Jak strona nie działa- szczególnie w weekend- to syndyk w poniedziałek. Ciekawy tok myślenia. Podoba mi się również "Zabrakło na opłacenie domeny i zwijają klocki pewnie przez weekend ". Wy tak serio?
Prawda jest taka, że ostatnio firma znacząco milczy. Patrząc wstecz kiedy konferencje, webinary, czy komunikaty miały miejsce stosunkowo często i dosyć obszernie starano się określić strategię, to aktualnie zapadła grobowa cisza. Zastanawiam się czy nadal opracowują PCR ONE, czy już przy nim nie są prowadzone żadne prace. Wnioski nasuwają się same, po podpisaniu listów intencyjnych i po kilku miesiącach ustalania szczegółów nadal jesteśmy w tym samym punkcie. Kilku kolegów, którzy tutaj tak entuzjastycznie głosili rychły sukces już nie zabiera głosu. Powoli widać że niedługo nie będzie czego bronić. Przykro mi to pisać ponieważ też wierzyłem, że firma wie co robi i dokąd zmierza i ma kompetencje. Niestety ale z zaufania, którym obdarzyliśmy Scope zostaje powoli niewiele. Firma nic nie komunikuje, ponieważ nie ma żadnych dobrych informacji dla inwestorów. Takie są fakty na obecną chwilę.
A co mają komunikować jak toczą się negocjacje poufne? Tak się dzieje zawsze w biznesie. Jak sprzedadzą CD to puszczą komunikat. Tutaj trzeba być cierpliwym, a mam wrażenie że wielu tutaj magicznie przyczepiło się marca jako daty sprzedaży. Tego typu procesy sprzedażowe, gdy w grę wchodzi olbrzymia kasa i skomplikowany wynalazek trwają nawet ok roku. Chociaż z reguły jest to szybciej. Ja sobie wyznaczyłem rok od podpisania pierwszego listu intencyjnego i spokojnie czekam. Weźcie pod uwagę że w kolejnym roku do opchniecia jest Bacteromic
Jeśli rok czasu będą negocjować sprzedaż PCR ONE i patrząć, że atutem miał być test na covid to strategia kiepsko się sprawdza ponieważ za kilka miesięcy covid już nie bedzie miał istotnego znaczenie. Sory za sceptycyzm ale może żeby zwiększyć wartość pudełka wykładają go diamentami, aby nabrało realnej wartości. Patrząc realnie jeśli byłoby to przełomowy rozwiązanie i urządzenie jest naprawdę dobre to kolejka miałaby kilkunastu chętnych. Ileż można sprawdzać jeśli działa. Zatem jeżeli z PCR ONE jest taki problem i patrząc na fakt, że Bacteromic bazuje na tej samej technologii to... aż się obawiam myśleć jaki będzie koniec tego przedsięwzięcia.
Ostrozny Optymisto, "obawiasz sie", "tracisz nadzieje", "przestajesz ufac" itd itp na tym forum od jakiegos 1,5 roku, może 2... Czemu mimo wszystko jeszcze nie sprzedales i nie dales sobie spokoju z ta spolka? Co sprawia, ze jeszcze sie łudzisz?
Sprawa jest dość prosta, jak ktoś wszedl 2 lata temu, to ciezko mu się pogodzić z faktem, że podjął zła decyzję, to naturalne mechanizmy. Poza tym tutaj dalej majaczą fakty dające nadzieję, że do transakcji jednak dojdzie, a nagroda w takim scenariuszu będzie milusia. Taki troche hazard
Weź pod uwagę że realizują w międzyczasie program Early Access i przygotowują produkcję srednioskalową co ma podnieść wartość transakcji. Poza tym optymalizują cartridż i robią wiele testów na rzecz potencjalnych kupców. I co bardzo istotne tworzą panel Quatroviral, który będzie bardzo istotny dla nabywców, bo da im możliwość badania kilku patogenów za jednym razem. A panel Covidowy będzie miał wzięcie jeszcze przez dłuższy czas ponieważ wirus zostanie z nami na dłużej. Onco też nie informowało o przebiegu rozmów z Galapagos, nie robiło konferencji o tym, kurs nawet sporo spadł, aż nagle poszedł komunikat i kurs oszalał. Ale trzeba było mieć cierpliwość. Czy tutaj będzie podobnie, zobaczymy. Ja tam sobie poczekam. Bliżej już niż dalej jakiegoś rozstrzygnięcia. A jak nie wierzysz w sukces, to chyba lepiej sprzedać i się nie stresować, bo może rozstrzygnięcie nie będzie tak szybko jak sobie wielu wyobraża. Po prostu biotechy działają inaczej i czasem na efekt potrzeba dłużej poczekać
Ja bym chętnie sprzedała, ale niestety mam stratę. Zresztą jak większość piszących tutaj. Może za wyjątkiem sekciarzy i srakacza bo oni akcji nie mają. Reszta spogląda z nadzieją na 27, ale raczej nic z tego nie będzie. Ja już zupełnie zwątpiłam i jak tylko będzie po mojej cenie zakupu to sprzedam.
Zgadza się, ale życzę wszystkim więcej cierpliwości i wiary spółkę.
A tymczasem SCPFL powiększa zatrudnienie:).
https://www.pracuj.pl/praca/financial-controller-reporting-manager-warszawa,oferta,1001663293