• Raport roczny za rok 2021 Autor: ~giza [89.79.243.*]
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/41989828,netwise-sa-3-2022-raport-roczny-netwise-s-a-za-rok-2021
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~giza [89.79.243.*]
    To jaka dywidenda w tym roku?
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~Alex [176.221.120.*]
    Za 3zł to bym się nie obraził :-)
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~JaJanek [89.64.71.*]
    Mają 5.1mln gotówki i 1mln akcji, jest z czego wypłacać.

Sam raport taki sobie, co ugrali w sprzedaży to w kosztach urosło prawie 1:1. Bodajże około 500k większe przychody niż koszty na przychodach zwiększonych o 3.6mln r/r.

Patrząc na usługi obce gdzie pewnie większość siedzi na B2B to urosło to 3mln.

Fajnie jakby coś więcej komunikowali, a nie ja tu spekuluję. Ale nie jest sekretem, że ciśnienie w IT na kasę (ludzie) jest ogromne.

Trzymam kciuki za dywidendę. :)
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~Ja [89.64.8.*]
    Mi osobiście raport się podoba.przychody rosną zyski rosną. Zarząd oczekuje dobrego 2022r.
    Uważam, aktualny kurs akcji za atrakcyjny.Minus taki,że płynność jest znikoma i nie można wejść większym kapitałem.
    Oczekuję 2/2.5zł.dywidendy
    Mnie ciekawi strategia właścicieli, bo w końcu mają te 93% akcji.

Czy bardziej zmierzamy w stronę pompowania wartości i wzrost, trzymania przez nich prawie całości gdzie za parę lat będą chcieli trochę puścić w rynek po przejściu na GPW? Może jakiś split 1:2 lub 1:3 w międzyczasie? Mogliby pokazać jak się prowadzi spółkę z IT w Polsce na styl amerykański z regularną dywidendą.

Albo stwierdzą, że nie bawią się w giełdę i ściągają spółkę i się żegnamy.

• Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~Ja [89.64.8.*]
    To może w stylu amerykańskim niech corocznie podnoszą wartość wypłacanej dywidendy.
    Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~ds [91.206.155.*]
    To jest idealna spółka do przejęcia. Identyczny casus jak Małkowski Martech. Będzie wejście większego branżowego inwestora, odkupienie od Skałbaniów i wezwanie na resztę po minimum 40 zł.
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~Henio [95.49.221.*]
    ta, jasne, wezwanie to ci zrobią, za 23 złote. nie ma tutaj chętnych do zakupu, zobacz sobie reakcję na raport. spółka poszła (słusznie) na 40 złotych, a potem ludzie się wysypali (bez żadnego powodu). współczuje tym, co kupowali za 40, bo pewnie tylko stracili. mnie już się powoli cierpliwość kończy. oczywiście Wujo zaraz powie, że wisimy na jakimś haku XD
    Spółka poszła na 40 po ogłoszeniu współpracy z Microsoftem nad platformą do śledzenia szczepionek. Wtedy dzień czy dwa były obroty i cena wystrzeliła. Chyba nieświadomi się załadowali, bo nie wiedzieli jaki tu jest średni dzienny wolumen. Dlatego "Wujcio" ma trochę racji z tym wiszeniem. Jak wziąłeś więcej niż 10 akcji to może być problem ze sprzedaniem. Nie mówiąc już o cenie.

Tak czy siak obecna wycena nie odzwierciedla wartości firmy. I wracamy do punktu wyjścia - jaki plan na rozwój czy też sprzedaż ma rodzina S?
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~Henio [95.49.221.*]
    No ja wtedy połowę sprzedałem, a drugą zostawiłem, bo uznałem wycenę za realną. No i dzisiaj zdania nie zmieniam. 40 to realna wycena. Oczywiście w dzisiejszej sytuacji sprzedam wszystko, jak tylko kurs otrze się o 30, bo nie ma tutaj chętnych do posiadania akcji spółki. Wuja ma rację o kupowaniu po 40, że to nie było nic mądrego, ale przychodzi na forum bankiera, gdzie są ludzie, co ma 40, to owszem, byli, ale sprzedawali, a nie kupowali i tylko z tego się zawsze śmieję. To jak wjechać do Rosji i krzyczeć: "No i co, zaatakowała was Ukraina, a nie mówiłem!".
    Też tak myślę.
  • Re: Raport roczny za rok 2021 Autor: ~izzi [93.105.81.*]
    Prędzej spodziewam się, że przy takim nikłym ff wezwanie zrobi aktualny większościowy i jak będzie chciał sprzedać inwestorowi branżowemu to zrobi to już będąc poza giełdą.
[x]
NETWISE -15,11% 62,00 2023-07-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.