Zamknięty zakład Odra, stoi zakład żelków, wstrzymane nowe inwestycje. W Biedronce braki Opolanek na półkach. Chyba jakaś zmiana strategii za nowego zarządu. Tylko dlaczego nie podali żadnego komunikatu? Dobrze, że sprzedałem. Na kolejne wezwanie nie ma co liczyć.
Taką informację dostałem od znajomego, który tam pracuje. Ale jeśli też tam pracujesz, to może kolega mnie ściemniał. Rozumiem jednak, że potwierdzasz pozostałe dwie rzeczy: Odra zamknięta i brak Opolanek w Biedronce?
Wstępne wyniki za 2021 tylko potwierdzają, że Turek wezwaniem zrobił prezent, ale polskie inwestorstwo go nie doceniło. Zamiast całować po nóżkach, będą teraz się modlić, żeby to rzeczywiście były wyniki tylko wstępne. Wysyp mądrości na temat wartości wspaniałych zakładów cukrowniczych otmóchów czyli nie oddami akcjy za żadną cenę poniżej 14,5 nie podziałał. Nawet słynne porozumienie lekko przygłupich funduszy też niewiele pomogło.
Opolanki wciąż są produkowane, wszystkie żelki też, batoniki i prażynki również. Co do Odry, to następują tam jakieś zmiany, ale na pewno nie została zamknięta.