Wiem ze tu żadnych informacji od zarządu nie ma i w sumie przez ostatni czas gdy grupa była prowadzona przez osoby które uciekły nie bylo. Zastanawia mnie czy informacji o złej sytuacji finansowej, sprawach sądowych przeciwko spółkom , postępowaniach karnych jak i komorniczych takie informacje nie powinny byc przekazywane akcjonariuszom? Chociaż czego się spodziewać jak nawet info o zalaniu gdzieś tam wyszło w jakimś raporcie pol roku później. Ale czy nie ma jakiś wytycznych, ze trzeba informować o ważnych sprawach jak to jest?
Może w końcu zamkną za złodziejskie praktyki, czyli systematyczne okradanie klientów. Zobaczcie opiniuj.pl lub Facebook "Oszukani przez merlin.pl" A info o zalaniu to ściema jakich mało.
No merlin jak i inni sklepy nazywani sa oszustami i złodziejami. Pomijając już cała otoczkę giełdy akcji itp. To takie zachowania powinny być karane i piętnowane poprostu jest to mega slabe co byście zrobili gdybyście sb robili zakupy i ktos by was oszukał? I ja rozumiem gdyby to sie wydarzyło nagle zalany magazyn czy jakiś wypadek losowy ale ludzie oszukiwani byli długo. Nie można było wcześniej zatrzymać tego ? Co teraz jeśli sklepy ot tak zostaną zamknięte przestane wierzyć wgl w prawo…
Nie wiem jaka jest skala tego wszystkiego podobno duża , no ale:
art. 286 § 1 k.k. kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.