oddaja Ci co tu siedzieli wczesniej czesto tak jest ze jak ludziki kisza sie na jakims poziomie a potem nagle jest +50% to mysla ze okazja i sprzedaja...a to g prawda przy tych cenach niklu i przy kapitalizacji podmiotu...oddaja za darmo akcje praktycznie....ale trzeba miec z tylu glowy ze oni sie kisili przez rok na 18 PLN i nie umia odblokowac swoich mozgow na wyzsze poziomy.... i mysla ze to okazja ...tak dziala psychologia...przerabialem to na paru podmiotach gdzie byly oczywiste wzrosty razy kilka i zawsze znajdywali sie naiwniacy co sypali juz po wzroscie +50% i jeszcze mysleli ze sa cwani....a potem przecierali oczy jak to ze cena jest 3 razy wyzsza niz ja sprzedawalem....hehehe ja juz mialem sporo takich inwestycji takze wiem ze glupio robia ale w ich mniemaniu madrze tak dziala psychologia zakiszonego akcjonariusza :D
Jak to napisał przedmówca, kiszone ogórasy sprzedają teraz. Po olbrzymim wzroście cen surowca to kurs powinien w tej chwili być w okolicach 80 zł. Możliwe, że po kolejnych wzrostach cen niklu kurs poleci na 100 zł. Ceny surowców już nigdy nie wróą do tych sprzed miesiąca. Będą korekty, ale trend wzrostowy pozostanie. Żadkich metali jest coraz mniej a ich zasoby się wyczerpują. Więc wzrost cen niezależnie od wojny i tak by nastąpił.