• Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~oli [78.8.169.*]
    Sztuczne dołowanie kursu w końcu da o sobie znac...
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    urwie sie jak Spółka pokaże zyski/dodanie przepływy w rapocie.... a jak nie pokaże to bedziesz miał prawdziwe dołowanie kursu lub emisje/pożyczke dla spółki cokolwiek co pozwoli na dalsze funkcjonowanie
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~Anon [5.173.56.*]
    Tak napewno każda spółka marzy o podawaniu wyników gdy rozkręca się wojna:D
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~adameczek133 [89.64.58.*]
    Po 5 zł była redukcja 80% a teraz po 1.76 nie ma chętnych czy ludzie są normalni?
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    W moim mniemaniu giełda to psychiatria. W tym określeniu zawieram wszystko, od ściany do ściany. Chyba przyznasz, że sytuacje były/są diametralnie odmienne? Uważam, że wojna tam i jej potencjalne zagrożenie tu, znacząco wstrzymuje popyt. Oprócz zagrożeń fizycznych, sytuacja determinuje określoną sytuację w gospodarce, a płatności trzeba czynić i myśleć o tym wiele naprzód. Zwyczajnie w takich sytuacjach, kapitał się raczej trzyma przy d...ie. Abstrahuję tu od sytuacji finansowej spółki po wydaniu Model Buildera, która będzie stopniowo klarować się kwartał po kwartale. Zaś w kwestii podaży, to osobiście zastanawiam się, czy to co ostatnio i teraz obserwujemy, to wyłącznie wychodzenie kapitału, który kupił Moonlita po 2 PLN? Mam pewne obiekcje, gdy widzę rozmiary zrzucanych pakietów i skalę straty przy świadomości, że emisja D odbyła się blisko 3 lata temu. Zaś pozbywanie się teraz akcji zakupionych w emisji E raczej byłoby dla mnie wręcz szokujące. Oczywiście mam świadomość, że za inwestycje giełdowe zabiera się wielu ludzi, którzy nigdy nie powinni się tu pojawiać, bo się mentalnie nie nadają i dlatego okazują się zwykle tylko dawcami kapitału, ale są chyba jakieś granice...
    Osobiście na tych spadkach pozyskałem jeszcze ładnych kilka tysięcy sztuk i nadal mam w zamyśle to czynić, ale trzeba zawsze zachowywać zdrowy rozsądek, zwany też odpowiednią dywersyfikacją kapitału.
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    nie dziwie sie że tego nie rozumiecie prosto leszcze nigdy nic nie rozumieja i zawsze ujadają na forach jak nie idzie po ich myśli :-)
    Kupować Panowie super tanio przecierz wg was jest :-) albo drogo wsumie hmm jak sie ma po 10grosza to 1,70PLN to drogo już
  • Re: Tu kiedyś w końcu urwie Autor: ~Spekulant [77.111.246.*]
    Pan od niedawna na giełdzie ?
    Tak właśnie pieniądz robi pieniądz, sztuczna podbitka do 5złotych, obiecanki i oczekiwania , a na końcu wypuszczają gniota i zatrudniają typka z nickiem akcjonariusz który próbuje udowodnić że białe jest czarne ::) Taki świat mamy. tylko pamiętaj dzisiejsze 1,70zł może zlecieć do 0,70zł i znów stracisz ponad 50% i tak w kółko aż zmądrzejesz ::)
  • Re: w kontrze naciągaczom na spadki Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Typkiem to może ty jesteś. Cały czas z premedytacją żenisz mnie zawodowo/finansowo z Moonlitem. Zaczynam odnosić wrażenie, że z premedytacją stosujesz metody światowych programatorów ludzkich umysłów, wyznających zasadę, że kłamstwo 1000 razy wypowiedziane, staje się prawdą... Sytuacja z obecnymi notowaniami w mojej ocenie nie ma wiele wspólnego z Model Builderem i firmą, lecz wojną blisko naszych granic i ewentualnym wypłacaniem sobie premii przez pracowników, którzy dostali akcje lub sprzedano im je za grosze, w tym właśnie celu. Z resztą to drugie może być stymulowane tym pierwszym.
    Rozumiem, że w swej mądrości chciałeś napisać, że próbuję udowodnić, iż czarne jest białe? Bo, że białe jest czarne (jak napisałeś), ty z pasją próbujesz udowadniać.
  • Re: w kontrze naciągaczom na spadki Autor: ~STOP_NAGANIACZOM [185.70.180.*]
    Szanowy akcjonariusz od ponad roku starasz się usilnie (aczkolwiek nieudolnie) nagonic na wzrosty na tej spółczecze twierdzac ze czarne jest białe to czemu sie teraz dziwisz? Nie wiem czy jestes w swoim sposobie dziwnego myslenia pojąc ze obecny kurs nie jest w żaden sposób powiazany z wojna i nie probuj szukac winnego za wschodnia granicą! ów kurs jest efektem wspaniałej pełnej sukcesów premiery super ciekawej modnej gry w którą gra obecnie zatrważalająca liczba osób w postaci 15 fanatyków składania modeli. A ja sie pytam gdzie są te obiecane setki tysiecy chinczyków które miały sie zagrywac w tę gre prawie na smierć?
    https://lubiegrac.pl/news,wyniki-sprzedazy-model-buildera
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/gieldowy-gamedev-spadajacy-noz-czy-obecnie-opcja-na-trudne-czasy-w-gospodarce,akcje,296774

• Re: w kontrze naciągaczom na spadki Autor: ~STOP_NAGANIACZOM [185.70.180.*]
    trafiles w samo sedno
    cyt:"Bieżący stan to pokłosie m.in. wielu innych nieudanych premier, przekładanych projektów czy wreszcie kontrowersyjnych decyzji władz spółek."
    pasuje jak ulał do naszego bohatera
    "Dajcie mi człowieka, a znajdę paragraf". Kompletnie nietrafiony na użytek deprecjonowania Moonlita, twój cytat. Nie baw się w komentatora, lecz pozwól każdemu samodzielnie przeczytać i pomyśleć.
  • Re: w kontrze naciągaczom na spadki Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    "Dajcie mi spadek kursu, a znajde winnego"
[x]
MOONLIT 2,86% 0,36 2025-11-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.