po 2,10 nie wcisneli teraz już napewno 1 złotóweczka i niżej .Jutro 1,70 zł jak wystawią 5 tys na sprzedaż a jak wystawią jak dziś 15 tys i najlepiej po PKC to jedziemy na 70 groszy na bank.. 13 letnie non stop spadki to tak zwane giełdowo i fachowo powolne gotowanie żab żywcem i gowali żaby 13 lat teraz żeby wypłoszyć wszystkie żyjące płazy należy zwięszyć mocno temperaturę i same uciekną.Czyli jesteśmy na etapie coraz większej temperatury spadkowej i ucieczką ostatnich żywych z akcji. Ciekaw jestem do jakiej temperatury podgrzeją spadki aby wszyscy uciekli ---myślę że do ceny XX .I co potem ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jest kilka teori giełdowych,Ale to innym razem. Należy też pamiętać że na miejsce uciekłych żab mogą przyjść w każdej chwili dużo większe płazy,Zaby już uciekły a jak kilka zostało niebawem ich nie będzie
Wyckoff zaobserwował, że pod koniec trendu spadkowego często pojawiają się bardzo duże obroty. Oznacza to wejście nowych inwestorów, prawdopodobnie dla których wycena waloru jest wystarczająco atrakcyjna, aby rozpocząć inwestycję. W czasie Selling Climax nastawienie do akcji jest skrajnie złe, a wszystkie wskaźniki dają jasne sygnały spadkowe. Po ustanowieniu nowego dołka (na wysokim wolumenie) pojawia się odbicie, a następnie cena przechodzi w trend boczny. Potocznie nazywane jest to „uklepywaniem dna”, a w praktyce jest rozpoczęciem fazy akumulacji ciągle tanich walorów. Duży kapitał wykorzystuje ten okres do kupna i powiększania swoich pozycji, również przez fałszywe wybicia dołem z konsolidacji w celu sprawdzenia reakcji pozostałych inwestorów. itp