• Do malkontentów..... Autor: ~Kot [89.77.40.*]
    No i co malkontenci. WIG 20 kilka procent w dół, a Wasko się trzyma bardzo dobrze. I na tym polega giełda. Rynek przy bardzo , podkreślam bardzo dobrych wynikach naszej spółki, nie kłamie. Ku przemysleniu inwestorom. Miłego wieczoru.
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Qbq [37.47.190.*]
    Tez uwazam podobnie.
    Wrażenie jest takie ze czekamy na lepsze otoczenie i powinno iść dalej w górę …. Bo inaczej dawno by bardziej spadło. Do tego wyniki - bajka ….
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Qbq [83.8.164.*]
    Osobiście obstawiam w najbliższym czasie ruch do 2zl, a potem 2,5zl.
    Dlaczego?
    Fundamentalnie są dobre wyniki i kolejne kontrakty.
    Technicznie - kurs zachowuje się na tle rynku dość mocno i do tego wzrosły ostatnio obroty …
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Kot [89.77.40.*]
    Oby tak dalej rosła. Jest ok.
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Qbq [79.163.217.*]
    Idziemy na 2zl
    Bez dwóch zdań :)
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Leo [93.159.184.*]
    Jako największy malkontent ja tu widzę atak na 3, dobrze że nie sprzedalem
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~jarek [212.160.172.*]
    Leo!! Czy to Ty?!
    no jak masz takie przeczucie to musi cos w końcu ruszyć :)

pozdrawiam żelazny.
    schowanie kursu jest bardzo dziwne jak na wasko biorąc pod uwagę jeszcze obecna sytuacje
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Qbq [178.37.173.*]
    Na razie Leo do 2,0zł, potem spadnie troszkę i potem ruch w górę, ale do 3zł bym nie przesadzał .. będzie pewnie do 2,5zł jak pisałem kiedyś wcześniej.
    Rzeczywiście coś się dziej na kursie co widać po obrotach i presji na kurs.
    i te 2zł to może nawet dziś będzie ... patrząc na to co wyprawia kurs dzisiaj
    Ja to jednak się nie znam miałem sprzedawać a tu trza brać jeszcze
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~sigma [185.245.85.*]
    od dłuższego czasu jakies wymiany są to może cos sie kroi grubszego
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Tomek [83.242.85.*]
    No nie wiem jak intepretować w obecnej sytuacji tę umowę. Zaryzykuję. Chyba dobre info.

... o wyborze przez Skarb Państwa – Ministra Finansów z siedzibą w Warszawie oferty Wasko, jako najkorzystniejszej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na wykonanie zamówienia „Rozbudowa obiektowego systemu składowania danych”.

Przedmiotem zamówienia jest rozbudowa obiektowego systemu składowania danych Hitachi Content Platform o efektywną dostępną dla danych i metadanych pojemność użyteczną nie mniejszą niż 2500 TB, z wdrożeniem polegającym na instalacji i konfiguracji dostarczonego Sprzętu i Oprogramowania oraz integracji ze środowiskiem.

Maksymalna łączna wartość przedmiotu zamówienia wynosi 6 008 562,30
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~sigma [185.245.85.*]
    raczej nie rosło pod tą umowę
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Świercz [5.173.56.*]
    Branżyści uwolnili trochę środków z Sygnity, to podbiją o 20-30%. Ale dywidenda 6 gr, będzie rozczarowujàca
    Przewiduję dewidentę 10 gr.
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Qbq [79.163.217.*]
    Lepiej późno niż wcale :)
    Mamy 2zl
    Pierwszy większy opór około 2,60 zł.
    Domek z kart
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~anja [5.173.48.*]
    Leo pozdrawiam serdecznie w tych trudnych czasach... może wrócę niebawem :-)
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~eva [195.39.217.*]
    grudzień 2012:

Panowie i Panie mam nadzieje ze zadziała zasada do 3 razy sztuka i 2,45 dziś pęknie;)

trzymamy kciuki....i tak wszystko zależy od tego kiedy sternik puści hamulce

Kogóż to moje piękne oczy widzą .
    Pozdro dla anji
    Kot - masz rację
    Teraz pytanie czy pojedzie dalej w górę ... jak każdy by chciał
    czy jednak odreaguje trochę w dół do 2zł jak przypuszczam i dopiero wtedy pojedzie w górę do 2,5zł, może jak piszesz 2,6zł
    czekamy na rozwój wypadków, ale zakupy i obroty i presja na kurs w górę sugerują, że w końcu na walorze coś sie dzieje od dość długiego czasu ;)
  • Re: Do malkontentów..... Autor: ~Kot [31.0.94.*]
    Tyle przewidywalem wysokość dywidendy 25 marca
  • Troche poważniej Autor: ~obserwator [31.178.210.*]
    zamiast komentarza do tych dywagacji może warto przeczytać co analitycy zagraniczni na ten temat, a w szczególności jaka wg nich jest wycena fair value . Z tym, że odniesieniem nie są lokalne polskie firmy.

proszę sprawdzić samemu. Mam dobre zdanie o WASKO od dawna, ale tego się nie spodziewałem.

https://simplywall.st/stocks/pl/software/wse-was/wasko-shares oraz dwa teksty analityczne

https://simplywall.st/stocks/pl/software/wse-was/wasko-shares/news/i-ran-a-stock-scan-for-earnings-growth-and-wasko-wsewas-pass

oraz

https://simplywall.st/stocks/pl/software/wse-was/wasko-shares/news/i-ran-a-stock-scan-for-earnings-growth-and-wasko-wsewas-pass

można się za darmo zarejestrować na tydzień i przeczytać bez lub z pomocą tłumacza internetowego.

Głównym problemem WASKO nie są wyniki, tylko minimalny aktywny FF i 2, 3 poważniejszych inwestorów. Jak i w większości małych spółek. To oni decydują o cenie i obrotach.

A raport warto uważnie poczytać a nie tylko odnosić się do jednej pozycji raportu finansowego. Zarówno o holdingu i samej spółce matce. Po wynikach WASKO ma najwyższą ocenę AAA (Altman EM-Score). Ostatnio tak było w 2018.

Pozdrawiam.
  • Re: Troche poważniej Autor: ~Qbq [83.8.166.*]
    Nie czytałem jeszcze, ale to odzwierciedla kurs, który w ostatnim czasie nie zachowuje się irracjonalnie.
    Jednocześnie nie na żadnego wodospady dziś jak prorokowali niektórzy.
    Prawdopodobnie ten kwartał pod względem zysków był chwilowo gorszy - ci nie zmienia faktu ze przychody i zyski z podpisanych kontraktów ma Wasko zagwarantowane w najbliższym czasie … tylko być może nie będą one równomierne lub w wzrostowe w każdym kolejnym kwartale.
    Ja obserwuje, trzymam swoje i czekam dalej :)
[x]
WASKO -2,89% 1,68 2025-10-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.