• Stop lossy XTB Autor: ~donb [185.183.226.*]
    Witam, mam pytanie czy permanentne schodzenie kursu w celu zebrania SL to tylko domena XTB czy również innych brokerów? Jeżeli ustawiam ciasnego SL, a tak właśnie robię, nie ma takiej możliwości żeby Market Maker go nie zebrał, z dokładnością do 1 pipsa, po czym cena zazwyczaj idzie we właściwym kierunku Oczywiście ktoś powie że źle ustawiam, ale ustawiam ciasno, natomiast ile miejsca bym nie zostawił, prawie zawsze cena dochodzi w punkt w to miejsce i odbija! Zastanawiam się czy to kwestia samego XTB, czy również innych brokerów. ma ktoś podobne doświadczenia?
  • Re: Stop lossy XTB Autor: ~Damia [5.173.40.*]
    PLUS500

Na początku swojego istnienia, strasznie manipulował kursami (wiem bo się nabrałem)
    Teraz nie wiem, jak tam jest. Biorąc pod uwagę liczbę reklam, nic się nie zmieniło. :D
  • Re: Stop lossy XTB Autor: safen [46.204.49.*]
    To zrób dwa rachunki, na jedym ustawiasz SL, a na drugim grasz większą sumą na spadki. ??? PROFIT!!! No chyba że się okaże, że jednak nie "zawsze", tylko czasem schodzi, a w sumie to wcześniej rośnie, a w ogóle to po prostu ustawiasz się ciaśniej niż średnie wahania. XD