"Ryszard Krajewski, prezes Astro, nadawcy stacji mówi, że sprzedaż reklam ruszy, gdy Nielsen Media zdecyduje się dołączyć News 24 do swojego panelu telemetrycznego. Ten proces jednak - według Krajewskiego - nadal się opóźnia, a firma badawcza nie określiła, kiedy zacznie mierzyć oglądalność kanału."
Czy zauważacie tendencje, że to nigdy nie jest wina Astro? Jak nie KRS to Teraz Nielsen. Oraz normalnie czapka z głowy za pomysł, aby na starcie współpracy z nowym kanałem oczerniać partnera dzięki, któremu będziemy zarabiać :D.
Ale moment... To w końcu Krajewski jest szefem/właścicielem tego news 24? A nie miało być tak, że Astro tylko daje bazę techniczną? Jeżeli jest inaczej to czy nie istnieje ryzyko, że prezes Kurski się wkurzy, że mu pod skrzydłem wyrasta konkurencja dla tvp info i nie zlikwiduje Familiady? Spółka straci show i płynność i odbije się to na akcjach. News o rozwiązaniu umowy penie zrujnuje kurs :( To jest bardzo niebezpieczne pogrywanie z obecną władzą i na miejscu Krajewskiego dalej grałbym w tą grę na Dworaka. Tak to się publicznie wystawia na strzał. To jest w mojej ocenie nieodpowiedzialne działanie :(
Kurski nie zrezygnuje z familiady bo daje mu to ogromna ogladalnosc i grube miliony zysku. Wiecej by Kurski stracil niz Astro. Astro z familjady juz ma male zyski widac to w wynikach wiec nie ma znaczenia czy bedzie familjada czy nie.