urwie sie jak Spółka pokaże zyski/dodanie przepływy w rapocie.... a jak nie pokaże to bedziesz miał prawdziwe dołowanie kursu lub emisje/pożyczke dla spółki cokolwiek co pozwoli na dalsze funkcjonowanie
W moim mniemaniu giełda to psychiatria. W tym określeniu zawieram wszystko, od ściany do ściany. Chyba przyznasz, że sytuacje były/są diametralnie odmienne? Uważam, że wojna tam i jej potencjalne zagrożenie tu, znacząco wstrzymuje popyt. Oprócz zagrożeń fizycznych, sytuacja determinuje określoną sytuację w gospodarce, a płatności trzeba czynić i myśleć o tym wiele naprzód. Zwyczajnie w takich sytuacjach, kapitał się raczej trzyma przy d...ie. Abstrahuję tu od sytuacji finansowej spółki po wydaniu Model Buildera, która będzie stopniowo klarować się kwartał po kwartale. Zaś w kwestii podaży, to osobiście zastanawiam się, czy to co ostatnio i teraz obserwujemy, to wyłącznie wychodzenie kapitału, który kupił Moonlita po 2 PLN? Mam pewne obiekcje, gdy widzę rozmiary zrzucanych pakietów i skalę straty przy świadomości, że emisja D odbyła się blisko 3 lata temu. Zaś pozbywanie się teraz akcji zakupionych w emisji E raczej byłoby dla mnie wręcz szokujące. Oczywiście mam świadomość, że za inwestycje giełdowe zabiera się wielu ludzi, którzy nigdy nie powinni się tu pojawiać, bo się mentalnie nie nadają i dlatego okazują się zwykle tylko dawcami kapitału, ale są chyba jakieś granice... Osobiście na tych spadkach pozyskałem jeszcze ładnych kilka tysięcy sztuk i nadal mam w zamyśle to czynić, ale trzeba zawsze zachowywać zdrowy rozsądek, zwany też odpowiednią dywersyfikacją kapitału.
nie dziwie sie że tego nie rozumiecie prosto leszcze nigdy nic nie rozumieja i zawsze ujadają na forach jak nie idzie po ich myśli :-) Kupować Panowie super tanio przecierz wg was jest :-) albo drogo wsumie hmm jak sie ma po 10grosza to 1,70PLN to drogo już
Pan od niedawna na giełdzie ? Tak właśnie pieniądz robi pieniądz, sztuczna podbitka do 5złotych, obiecanki i oczekiwania , a na końcu wypuszczają gniota i zatrudniają typka z nickiem akcjonariusz który próbuje udowodnić że białe jest czarne ::) Taki świat mamy. tylko pamiętaj dzisiejsze 1,70zł może zlecieć do 0,70zł i znów stracisz ponad 50% i tak w kółko aż zmądrzejesz ::)
Typkiem to może ty jesteś. Cały czas z premedytacją żenisz mnie zawodowo/finansowo z Moonlitem. Zaczynam odnosić wrażenie, że z premedytacją stosujesz metody światowych programatorów ludzkich umysłów, wyznających zasadę, że kłamstwo 1000 razy wypowiedziane, staje się prawdą... Sytuacja z obecnymi notowaniami w mojej ocenie nie ma wiele wspólnego z Model Builderem i firmą, lecz wojną blisko naszych granic i ewentualnym wypłacaniem sobie premii przez pracowników, którzy dostali akcje lub sprzedano im je za grosze, w tym właśnie celu. Z resztą to drugie może być stymulowane tym pierwszym. Rozumiem, że w swej mądrości chciałeś napisać, że próbuję udowodnić, iż czarne jest białe? Bo, że białe jest czarne (jak napisałeś), ty z pasją próbujesz udowadniać.
Szanowy akcjonariusz od ponad roku starasz się usilnie (aczkolwiek nieudolnie) nagonic na wzrosty na tej spółczecze twierdzac ze czarne jest białe to czemu sie teraz dziwisz? Nie wiem czy jestes w swoim sposobie dziwnego myslenia pojąc ze obecny kurs nie jest w żaden sposób powiazany z wojna i nie probuj szukac winnego za wschodnia granicą! ów kurs jest efektem wspaniałej pełnej sukcesów premiery super ciekawej modnej gry w którą gra obecnie zatrważalająca liczba osób w postaci 15 fanatyków składania modeli. A ja sie pytam gdzie są te obiecane setki tysiecy chinczyków które miały sie zagrywac w tę gre prawie na smierć?
trafiles w samo sedno cyt:"Bieżący stan to pokłosie m.in. wielu innych nieudanych premier, przekładanych projektów czy wreszcie kontrowersyjnych decyzji władz spółek." pasuje jak ulał do naszego bohatera
"Dajcie mi człowieka, a znajdę paragraf". Kompletnie nietrafiony na użytek deprecjonowania Moonlita, twój cytat. Nie baw się w komentatora, lecz pozwól każdemu samodzielnie przeczytać i pomyśleć.