skarbowej i dowiedzieć się więcej jak takie pierwsze inwestycje powinny wyglądać. Pozdrawiam!
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~andziaa [10.42.7.*]
    Polecam w Mennicy Skarbowej po prostu się rozejrzeć - można online w bezpieczny sposób, więc to chyba najlepsza opcja.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Antekk [89.161.76.*]
    Bezpiecznie jeśli chcesz sobie porównać ceny, czy wybrać się stacjonarnie do dealera złota to na pewno warto mieć na uwadze mennice skarbową. Pozdrawiam
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Liszka [89.230.53.*]
    eli złoto chcesz kupić w miejscu bezpiecznym i za dobre pieniądze to polecam Mennicę Skarbowa.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Ta [31.61.180.*]
    Dobre dla mennicy :) złodziejskie marże tylko w mennicy skarbowej
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~marcinn01 [5.173.140.*]
    Złoto można kupić bez problemu na mennicy skarbowej. Ogółem moim zdaniem to najlepsze miejsce w sieci, najbezpieczniejsze :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Ta [67.215.1.*]
    Nie lubię być okradany wiec złodziejskie marże mennicy skarbowej odpadają
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~basik [5.173.140.*]
    W bardzo łatwy sposób można sobie kupić złoto online, na przykład w Mennicy Skarbowej. Fajnie to wszystko działa tam, naprawdę mogę polecić :)
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Ta [31.61.241.*]
    Fajne ceny dla mennicy
    Ja nie lubię być okradany i dlatego pokazuje środkowy palec mennicy skarbowej
    Do zakupów jest tavex i metalmarket
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Jarek [77.65.117.*]
    Złoto można naprawdę łatwo kupić. Polecam Mennica Skarbowa
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~Edwin [89.161.37.*]
    Na pewno w bezpiecznej formie, odnośnie poszukiwań to zajrzyj do mennicy skarbowej u których będziecie mogli kupić złoto w różnej formie zarówno monet, jak i sztabek niezależnie od gramatury na jakiej Ci w szczególności zależy.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~luiza [185.217.68.*]
    Myślę, że dobrym wyborem byłaby Mennica Skarbowa. Widziałam, że tutaj wybór jest całkiem dobry i tutaj też faktycznie realizacja zamówień jest bardzo szybka
  • Re: Jak kupić złoto Autor: kamishka [77.254.192.*]
    Bardzo dziękuję za tego rodzaju porady i wskazówki. Mennica Skarbowa faktycznie posiada dobrą ofertę, towar dostępny jest od ręki na miejscu i nie trzeba czekać wiele dni tak jak w przypadku innych sprzedawców. Mam zamiar zainwestować i mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre. Pozdrawiam.
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~mennica_skarbowa [89.161.37.*]
    W przypadku kiedy chcecie skutecznie i bezpiecznie inwestować w metale szlachetne również złoto w formie sztabek oraz monet to serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej Mennicy Skarbowej gdzie będziecie mogli znaleźć szeroki wybór produktów inwestycyjnych również kamieni szlachetnych. W razie pytań na pewno postaramy się oczywiście pomóc, pozdrawiamy!
  • Re: Jak kupić złoto Autor: ~mennica_skarbowa [89.161.37.*]
    Serdecznie zapraszamy do zapoznania się również z ofertą naszej Mennicy Skarbowej, gdzie znajdziecie mnóstwo możliwości inwestycji w złoto oraz srebro, oczywiście w przystępnych cenach. Nasza obsługa zarówno online, jak i w punktach stacjonarnych na pewno postara się pomóc i doradzić w pierwszych udanych inwestycjach w metale szlachetne.