• Czy ktoś ma ten papier ? Autor: ~loo [109.206.198.*]
    Czy zostały same fundusze, kupiłem trochę tego papieru , jakieś opinie doświadczonych?
  • Re: Czy ktoś ma ten papier ? Autor: odys-91 [89.64.62.*]
    Ja mam trochę, zebrałem dywidendę i zaliczkę kolejnej, ale jestem na niemałym minusie, pewnie powiszę... Spółka stabilna, duża, porządna, wypłaca dywidendę, ok. 100 mln ostatnio pozyskała w emisji obligacji. Sentyment teraz gorszy dla nieruchomości z wiadomych przyczyn, ale jeśli kupiłeś po obecnych cenach, to wg mnie dobrze na tym wyjdziesz, tylko cierpliwości. Niedługo wyniki za '21 i jeśli będzie dość dobrze, to może do zaliczki będzie jeszcze dopłata i coś dywidendy jeszcze skapnie, jest to możliwe, bo spółka ma politykę dywidendową do 70% skonsolidowanego zysku netto. Poszło na zaliczkę 90,8 mln.
    Czyli powyżej 130 mln zysku netto da pole dla wypłaty dywidendy. 2019 był zysk 450 153 a 2020
    338 167. Ja bym na jakieś 0,28 zł na akcję dywidendy jeszcze liczył.
    KPO powinien dobrze zadziałać jakby wszedł, a z kolei jakby wszedł Putin, to bardzo źle... Ale wtedy pewnie nie kurs akcji będzie największym problemem.
  • Re: Czy ktoś ma ten papier ? Autor: ~loo [109.206.198.*]
    Dzięki za opinię , jeszcze trochę dotankuję i zostawiam jako lokatę na longa,
  • Re: Czy ktoś ma ten papier ? Autor: ~eho [37.47.67.*]
    Ja poczekam na 3 zł
  • Re: Czy ktoś ma ten papier ? Autor: ~Azbesciak [37.248.219.*]
    Powodzenia z czekaniem, patrzyles na trend może, poziomy historyczne, wskaźniki?
  • Re: Czy ktoś ma ten papier ? Autor: ~Jurek [194.242.52.*]
    Niestety aktualnie mamy niecodzienną sytuację, która nie wiadomo jak się skończy. Spadki, wzrosty, trendy, teraz to raczej bym ostrożnie do tego podchodził.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.41.26.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ECHO 3,16% 5,22 2026-05-29 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.