• Wojna Autor: ~Odlewnik [83.26.224.*]
    Nie zastanawia was dlaczego spółka nie wydała ESPI o wpływie wojny na jej działalność?
  • Re: Wojna Autor: ~Pytam [46.134.141.*]
    A ma wplyw????
  • Re: Wojna Autor: ~MN [91.213.58.*]
    ktos tu dalej zbiera akcje. Mam nadzieje, ze w koncu zacznie zbierac coraz wyzej. Chetnie oddam za 10 zl
  • Re: Wojna Autor: ~Odlewnik [83.26.224.*]
    Nie... Absolutnie nie ma... Spółka zatrudnia kilkudziesięciu Ukraińców, surówka jest sprowadzana zza wschodniej granicy, gaz tylko troszkę zdrożał.....Z drugiej strony euro urosło znacznie a większość sprzedaży jest rozliczana w EUR... Jeśli myślicie, że jest jakaś firma w Polsce na którą ta wojna nie ma wpływu to co Wy tu robicie?
    Wczoraj rano wysłałem do spółki e-mail:
    "Dzień dobry. Jako mniejszościowy akcjonariusz spółki jestem zaniepokojony tym, że spółka nie poinformowała w żadnej formie o wpływie konfliktu w Ukrainie na działalność bieżącą spółki.
    Ceny złomu wsadowego oraz nośników energii wystrzeliły w górę, nie od dziś wiadomo też, że spółka zatrudnia pracowników z Ukrainy i Białorusi. Proszę o odpowiedź na moje pytanie:
    -czy wojna za naszą wschodnią granicą wpływa (jeśli Tak to w jaki sposób) na działalność spółki?"
    Jak dotąd bez odpowiedzi
  • Re: Wojna Autor: ~Hahahhaa [46.134.9.*]
    Hahahahhqh
  • Re: Wojna Autor: ~Diog [37.30.32.*]
    Bardzo proszę o informację, czy Zarząd udzielił panu odpowiedzi na wysłany e-mail ?
    Proszę też pana, jako jedną z niewielu osób posiadających wiedzę o fundamentach spółki Odlewnie Polskie S.A. i przedstawiającą merytoryczne i wyważone opinie, o ocenę Zarządu i jego zdolności do utrzymania i podniesienia efektywności przedsiębiorstwa w 2022 roku.
    Wyrazy szacunku.
    @Diog Nie, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na moje e-mailowe pytanie, zresztą zdarzyło się to nie po raz pierwszy. A co do oceny zarządu i efektywności...... Uważam, że tak OBECNY podkreślam OBECNY zarząd ma do tego i kwalifikacje i możliwości i charyzmę, z tego co wiem spółka nie wyrabia się z realizacją zamówień, do tego wysoki kurs euro jest sprzymierzeńcem firmy, pamiętajmy, że 90% sprzedaży właśnie w EUR jest rozliczane.
    Niepokoi mnie natomiast zbliżająca się nieuchronnie "zmiana warty" zainteresowani niech wejdą na internetową stronę spółki i porównają nazwiska nowych dyrektorów z nazwiskami członków zarządu....
    Co do sugestii, że ekipie z Olkusza uda się przejąć większościowy pakiet.....
    Nic takiego nie nastąpi, chyba, że wśród członków zarządu zaczną się jakieś nieporozumienia.
    Pozdrawiam
  • Re: Wojna Autor: ~Diog [188.146.99.*]
    Bardzo dziękuję za informacje.
    Mam nadzieję, że będzie się pan mógł jeszcze dzielić swoimi opiniami.
    Pozdrawiam
    Diog
  • Re: Wojna Autor: ~TAK [46.134.48.*]
    Dzis ten dzien??? Dzien odwrotu?? Rajd w gore???
  • Re: Wojna Autor: ~Janek [5.172.255.*]
    I nie otrzymasz. Bo firma jeśli odpowie to musi napisać to publicznie lub w ESPI. Wszyscy musimy mieć równy dostęp do informacji bo inaczej to kara z KNF.
  • Re: Wojna Autor: ~Braksłów [46.134.9.*]
    To po co pytasz o espi??? To nie jest wymóg żaden, sprzedaj póki notuje wysoki kurs i się nie zastanawiaj
    Czy na tym forum są sami właściciele komisów samochodowych? Tanio kupić-drożej sprzedać.... Ja jestem inwestorem nie spekulantem, mam akcje tej spółki od lat-nie tylko tej oczywiście- i dość dobrze żyje mi się z dywidend. Wysłałem pytanie bo obawiam się właśnie o dywidendę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wojna Autor: ~Perspektywy [37.120.203.*]

Jutro zaświeci Mili na zielono po takich dobrych wynikach, perspektywy są obiecujące.
  • Re: Wojna Autor: ~Hugo [194.99.79.*]
    Pewnie na wojnie by najwięcej skorzystali
[x]
ODLEWNIE -2,64% 18,45 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.