To jest forum Seko nie zaśmiecaj , nie chcesz mieć Seko wolisz inne spółki to bądź tam aktywny . PS myślę że kupiłeś Seko po 12 zł i teraz na złość że straciłeś wypisujesz bzdury
Popatrz na ceny wieprzowiny na giełdzie VEZG w Niemczech. Będą szły dalej do góry. Ceny prosiąt tydzień do tygodnia +30% SEKO jest przetwórcą a nie hodowcą, to go gubi.
DOKŁĄDNIE TAK, DLATEGO DOKUPIŁEM PAPIERU W TYM TYGODNIU W TRANSZACH :-) PÓKI TANIO i czekam spokojnie aż walnie znów powyżej 12.80 :-)
Wojna jest i jeszcze bedzie trwała, poza tym szaleje inflacja, więc ludzie dokupuja towaru ,który nie psuje sie szybko zanim cena znów nie skoczy, a puszki mogą długo leżeć, tym samym jakoś ta hiperinflację da sie przetrwać....
CO TU KUPOWAĆ ? WARZYWA I OWOCE W H...J DROGIE, leżą ich całe tabuny w marketach, mało kto kupuje, markety coraz mniej skupuja od rolników, bo im towar nie schodzi!!! A puszki ryb są relatywnie tanim jedzeniem i mogą długo leżeć.
Przy takiej HIPERINFLACJI , jaką nam PIS zgotował to ludzie będą kupowac tańsze rzeczy, bo ich zwyczajnie nie będzie stac na droższe.
Weżcie dla porównania : pomidor - cena 1 kg 14 -30 zł w zależności od rodzaju, papryka 12 zł, szpinak 22 za kg ( Lidl ), pietruszka 6 zł za kg
awokado srednio 6 zł za 1 szt,
pieczywo wzrost niemal 60-70 % , masło to samo, wędlina coraz droższa, taniej byc weganinem :-),
Dlatego ja dokupuję póki tanio jest i póki nie przebijemy 9,80 zł za akcje będe dokupywać sukcesywnie :-)