Ja mam trochę, zebrałem dywidendę i zaliczkę kolejnej, ale jestem na niemałym minusie, pewnie powiszę... Spółka stabilna, duża, porządna, wypłaca dywidendę, ok. 100 mln ostatnio pozyskała w emisji obligacji. Sentyment teraz gorszy dla nieruchomości z wiadomych przyczyn, ale jeśli kupiłeś po obecnych cenach, to wg mnie dobrze na tym wyjdziesz, tylko cierpliwości. Niedługo wyniki za '21 i jeśli będzie dość dobrze, to może do zaliczki będzie jeszcze dopłata i coś dywidendy jeszcze skapnie, jest to możliwe, bo spółka ma politykę dywidendową do 70% skonsolidowanego zysku netto. Poszło na zaliczkę 90,8 mln. Czyli powyżej 130 mln zysku netto da pole dla wypłaty dywidendy. 2019 był zysk 450 153 a 2020 338 167. Ja bym na jakieś 0,28 zł na akcję dywidendy jeszcze liczył. KPO powinien dobrze zadziałać jakby wszedł, a z kolei jakby wszedł Putin, to bardzo źle... Ale wtedy pewnie nie kurs akcji będzie największym problemem.
Niestety aktualnie mamy niecodzienną sytuację, która nie wiadomo jak się skończy. Spadki, wzrosty, trendy, teraz to raczej bym ostrożnie do tego podchodził.