• no i mamy wyniki Autor: yarecky_inv [5.173.72.*]
    Nie podobają mi się działania strategiczne spółki, o czym wielokrotnie tutaj pisałem. Ale trzeba przyznać, że liczby wykręcają niesamowite!
    Kurs jest co najmniej jednokrotnie niedoszacowany, uczciwa wycena to min. 70 zł za akcję. Moim zdaniem pozostaje tylko zbierać i czekać aż pewnego dni to odpali.
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~abu_dabi [95.49.98.*]
    No i napiszą, że firma nie wykorzystała szansy.... bo za mało zarobiła. Trudno. Przeczekam smętne pie...enie.
    Mam średnią 48 zł. I duży worek papiera...
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~ec [37.225.35.*]
    Chyba nikt nie będzie mówił, że firma mało zarobiła, bo zarobiła prawie dokładnie tyle, ile założyła w prognozie Ipopema, czyli ponad 6 mln zysku.

A więc ta ostatnia rekomendacja 115zł za akcję powinna być aktualna.

To co jest nowego w raporcie to deklaracja przeznaczenia "do 6 mln" na rozwój sieci paczkomatów.
    Czyli z jednej strony dywidendy raczej nie będzie.

Ale z drugiej - w obecnych czasach dużej inflacji najgorszym aktywem jest gotówka, więc po co wypłacać dywidendę w gotówce, która traci wartość, jak można to zainwestować w coś trwałego i przynoszącego zyski.

Inpost dzisiaj dał komunikat o podwyżkach cen swoich usług.
    Może PointPack też wkrótce podniesie ceny, co przełoży się na przychody i zyski.
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~abu_dabi [95.49.100.*]
    Wyniki przyzwoite. Spadki pewne.
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~abu_dabi [95.49.100.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Drogie-paliwo-uskrzydli-automaty-paczkowe-8335889.html

No mam nadzieję....
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~Elk [90.114.45.*]
    Czyli nie będzie dywidendy
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~Zainteresowany [31.0.0.*]
    Przy mobilizacji funduszy i podprogowych akcjonariuszy byłoby to możliwe ale to tylko teoria. Nie bardzo widzę jak ta spółka ma rosnąć chyba tylko wyjście za granicę by pomogło, na rynku krajowym sieć jest spora, a własną sieć automatów to wielkie koszty. Najważniejsze, że załodze wypłaty rosną, akcjonariuszom nie musza
  • Re: no i mamy wyniki Autor: ~bart [213.134.168.*]
    U mnie średnia 59zł, czekam. Mnie się nie spieszy.
[x]
POINTPACK -0,72% 13,70 2025-11-28 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.