Dzisiaj powinien być publikowany raport za 2021. Od jutra w górę ? Można będzie w przybliżeniu obliczyć dywidendę za 2021. Jaki będzie kurs dzisiaj na zamknięciu?
Właściwie to już od jesieni wiadomo jest, że raport za 2021 będzie rewelacyjny i rekordowy w całej historii Spółki, podobnie zresztą jak przewidywana dywidenda, która powinna być dwucyfrowa! Zgodnie z wszystkimi zasadami można śmiało stwierdzić fakt dużego niedowartościowania akcji Rokity, których cena docelowa powinna mocno przekraczać już pułap 100 zł Ja wychodzę jednak z założenia , że co się odwlecze to..., zresztą jeżeli się inwestuje długoterminowo, to wzrost kursu nie ma takiego dużego znaczenia, bo zarabia się głównie na wysokiej dywidendzie, a ta jest pewna (odwrotnie jak lokata w banku)! Raport jak zwykle będzie pewnie późnym wieczorem ok. 22, ale moim zdaniem to tylko formalność!
Warto było poczekać, wyniki jeszcze lepsze niż oczekiwane przez optymistów! Ciekawe jak się jutro otworzy, mam wrażenie, że stówka powinna pęknąć przed dogrywką!
Raport niewiarygodny, tak pobieżnie. Aż mi się nie chce wierzyć. Bo przy zachowaniu dotychczasowej polityki dywidendowej, to może być bomba. Bardzo dobre podejście do "źródeł energii".
Dnia 2022-03-17 o godz. 08:51 prof_wiatr napisał(a): > Raport niewiarygodny, tak pobieżnie. > Aż mi się nie chce wierzyć. > Bo przy zachowaniu dotychczasowej polityki dywidendowej, to może być bomba. > Bardzo dobre podejście do "źródeł energii". >
powiedziałbym, że niesamowity, ale jak najbardziej wiarygodny ;)
Wstępnie policzyłem: zakładając procentową wypłatę dywidendy w przedziale 62-72% Dywidenda przy zysku na akcje (21,02), powinna być uchwalona w zakresie od12,50zł, do15,12 zł. Czy dobrze liczę?
Pod koniec kwietnia, pewnie będziemy wiedzieć, jaka będzie dywidenda za 2021r. Liczę, że może jeszcze trochę dokupię, ale to może być "marzenia ściętej" głowy. Ostatni pakiet dobrałem po 75zł, 7 marca, tak się zastanawiam kto mi go oddał ???? Ale jestem dobrej myśli, tu musi pojawić się spękała i będzie się działo....
Myślę, że informację o dywidendzie będziemy mieli już w połowie kwietnia,a wypłata nastąpi w pierwszej dekadzie maja, co do wysokości to wszystko zależy od tego jakie potrzeby będzie miał WP (PCC SE), ale podejrzewam, że będzie to ok 15 zł na akcję!