• Arkusz zleceń Autor: ~Fan [78.10.58.*]
    Spójrzcie sobie na zlecenia sprzedaży... arkusz pustawy!
    Jeden większy baton na 12,6 zł. Kolejny dopiero przy 17 zł, wszystko pomiędzy to jakaś drobnica.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Mopik [188.147.97.*]
    Niby tak ale dopóki są chętni oddawać poniżej 10 to mało kto się wychyla. Najbliższy raport jest bardzo ważny.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~tomaslfc14 [5.173.241.*]
    ATC Cargo może mieć dywidendę w okolicach 1,50 zł, a aktualna cena akcji to 9,50 zł. Spółka z roku na rok prezentuje coraz lepsze wyniki i widać, że fundamentalnie jest spółką bardzo dobrą.
    Przecież ta cena to jakiś żart...
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Fan [78.10.58.*]
    Oddają akcje, bo są niecierpliwi :-) plus jest taki, że - przynajmniej w mojej ocenie - jest to raczej drobnica, a nie duży gracz.

Nie ma jeszcze dużego popytu, więc kurs nie rośnie za bardzo, a do tego jest też ktoś komu zależy na tym, żeby skupować na tym poziomie - ciągle zbija kurs paroma akcjami (a że arkusz zleceń kupna jest też niestety dziurawy, to jedna akcja potrafi nas przenieść z poziomu np. 10,5 zł do 9,5 zł i vice versa.

• Re: Arkusz zleceń Autor: ~prof [93.105.82.*]
    powiem tak: rok temu indeks fbx 11 wahał się w 1 kwartale między 7000 a 8500, a w tym roku między 12700 a 15000. Zaś w 4 kwartale 2021, gdy zysk wyniósł niemal 1,5 zł na akcję kurs stabilnie był między 14000-14500. Jakie będą wyniki za 1 kwartał można się domyślać.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Mopik [89.70.76.*]
    To chyba nie jest aż takie jasne jakie będą wyniki. Idąc tropem indeksów to tu powinien być kurs ponad 20, a nie ma… jeszcze nie ma?
    A jeszcze a propo wyników to myślicie, że i tym razem możemy liczyć na szacunkowe wyniki już w kwietniu? Ostatnim razem przy okazji wyników za 4 kwartał takie szacunki się pojawiły co mnie dość dziwiło bo nie pamietam aby ATA wcześniej publikował szacunki. Czy mnie pamięć zawodzi?
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~prof [93.105.82.*]
    to kwestia odchylenia wyników rok do roku. Jeśli te za 1 kwartał 2022 będą znacznie wyższe niż zeszłoroczne, gdy było 40 gr/akcję to powinni podać. Zakładam, że będą szacunkowe wyniki. Zauważ korelację między indeksem, o którym pisałem a wzrostem zysku netto mimo spadku wolumenu TEU. Patrząc na fbx11 w bieżącym kwartale spodziewam się, że znowu mogą zarobić ponad 1 zł albo coś około tego na akcję. Ale to moja opinia.
    Dzięki za wyjaśnienie. Nie wiedziałem tego, że powstaje obowiązek publikowania szacunków w momencie wystąpienia odchylenia wyników rok do roku. Czy dobrze ciebie zrozumiałem? Zawsze mi się wydawało, że to „widzimisię” spółki.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Fan [194.0.251.*]
    To wg mojej wiedzy bardziej polega na tym, że jeśli jest odchylenie (in plus albo in minus) względem prognoz spółki, to spółka powinna w momencie powzięcia wiedzy o takim odchyleniu powiadomić o tym rynek.

W praktyce to ma chyba bardziej zastosowanie do spółek z GPW gdzie są konsensusy rynkowe, jako coś względem czego można się "benchmarkować"
[x]
ATCCARGO 1,61% 15,75 2025-10-09 15:58:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.