Witam, mam pytanie czy permanentne schodzenie kursu w celu zebrania SL to tylko domena XTB czy również innych brokerów? Jeżeli ustawiam ciasnego SL, a tak właśnie robię, nie ma takiej możliwości żeby Market Maker go nie zebrał, z dokładnością do 1 pipsa, po czym cena zazwyczaj idzie we właściwym kierunku Oczywiście ktoś powie że źle ustawiam, ale ustawiam ciasno, natomiast ile miejsca bym nie zostawił, prawie zawsze cena dochodzi w punkt w to miejsce i odbija! Zastanawiam się czy to kwestia samego XTB, czy również innych brokerów. ma ktoś podobne doświadczenia?
Na początku swojego istnienia, strasznie manipulował kursami (wiem bo się nabrałem) Teraz nie wiem, jak tam jest. Biorąc pod uwagę liczbę reklam, nic się nie zmieniło. :D
To zrób dwa rachunki, na jedym ustawiasz SL, a na drugim grasz większą sumą na spadki. ??? PROFIT!!! No chyba że się okaże, że jednak nie "zawsze", tylko czasem schodzi, a w sumie to wcześniej rośnie, a w ogóle to po prostu ustawiasz się ciaśniej niż średnie wahania. XD