Nie... Absolutnie nie ma... Spółka zatrudnia kilkudziesięciu Ukraińców, surówka jest sprowadzana zza wschodniej granicy, gaz tylko troszkę zdrożał.....Z drugiej strony euro urosło znacznie a większość sprzedaży jest rozliczana w EUR... Jeśli myślicie, że jest jakaś firma w Polsce na którą ta wojna nie ma wpływu to co Wy tu robicie?
Wczoraj rano wysłałem do spółki e-mail: "Dzień dobry. Jako mniejszościowy akcjonariusz spółki jestem zaniepokojony tym, że spółka nie poinformowała w żadnej formie o wpływie konfliktu w Ukrainie na działalność bieżącą spółki. Ceny złomu wsadowego oraz nośników energii wystrzeliły w górę, nie od dziś wiadomo też, że spółka zatrudnia pracowników z Ukrainy i Białorusi. Proszę o odpowiedź na moje pytanie: -czy wojna za naszą wschodnią granicą wpływa (jeśli Tak to w jaki sposób) na działalność spółki?" Jak dotąd bez odpowiedzi
Bardzo proszę o informację, czy Zarząd udzielił panu odpowiedzi na wysłany e-mail ? Proszę też pana, jako jedną z niewielu osób posiadających wiedzę o fundamentach spółki Odlewnie Polskie S.A. i przedstawiającą merytoryczne i wyważone opinie, o ocenę Zarządu i jego zdolności do utrzymania i podniesienia efektywności przedsiębiorstwa w 2022 roku. Wyrazy szacunku.
@Diog Nie, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na moje e-mailowe pytanie, zresztą zdarzyło się to nie po raz pierwszy. A co do oceny zarządu i efektywności...... Uważam, że tak OBECNY podkreślam OBECNY zarząd ma do tego i kwalifikacje i możliwości i charyzmę, z tego co wiem spółka nie wyrabia się z realizacją zamówień, do tego wysoki kurs euro jest sprzymierzeńcem firmy, pamiętajmy, że 90% sprzedaży właśnie w EUR jest rozliczane. Niepokoi mnie natomiast zbliżająca się nieuchronnie "zmiana warty" zainteresowani niech wejdą na internetową stronę spółki i porównają nazwiska nowych dyrektorów z nazwiskami członków zarządu.... Co do sugestii, że ekipie z Olkusza uda się przejąć większościowy pakiet..... Nic takiego nie nastąpi, chyba, że wśród członków zarządu zaczną się jakieś nieporozumienia. Pozdrawiam
I nie otrzymasz. Bo firma jeśli odpowie to musi napisać to publicznie lub w ESPI. Wszyscy musimy mieć równy dostęp do informacji bo inaczej to kara z KNF.
Czy na tym forum są sami właściciele komisów samochodowych? Tanio kupić-drożej sprzedać.... Ja jestem inwestorem nie spekulantem, mam akcje tej spółki od lat-nie tylko tej oczywiście- i dość dobrze żyje mi się z dywidend. Wysłałem pytanie bo obawiam się właśnie o dywidendę